Met de kinderen naar Kenia

Op zoek naar flamingo’s en neushoorns

Lake Nakuru is de ideale locatie om flamingo’s en neushoorns te spotten.

Speciale kijkplaats

Zie krokodillen en nijlpaarden vanaf de ondergrondse kijkkamer nabij Mzima Springs.

Strandverblijf in Mombasa

Ga snorkelen aan de zuidkust van Mombasa en zie zeeschildpadden.

Een safari is leuk voor iedereen...

Een ontbijt in de bush smaakt zoveel beter.

Het Hell's Gate NP is een fascinerende plek om te ontdekken.

Je gaat ook naar Lake Nakuru waar tal van flamingo's zitten.

Maak samen kennis met het mooie Kenia.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Nairobi

Weken hebben we uitgekeken naar ons Afrikaanse avontuur en nu is het eindelijk zover! We beginnen de reis met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Nairobi, de levendige hoofdstad van Kenia. In de late avond komen we aan en worden we naar het hotel gebracht. Nog 1 nachtje en onze rondreis begint…

Dag 2 Van Nairobi naar de Masai Mara

Na een lekker ontbijt rijden we via de Rift Valley (Grote Afrikaanse Slenk) naar de Masai Mara, de streek die haar naam dankt aan de vele, eenzame acaciabomen en struiken. Na de lunch vertrekken we voor onze eerste safari. We zijn benieuwd welke dieren we allemaal gaan zien!

Dag 3 Dieren spotten

Tussen juli en september wordt de Masai Mara omgetoverd tot een gigantisch openluchttheater. Op zoek naar groene, sappige savannevelden trekken er dan meer dan een miljoen gnoes, door zebra’s en gazellen uit de zuidelijke Serengeti naar de Masai Mara. We spotten verschillende soorten antilopen, giraffen, leeuwen en luipaarden. De kinderen vinden het fantastisch.

Dag 4 Lake Nakuru

We vertrekken vanuit de Masai Mara naar het noordelijker gelegen Lake Nakuru, waar we tegen de middag aankomen. Deze plek is beroemd vanwege haar kolonies roze flamingo: vanuit de lucht lijkt het meer dan ook roze. Rond het meer zijn ook vaak witte en zwarte neushoorns te vinden. Het ene fotomoment volgt op het andere tijdens onze safari!

Dag 5 Boottocht op Lake Naivasha

Vandaag gaan we op excursie naar het Hell’s Gate National Park waar we een boottocht maken op het mooie Lake Naivasha. ‘s Middags genieten we van een smakelijke picknicklunch. Daarna hebben we even tijd om te ontspannen.

Dag 6 Naar het Amboseli National Park

Na een vroeg ontbijt nemen we met pijn in het hart afscheid van Lake Nakuru. Maar niet getreurd, er wacht ons een ander hoogtepunt: het Amboseli NP in het zuiden van Kenia, gelegen aan de voet van de machtige Kilimanjaro. Hopelijk krijgen we de kans om de legendarische grote kuddes olifanten van dichtbij te zien. De kids kijken tijdens de safari uit naar buffels, nijlpaarden, luipaarden, leeuwen en cheeta’s. Ze zijn bekaf als we rond zonsondergang terugkeren naar de lodge.

Dag 7 Tsavo West National Park

Na een ochtendsafari en het ontbijt hebben we de rest van de voormiddag tijd om te doen wat we willen. Na de lunch reizen we richting het Tsavo West NP. Onderweg zijn we verbaasd om de spectaculaire versteende Shetani lavastroom te zien. Rond zonsondergang bereiken we onze lodge.

Dag 8 Dieren spotten vanaf het terras

We genieten van een ochtendsafari in Tsavo West en brengen onderweg een bezoek aan de Mzima Springs, een bron die gevoed wordt door het smeltwater van de Kilimanjaro. Na de lunch rijden we naar het Taita Hills Game Reserve. Vanaf het terras van onze kamer kunnen we de dieren van dichtbij observeren. Fantastisch!

Dag 9-13 Time to relax!

Na een uitgebreide ochtendsafari en een heerlijke lunch vertrekken we naar ons strandhotel. Hier zullen we enkele dagen genieten van alle pleziertjes die de zuidkust van Mombassa te bieden heeft. De kinderen zoeken zeeschildpadden en wij dromen weg bij het idyllische blauw van de Indische oceaan.

Dag 14-15 Vertrek huiswaarts

Helaas, de mooiste reis van ons leven zit erop. We vliegen eerst terug naar Nairobi en vliegen dan van terug naar Amsterdam. Dit was een schitterende reis!

Testimonials

Schitterend!

Een reis om nooit te vergeten. Het grote cultuurverschil heeft ons zeker aangesproken. Mooie natuur en strand in Diani Beach. De safari naar Masai Mara is een must!

Johan Gaillez

Onze Afrika Experts

Kimberly

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 2022
Favoriete Quote:
Don’t be a tourist, be a traveller.
Mooiste Reiservaring
Op backpackertrip door Slovenië met vrienden wilde ik de zonsopgang bewonderen. In Bled stonden we hiervoor om 3u op en deden een tocht door de bergen. We werden beloond met een onwaarschijnlijke zonsopgang.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!