Met het hele gezin door de Costa Ricaanse natuur

Jungle avonturen

Wandel over spectaculaire hangbruggen midden de Costa Ricaanse jungle.

Arenal vulkaan

Wandel rond de Arenal vulkaan op een mooi pad naar een afgekoeld lavaveld.

Boottocht over de kanalen

Ga aan boord van een boot die over de kanalen in het nationaal park vaart en spot talloze dieren.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek naar en aankomst in Costa Rica

Ready? Set. Go! Vandaag start ons Costa Ricaans avontuur met het hele gezin. We vliegen met een tussenstop naar San José, de hoofdstad van Costa Rica. De volgende dag komen we er aan en worden we van de luchthaven naar ons centraal gelegen stadshotel gebracht. ‘s Avonds maken we nog een wandelingetje in de buurt langs enkele winkels en restaurants, waar we geniet van wat shoppen en uiteraard een hapje en een drankje. Santé op ons avontuur!

Dag 3 Guapiles

In San José haalt een chauffeur ons ‘s ochtends vroeg op. We rijden weg van de stad en onderweg ontbijten we in een lokaal restaurant. Naast vers fruit, zoals bananen, ananas en meloenen, wordt ons ook het typische ontbijt, Gallo Pinto, voorgeschoteld. Dit gerecht bestaat uit rijst en gekookte zwarte bonen (frijoles negros) en bereidt de Tico’s perfect voor op de nieuwe dag. We genieten van al dat lekkers en ook de kinderen smullen van de specialiteiten. Daarna worden we naar de boot gebracht waarmee we door de mangrover naar onze regenwoud lodge gaan.

Dag 4 Tortuguero NP

Vandaag staan ons twee boottochten over de kanalen en rivieren van het nationaal park te wachten. Wow, we hadden niet verwacht om zo dicht bij de dierenwereld te komen! De kinderen - en wij natuurlijk ook - vinden het heerlijk om spelende doodshoofdaapjes, krijsende brulapen en ontspannen luiaards in de boomtoppen te zoeken en te luisteren naar het meerstemmige concert van verschillende vogelsoorten. Met de boot is de ideale manier om op ontdekking te gaan, want zo storen we de vele dieren in het park niet tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Dag 5 Van Tortuguero naar Puerto Viejo de Talamanca

We worden per bus en boot naar onze huurauto gebracht en van hieruit kan ons selfdrive avontuur door de rest van Costa Rica beginnen. Onze eerste rit leidt ons naar de zuidkust, waar we meteen de typische Caribische flair ervaren. De witte zandstranden en kleurrijke parasols zijn heel uitnodigend. Wat een heerlijke, ontspannen sfeer!

Dag 6 Puerto Viejo de Talamanca

In Puerto Viejo de Talamanca hangt niet alleen een ontspannen sfeer, er leeft ook een hartelijke community. We ontmoeten een een Afro-Caribische familie in hun huis. Samen met de gastvrouw bereiden we een lunch volgens het recept van een oude Caraïbische grootmoeder. We ontmoeten bijna de hele familie en ze vertellen honderduit over hun leven en het dagelijkse leven in Costa Rica. Voordat we afscheid nemen genieten we met z’n allen samen van de lunch. In de namiddag genieten we van wat rust op het strand en de faciliteiten van het hotel.

Dag 7 Puerto Viejo de Sarapiquí

Vandaag rijden we naar het avontuurlijke en natuurrijke Puerto Viejo de Sarapiquí. In het agrarische centrum van het land liggen bananen-, ananasen-, en koffieplantages. Wij kiezen ervoor om een bananenplantage te bezoeken. Tijdens een interessante rondleiding mogen we ook proeven van de verse banaantjes. Uit de talloze acitviteiten die de streek te bieden heeft, zoals wildwatervaren en wandelen in het Braulio Carrillo NP, kiezen we deze namiddag voor een chocoladetocht in het Tirimbina Reservaat. Hier krijgen we geen genoeg van!

Dag 8 Van Puerto Viejo de Sarapiquí naar Boca Tapada

Tijdens een rondleiding komen we vanalles te weten over de organisatie van een mierenkolonie. Daarna staat voor ons een lunch gepland in de Finca Surá. De familie Surá leidt ons eerst rond in hun biologische boerderij met citrus- en maniokplanten en hun suikerriet- en ananasplantages. Alles wordt er zo duurzaam verbouwd dat het een perfecte thuis biedt aan de vele vlinders en kikkers. Vervolgens rijden we in noordelijke richting naar Boca Tapada, vlak aan de grens met Nicaragua, waar we overnachten in een ecologische lodge.

Dag 9 Boca Tapada

Boca Tapada ligt aan de Río San Carlos in het diepe noorden van het land. Het leven is hier vredig en in harmonie met de natuur. Tijdens een boottocht verkennen we het tropisch regenwoud. We spotten om het meest dieren, maar kunnen de tel bijna niet bijhouden. Krokodillen, iguana’s en zels de bedreigde grote soldatenara’s vallen te bewonderen!

Dag 10 Van Boca Tapada richting La Fortuna

Onze volgende bestemming ligt aan de voet van de indrukwekkende Arenal vulkaan. Deze zien we al van ver uittorenen boven de prachtige groene natuur. Onderweg pauzeren we bij het Centro Turístico Las Iguanas. En deze pitstop is niet voor niet. Talloze leguanen hangen rond in de bamboe en bomen boven de rivier, wat geweldige foto’s oplevert. ‘s Avonds ontspannen we in de thermale bronnen van het hotel en genieten we van een heerlijke maaltijd.

Dag 11 La Fortuna

Vandaag gaan we op bezoek in een lokale school en leren er alles over het Costa Ricaanse onderwijs. We slaan een babbeltje met enkele studenten en mogen zelfs een les bijwonen! Shhht. ¡Silencio por favor! We nemen ook deel aan een herbebossingsproject en mogen allemaal een boom planten. Dit vinden de kinderen geweldig! De bewoners vertellen ook meer over de productie van suikerrietsap, waar we ook van mogen proeven. Vervolgens hebben we nog tijd om het nationaal park aan de voet van de Arenal vulkaan te bezoeken. Via een mooi pad wandelen we zo’n 2 uur rond de vulkaan naar een afgekoeld lavaveld. Heel spectaculair!

Dag 12 Vanuit Arenal naar Monteverde

We rijden rond het Arenal stuwmeer en over een 35 km lange gravelweg naar het kleine dorpje Santa Elena nabij het wereldberoemde Monteverde nevelwoud gebied. We komen terecht in een gezellig restaurantje, gerund door de lokale bevolking, waar we genieten van een heerlijke lokale lunch. Ons hotel ligt iets boven het centrum van de stad, midden in het groene nevelwoud.

Dag 13 Monteverde

Vandaag trekken we onze beste stapschoenen aan voor de verkenning van Monteverde. We starten de dag met een wandeling van ongeveer 5 km op wandelpaden over het gehele beboste terrein van onze lodge. We kijken goed om ons heen en zien tijdens de wandeling enkele blote-halsparapluvogels, drievingerige luiaards, witschouderkapucijnapen en nog heel wat andere dieren. In de namiddag gaan we voor nog meer avontuur in de natuurreservaten waar over hangbruggen in het nevelwoud langs de boomtoppen wandelen.

Dag 14 Op naar Potrero vanuit Monteverde

We rijden vandaag naar Potrero. Het lange zandstrand is ideaal om te wandelen met de kinderen. We duiken met z’n allen in de zee, want de golven zijn hier enorm gunstig. Vanop het strand genieten we samen van een prachtige zonsondergang. We voelen het al, hier zullen we ons de komende dagen helemaal thuis voelen!

Dag 15-16 Potrero

Yes, na al die avonturen hebben we ook even tijd om van elkaar, het strand en het mooie weer te genieten. Voor de kids hebben we ook nog enkele leuke activiteiten in petto zoals ziplinen, snorkelen en strandspelen. Let the games begin!

Dag 17 Terug naar San José

In de loop van de dag keren we op ons eigen tempo terug naar San José. Daar nemen we deel aan een leerzame koffietour en gaan nog eens te voet op ontdekking in de stad. We brengen onze huurwagen terug en genieten van een heerlijke laatste maaltijd in Costa Rica.

Dag 18-19 Terugreis naar België

Voor ons vertrek terug naar België genieten we nog even van de rust bij het zwembad van het hotel. We pakken onze koffers in en worden met een shuttledienst naar de luchthaven gebracht. Ons verblijf in het land van de Tico’s was waanzinnig leuk! We weten al wat ons nummer 1 gescpreksonderwerp zal worden de komende weken. Want ja, waar het hart van vol is… Tot snel, Costa Rica!

Onze Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!