Natuurpracht in de Lofoten en de Vesterålen

Typische rorbu

Overnacht in Reine in een lokaal vissershuis.

Lokale geschiedenis

Ontdek Kabelvåg, het oudste vissersdorp van de Lofoten.

Op zoek naar walvissen

Geniet in de Vesterålen van een walvissafari.

De eilanden laten je genieten van prachtige landschappen.

Veel eilanden betekent veel kust en mooie stranden.

De dorpen zijn uiterst gezellig en authentiek.

Fan van een moderne toets? Ontdek dan de straatkunst in Bodø.

Ga in de wateren van Andenes op zoek naar walvissen.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Bodø

We vliegen uit Brussel, met een overstap, naar Bodø. Deze op één na grootste stad van Noorwegen is omgeven door een wonderlijke natuur, met de bergen van Børvasstindene in het zuiden en de Landegode en Lofoten eilanden in het noorden. We verblijven één nacht in deze moderne stad die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van de luchtvaart. We brengen dan ook graag een bezoekje aan het nationale luchtvaartmuseum om er alles over te weten te komen.

Dag 2 Ferry naar de Lofoten

In de ochtend gaan we nog even op stap in de stad. We vergapen ons aan de leuke street art, maar bezichtigen ook de Domkerk en de haven. Nadien nemen we de ferry naar Moskenes. Deze 3 uur durende ferryovertocht brengt ons langs de Vestfjorden tot op de Lofoten eilanden. Ze lijken precies op een muur die uit de zee oprijst. Eeuwenlang bestond de belangrijkste activiteit op de Lofoten uit het vangen en drogen van kabeljauw. We willen dan ook graag de traditionele vissershuizen (rorbu) en de houten kaaien zien, waar de vis lag te drogen. De komende 3 nachten slapen we trouwens in Reine in zo’n typische rorbu.

Dag 3-4 Authentieke sfeer van de Noordzee

We starten onze 2-daagse ontdekkingstocht in de mooie streek van Stamsund. Stamsund is trouwens dé vissershaven van de eilandengroep, maar ook interessant omwille van zijn lokale ambachten, theaterverenigingen en de kunstgalerij. We rijden verder naar Kabelvåg, het oudste vissersdorp van de Lofoten. Het is leuk om hier in de kleine straatjes te wandelen. Terugkeren doen we via het dorp Eggum, met de zee aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. Wat een mooi plaatsje!

Onvergetelijke landschappen

Vandaag rijden we naar het strand van Uttakleiv. Het zeewater spoelt er speels door de rotsen op het strand. Ook het strand van Ramberg gaan we niet snel uit ons geheugen krijgen. Het is de ideale plaats om te picknicken. We sluiten de dag af in het kleine vissersdorp Nusfjord, gelegen in het gelijknamige fjord. De ligging is fantastisch! De houten huizen dateren van de 18de eeuw en behoren tot het UNESCO Werelderfgoed.

Dag 5 Rit en ferry naar de Vesterålen

We laten Reine achter ons en rijden verder noordwaarts richting de Vesterålen. We houden als eerste halt in Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten. Door de aanwezigheid van het artistieke centrum en de haven is de sfeer heel gezellig.

We zetten onze tocht verder en doorkruisen ontelbare kleine steden. In Stokmarknes bezoeken we het Hurtigruten museum waar we alles te weten komen over deze expressdienst op het water. Via Andøya rijden we naar Andenes, dat onze uitvalsbasis is voor de komende 2 nachten.

Dag 6 Walvissen spotten

Het moment is aangebroken… Na ons begeleid bezoek aan het walvismuseum gaan we met een vissersboot het water op om walvissen te spotten. Quasi een ganse dag turen we over het water om verschillende walvissoorten te zien. Tal van lokale vogelsoorten cirkelen terwijl rondom ons. Dit is een onvergetelijke ervaring!

Dag 7 Van Andenes naar Harstad

Via Sortland verlaten we de Vesterålen eilanden. Onderweg naar Harstad rijden we langs verschillende valleien en prachtige dorpen, gelegen aan de rand van de fjorden. We vervolgen de weg die via Kvæfjord loopt en gaan tot slot aan boord van een ferry voor een korte overtocht tussen Flesnes en Refsnes. De laatste nacht op Noorse boden verblijven we in Harstad.

Dag 8 Vlucht van Harstad naar Brussel

Onze rondreis door de prachtige archipels van de Lofoten en de Vesterålen is ten einde. We genieten nog eventjes van een wandeling in Harstad, maar dan is het tijd om naar Evenes luchthaven te gaan voor onze vlucht huiswaarts (met overstap).

Onze Europa Experts

Lindsay

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2015
Favoriete Quote:
Better to see something once than to hear about it a 100 times.
Mooiste Reiservaring
In de helikopter over de Grand Canyon vliegen blijft een topper uit mijn lijstje.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Eveline

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juni 2006
Favoriete Quote:
I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.
Mooiste Reiservaring
Slapen onder de grandioze sterrenhemel van de Makgadikgadi zoutpannen in Botswana.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!