Onder de vleugels van arenden en meeuwen in Montenegro

Vogels spotten in Skadar

Aan het Meer van Skadar zijn meer dan 280 vogelsoorten te vinden.

Spectaculaire bergritten in Lovćen

De weg naar het nationaal park van Lovcen neemt je mee langs tientallen haarspeldbochten.

Relaxen in de Baai van Kotor

Kom tot rust in één van de 10 mooiste baaien ter wereld.

Het is heerlijk wandelen langs de kust in de gezellige dorpjes.

Het mausoleum op de bergtop Jezerski Vrh is een bezoekje waard!

De Baai van Kotor is één van de mooiste ter wereld.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Brussel – Tivat/Dubrovnik – Budva

We vliegen vanuit Brussel naar Tivat of Dubrovnik, waar onze huurwagen op ons wacht. Op naar Budva, één van de meest mondaine steden met een autovrije stadskern, omringd door een middeleeuwse stadsmuur. We maken een wandeling door de pittoreske straatjes en gaan lekker uit eten op de Slovenska Obala, de promenade van de stad.

Dag 2 Budva, de oudste stad van de Montenegrijnse kust

Vandaag verkennen we het oude centrum van Budva. Binnen de stadsmuren lijk je wel in de middeleeuwen te zijn beland. Budva werd in de 15de eeuw op een landtong gebouwd door de Venetianen. Het is één van de oudste stadjes van de Adriatische kust, maar tegelijk springlevend. Dat merken we ’s avonds: wat een nachtleven, met clubs, casino’s, restaurants, …

Dag 3 Het schiereiland Luštica

Vandaag krijgen we een voorsmaakje van de schoonheid van de Baai van Kotor: de ongerepte heuvels van Luštica sluiten deze baai in het zuiden af en kijken uit op versterkte haventjes zoals Rose en oude zoutpannen waar onder andere roze flamingo’s zich schuilhouden in het vogelreservaat van Solila. Daarna keren we via Tivat, met zijn prestigieuze jachthaven en luxueuze boetieks, terug naar het hotel.

Dag 4 Het Skadarmeer en Bar

Via Cetinje en Rijeka Crnojevića komen we aan het Meer van Skadar, het grootste vogelreservaat in Europa met 281 geregistreerde vogelsoorten. Dit is de laatste habitat van de pelikaan op het oude continent. Het meer zelf telt zo’n vijftigtal vissoorten – de bekendste is de karper.

In het havenstadje Bar gaan we ook naar het Oude Bar, een historische bezienswaardigheid. In het charmante ruïnestadje, verlaten sinds een zware aardbeving in 1979, bezoeken we de hamam, de moskee, het aquaduct uit de 17de eeuw en de kleine, orthodoxe kerkjes. Ten slotte bezoeken we ook de oudste boom in Europa; een olijfboom van meer dan 2.000 jaar oud, met een omtrek van zo’n… 10 meter!

Dag 5 Cetinje en het Nationaal Park van Lovćen

Vandaag trekken we naar Cetinje, de culturele en historische hoofdstad van Montenegro. Het is een klein en gezellig bergstadje met talrijke musea en het paleis van koning Nicola. Het historische centrum staat vol barokke paleizen van de koninklijke familie die eeuwenlang over het land heerste. In het orthodoxe klooster geven we onze ogen de kost aan de middeleeuwse wandschilderijen en byzantijnse iconen.

In de namiddag bezoeken we het Nationaal Park van Lovćen. Dit herbergt één van de belangrijkste monumenten voor de Montenegrijnen, het mausoleum van Njegoš.

Dag 6 Sveti Stefan en de Baai van Kotor

’s Ochtends reserveren we een plaatsje in het restaurant zodat we een ommetje langs het exclusieve hoteleilandje Sveti Stefan kunnen maken, gelegen op zo’n 5 kilometer van Budva. Na een heerlijke lunch trekken we verder naar de Baai van Kotor.

De Baai van Kotor is de meest zuidelijke fjord van Europa en één van de 10 mooiste baaien ter wereld. Kotor ademt met zijn Venetiaanse campaniles een bijzondere zachtheid uit. Een bezoek aan Perast en zijn 2 kleine eilandjes vormen wat ons betreft alvast het hoogtepunt van onze reis.

Dag 7 Terugvlucht Tivat/Dubrovnik – Brussel

Onze reis zit erop. We leveren onze wagen in en vliegen terug naar Brussel.

Testimonials

Ons hart gestolen

Gingen enkele dagen naar Lustica Bay in Montenegro, marina en stad in wording/volle bloei, pareltje nabij Tivat. Gaan zeker nog terug. Montenegro heeft ons hart gestolen.

Tine Sablain

Onze Europa Experts

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!