Mexicaanse Mix

Archeologische vindplaatsen

Bezoek Monte Alban, Palenque en het wereldberoemde Chichén Itzá (UNESCO en wereldwonder).

Koloniale steden

Laat je charmeren in Puebla en Mérida.

Boottocht door Sumidero Canyon

Val van de ene verbazing in de andere tijdens een indrukwekkende boottocht door de canyon.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht naar Mexico-Stad

Onze valiezen zijn gepakt en we zijn helemaal klaar voor ons vertrek naar het zonnige Mexico! Na een lange vlucht komen we aan in de hoofdstad Mexico-City. Bienvenidos!

Dag 2 Van Mexico-Stad naar Puebla en Oaxaca

Vandaag vertrekken we vanuit Mexico-Stad naar Puebla, een oude koloniale stad die nu een beschermd monument is. We bezoeken de zócalo, de kathedraal en de Rozenkranskapel. Op de weg naar Puebla maken we een korte stop bij de indrukwekkende archeologische site van Cholula, waar we een uniek zicht hebben op de vulkaan. In de namiddag reizen we verder naar Oaxaca, een zeer goed bewaard koloniaal juweel van Mexico.

Dag 3 Oaxaca

’s Ochtends bezoeken we de indrukwekkende site van Monte Alban met een prachtig uitzicht over de Oaxaca vallei. 2000 jaar lang was dit het centrum van de Zapoteekse en Mixteekse culturen. In de namiddag slenteren we door de kleurrijke straten van Oaxaca en bezoeken we de Santo Domingo kerk en het Regionaal Museum.

Dag 4 Richting Mitla, Tule & Tehuantepec

We rijden naar Mitla, de ´Plaats van de Doden´. Onderweg stoppen we bij de 200 jaar oude cipresboom in Tule. Deze eeuwenouder reus geldt vandaag als de diktste boom te wereld. Wow! In Mitla bezoeken we de opgravingen in het midden van de stad, beroemd om zijn bijzonder mooie mozaïeken. We eindigen onze dag in het mooie en authentieke Tehuantepec.

Dag 5 Cañon de Sumidero

’s Ochtends rijden we door adembenemende subtropische landschappen naar de staat Chiapas. Rond de middag komen we aan in Cahuare, het vertrekpunt om de indrukwekkende Sumidero Canyon per boot te ontdekken. De immense hoogte van de rotsen en de rustige sfeer maken ons toch wel even stil. Na deze unieke ervaring reizen we door de bergen van Chiapas naar San Cristobal de las Casas.

Dag 6 San Cirstobal de las Casas

Vandaag verkennen we San Cristobal de las Casas, een mooie koloniale stad met smalle straatjes, kleurrijke koloniale huizen en schaduwrijke parken. We kuieren door de Indiaanse markt en langs de kerk van Santo Domingo en het Amber Museum. Vervolgens rijden we iets verder naar de dorpen van de Tzotzil. In San Juan Chamula en Zinacantan leeft de indiaanse bevolking nog steeds volgens de 1000 jaar oude Maya tradities.

Dag 7 Op naar Agua Azul en Palenque

Vandaag worden we opnieuw van onze sokken geblazen door de wonderen der natuur. Over een panoramische route door het tropische laagland rijden we naar Palenque. Onderweg rusten we even uit bij de mooiste watervallen van Mexico: Agua Azul, genoemd naar het azuurblauwe water van de Cascades en de indrukwekkende Misol-Ha waterval. Deze 35 m hoge waterval stort zich in een bassin omgeven door weelderige groene vegetatie. We maken wat tijd vrij om een verfrissende duik te nemen. Wie wil en durft, kan ook een avontuurlijk pad volgen achter de watervallen… Wij hebben daar wel zin in!

Dag 8 Van Palenque naar Campeche

Vandaag staat een heel bijzonder hoogtepunt op ons programma: de magische archeologische site van Palenque. Deze werd gebouwd op terrassen in de smaragdgroene jungle. De Tempel van de Inscripties, waar de legendarische koning Pakal zijn laatste rustplaats vond, is zeer uniek. We kunnen hier zelfs enkele van de tempels beklimmen. We kunnen er optimaal genieten van een adembenemend uitzicht op de omringende jungle, begeleid door de vele dierengeluiden. ‘s Namiddags rijden we verder naar onze volgende stop, Campeche, waar we ook overnachten.

Dag 9 Uxmal en Mérida

Onze dag begint met een kort bezoek aan het historische centrum van de koloniale stad Campeche. Daarna gaat de tocht verder naar Uxmal. Hier bezoeken we het ooit belangrijke regionale centrum. Opmerkelijke architectonische juweeltjes zijn de Piramide van de Waarzegger, de Vierhoek van de Nonnen en het Paleis van de Gouverneur. In de namiddag rijden we naar de levendige koloniale stad Mérida, waar we in de late namiddag aankomen.

Dag 10 Vanuit Mérida richting Chichén Itzá en Cancún

Om de dag goed te beginnen starten we met een korte stadstour door het mooie Mérida. Maar we kijken natuurlijk enorm uit naar wat daarna volgt. Verder richting het oosten bezoeken we namelijk het wereldberoemde Chichén Itzá. Wat een hoogtepunt! Het is de grootste en meest bezochte Maya plek, met zijn gigantische Kukulkan piramide, de Tempels van de Krijgers, de balspeelplaats en het observatorium. In de namiddag gaan we nog even chillen op het strand in Cancún, waar we genieten van zon, zee en rust. Salud!

Dag 11 Terug naar huis

Met onze bagage vol leuke souvenirs en onvergetelijke herinneringen keren we vandaag terug richting België. We koesteren de mooie momenten die we in Mexico hebben beleefd en hopen een beetje van de Mexicaanse sfeer én zon mee te nemen naar België.

Onze Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!