Mystiek Oman

Het land ontdekken per 4x4 met privégids

Kraters, canyons, oases: onze gids brengt ons naar de mooiste plekjes

Wandelen in Wadi Bani Khalid

Waag na een wandeltocht door de canyon een sprong vanaf de rots in het water

Overnachten in de woestijn

Beleef een nacht in de woestijn en slaap in een tent

In de souks is veel aardewerk te vinden.

Het Jabrin kasteel is Nizwa is een mooi staaltje Ottomaanse architectuur.

In het Al Hajar gebergte kan je schitterende foto's nemen.

In de woestijn schuilt achter elke zandduin een avontuur.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek uit Parijs naar Muscat

We vertrekken met een avondvlucht naar de hoofdstad van Oman: Muscat.

Dag 2 Aankomst in Muscat

Bij aankomst ’s morgens vroeg wacht onze privégids ons op voor de transfer naar het hotel in de stad. Muscat wordt ook wel de ‘witte hoofdstad’ genoemd omwille van de vele witte gebouwen en is prachtig gelegen tussen het Hajar gebergte en de Golf van Oman.

Dag 3 Een boottocht door de canyon van Wadi Shab

We starten onze 4x4 trip samen met de gids vanuit Muscat richting het zuiden en rijden langsheen de kust. Een eerste stop maken we bij de Bimmah Sinkhole. Dit is een kalkstenen krater gevuld met zeewater. Je kunt er via een trap naar beneden om lekker te zwemmen. Dat laten we ons geen twee keer zeggen!

Daarna komen we aan bij Wadi Shab waar we met een klein bootje een tochtje maken om te genieten van deze oase die omgeven is door een nauwe canyon met palmen.

In Sur komen we even terecht in het lokale leven. Hier bouwt men namelijk dhows. Dat zijn traditonele houten zeilboten die nog met de hand worden gemaakt.

Dag 4 Op naar de woestijn

We starten de dag met de meest geliefde oase van Oman, Wadi Bani Khalid. We gaan er wandelen door canyons, zien indrukwekkende grotten en wagen zelfs een sprong vanaf de koperkleurige rotsen in het water. Dan vertrekken we richting de woestijn en rijden we over machtige duinen naar ons tentenkamp. Hier genieten we van de zonsondergang die de woestijn elke seconde van kleur doet veranderen. We eten bij het kampvuur een heerlijke maaltijd met lokale specialiteiten en gaan slapen onder een duizelingwekkende sterrenhemel.

Dag 5 Nizwa en zijn fort

Vandaag verlaten we de woestijn en trekken we naar het Hajar gebergte. Nizwa, de voormalige hoofdstad, is nu het heilige centrum van Oman. We ontdekken er de souk met zilverwerk en aardewerk, en ook het prachtige fort. Het zicht van hieruit is adembenemend. Daarna is het mooiste kasteel van Oman aan de beurt: Jabrin. Dit kasteel uit de 17de eeuw is een prachtig voorbeeld van Ottomaanse architectuur.

Via Al Hamra, het oudste en grootste fort van Oman, rijden we naar onze volgende, spectaculaire slaapplaats. Die ligt 1.400 boven zeeniveau en biedt ons een schitterend panoramisch zicht. Na al die indrukken gaan we moe maar voldaan naar bed.

Dag 6 Pittoreske bergdorpen

Deze voormiddag staat een pittige mountainbiketour op het programma in Wadi Al Ala. Deze mysterieuze vallei is een verborgen parel, diep in het gebergte. Off road fiets je langs groene oases en gigantische bergen. Daarna rijden we verder naar Muscat.

Dag 7 Vlucht Muscat - Parijs

Onze ontdekkingstocht door Oman zit erop. We gaan naar de luchthaven om terug naar Parijs te vliegen.

Testimonials

TOP vakantie

Oman was TOP, zalige natuur, super grote contrasten, perfect weer eind januari, ... en ook àlle verblijven waren stuk voor stuk zalig. Muscat was qua stad niet echt ons ding, maar misschien hebben we de "foute dingen" bezocht.

Sophie Cools

Toffe reis naar Oman!

Onze hoogtepunten: snorkelen tussen de zeeschildpadden in de Damaniyat eilanden, observatie van de zeeschildpadden die na het leggen van de eieren terug de zee in gingen in Raz El Jinz, de woestijn met zandduinen en de veemarkt in Nizwa.

Piet Renneboog

Fantastisch en authentiek!

De geitenmarkt in Nizwa was een fantastische en authentieke ervaring. Wahiba Sands en de vriendelijke ontvangst in het kamp. De pracht van Jebel Shams. De vriendelijkheid en behulpzaamheid van de bevolking. We kunnen er van leren.

Walter Lottin

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!