Met een superjeep door het authentieke IJsland

Game of Thrones achterna

Bezoek de Stakkholtsgjá Canyon en waan je in filmland.

Mooi Instagram-plaatje

Spot de Kirkjufell berg in Snaefellsnes.

Avontuurlijke begeleiding

Laat je leiden door een privégids met superjeep.

Her en der vind je mooie watervallen. Soms moet je er wel een wandeling voor over hebben.

Het landschap van de Kirkjufell-berg is magisch mooi.

Onderweg zie je tal van wilde paarden.

Een superjeep is nodig, want het terrein is soms niet te onderschatten.

Hoeveel papegaaiduikers zou jij spotten?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Reykjavik

We staan te popelen om te vertrekken naar IJsland. De vlucht uit Brussel neemt ons mee naar Reykjavik. Bij aankomst worden we opgewacht door onze privégids/-chauffeur en naar het hotel in het centrum van Reykjavik gebracht.

Dag 2 Schiereiland Snæfellsnes

We worden naar het meest westelijke puntje van het schiereiland Snæfellsnes gebracht. Ons eerste stopplaatsen van de dag zijn de oude vissersdorpen Arnarstapi en Hellnar waar we buitengewone rotsformaties zien. We bezichtigen ook Saxhóll, een vulkanische krater. Daarna is één van de meest gefotografeerde plaatsen in IJsland aan de beurt: Kirkjufell. Deze berg ligt aan de schilderachtige fjord Grundarfjörður, die toevallig ook één van de meest pittoreske fjorden van het schiereiland is. Maar de echte reden van ons bezoek aan het schiereiland is om de prachtige Snæfellsjökull-gletsjer te zien. Overnachten doen we in Búðir.

Dag 3 Langjokull gletsjer

Na het ontbijt gaan we met een aangepaste superjeep richting de Hvalfjordur fjord, gelegen op weg naar Borgarfjordur waar we Deildartunguhver bezoeken: Europa’s krachtigste warmwaterbron. Daarna rijden we verder landinwaarts naar de Hraunfossar en Barnafossar watervallen. Na Husafell verlaten we de hoofdweg en gaan we via het hoogland naar het op één na grootste ijsveld van IJsland: de Langjokull-gletsjer. Nu is het tijd om onze superjeep op de proef te stellen door op de gletsjer te rijden. Wauw, wat een avontuur! Vanavond slapen we in Húsafell.

Dag 4 Golden Circle en de Fontana Baths

De chauffeur neemt ons vandaag mee naar het nationale park van Thingvellir, waar de tektonische platen uit elkaar drijven. Het landschap is er werkelijk heel uniek. Maar we mogen Geysir niet vergeten met zijn spuitende warmwaterbronnen. De Strokkur spuit zo’n 25 meter de hoogte in. Dit gaan we niet gauw vergeten! Nadien gaan we naar de Laugarvatn Fontana Baths waar we volop ontspannen en genieten van het uitzicht op het mooie Laugarvatn meer. Vervolgens worden we naar ons hotel in Hella gebracht voor de overnachting.

Dag 5 Thorsmork, de vallei van Thor

Vandaag voelen we ons precies filmsterren… We gaan namelijk naar de Stakkholtsgjá Canyon, een adembenemende kloof die gebruikt werd als filmlocatie van Game of Thrones (seizoen 7). Na onze wandeling in de kloof, gaan we tot diep in Thorsmork ook wel bekend als de vallei van Thor. Thorsmork is een natuurreservaat dat in een afgelegen gebied ligt, tussen de gletsjers van Myrdalsjokull, Eyjafjallajokull en Tindfjallajokull. Dit is zowat de beste speeltuin voor onze superjeep: het oversteken van rivieren en rijden over het ruige terrein zijn een geweldig avontuur. De jeep brengt ons nadien naar Vík, waar we 2 nachten slapen.

Dag 6 Sólheimajökull gletsjer

We gaan richting de Sólheimajökull-gletsjertong die zich uitstrekt van de grote Mýrdalsjökull-gletsjer tot aan de zandvlaktes van de IJslandse zuidkust. Deze spectaculaire omgeving wordt gekenmerkt door ruige rotsformaties die zijn gevormd door de gletsjer. Tijdens onze gletsjerwandeling op de Sólheimajökull-gletsjer ontdekken we de wondere wereld ijssculpturen, bergkammen en diepe kloven. De gids geeft ons terwijl uitleg over het gedrag van gletsjers en hun impact op de natuur. Je voelt je heel nietig in deze fantastische natuur…

Dag 7 Solheimasandur – Seljalandsfoss – Nauthusagil - Reykjavik

Vandaag houden we een eerste stop aan een vliegtuigwrak, wat één van de meest gefotografeerde plaatsen in Zuid-IJsland is. Dit militair vliegtuig moest in 1973 namelijk een noodlanding maken op het zwarte strand van Solheimasandur. Vervolgens rijden we verder naar het westen. Wanneer we door het raam turen zien we de Eyjafjallajökull vulkaan aan onze rechterkant. Daarna is het tijd om onze benen te strekken. We wandelen dan ook naar de 60m hoge Seljalandsfoss waterval en verder naar de Nauthúsagil-ravijn. Deze smalle ravijn is een verborgen juweeltje met op het einde de kers op de taart: een betoverende waterval.

Dag 8 Vlucht van Reykjavik – Brussel

Na onze laatste overnachting in Reykjavik wacht ons een vroege transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. We hebben enorm genoten van deze schitterende bestemming!

Onze Europa Experts

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Lindsay

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2015
Favoriete Quote:
Better to see something once than to hear about it a 100 times.
Mooiste Reiservaring
In de helikopter over de Grand Canyon vliegen blijft een topper uit mijn lijstje.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Eveline

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juni 2006
Favoriete Quote:
I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.
Mooiste Reiservaring
Slapen onder de grandioze sterrenhemel van de Makgadikgadi zoutpannen in Botswana.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!