Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu

Ontdek zeldzame culturen

Kom in contact met de onbekende lokale gebruiken en rituelen.

Vulkanen van Yasur

Excursie naar Yasur, één van de actieve vulkanen van Tanna.

Bijzondere rituelen

Beleef een traditionele kava-ceremonie.

De bevolking van Vanuatu leeft nog volgens de traditionele gebruiken. Een topervaring!

Maar je kan ook relaxen aan één van de vele witte stranden.

Zwemmen nabij de watervallen van Efate is hemels!

Ontdek de Yasur, één van de actieve vulkanen van het land.

Contact met deze lokale bevolking is een unieke beleving.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Off we go!

Koffers klaar en wij ook! Vandaag vliegen we van Brussel naar Dubai. Daarna is het tijd voor de volgende etappe richting het onbekende paradijs: op naar Sydney.

Dag 3 Aankomst in Port Vila

Na aankomst in Sydney gaan we aansluitend verder naar Port Vila op Efate, het hoofdeiland van Vanuatu. Daar krijgen we een transfer naar onze eerste verblijfplaats. De rest van de dag gebruiken we om uit te rusten. Morgen begint ons avontuur!

Dag 4 Efate

Tijdens een eilandtour bezoeken we verschillende dorpen en nemen we even de tijd om een duik te nemen in het diepblauwe water van de Blue Hole. We lunchen in een lokaal restaurant waarna we een museum over de Tweede Wereldoorlog bezoeken en later een stop maken bij Havannah Harbour.

Dag 5 Zeiltocht naar Moso Island

In Port Havannah kiezen we voor het ruime sop. We maken een zeiltocht naar Moso Island waar ons een heerlijke picknicklunch wacht aan het mooie strand. Nadat onze batterijen zijn opgeladen, ontdekken we de rest van de dag al snorkelend de prachtige onderwaterwereld.

Dag 6 Vlucht van Port Vila naar Tanna

We vliegen van Port Vila naar Tanna. Tanna is een nog ongerept eiland en de bewoners begroeten ons in lokale klederdracht. Tof! We maken hier een spannende excursie naar Yasur, één van de actieve vulkanen van het eiland. Werkelijk een magnifieke ervaring waarvan we onder de indruk zijn.

Dag 7 Tanna

Vandaag staat er een halve dagexcursie op het programma naar een traditioneel dorp in het regenwoud. We krijgen de kans om even mee te leven met de inwoners die hier reeds 100 jaar op dezelfde manier samenleven. Ze geven ons uitleg over hun lokale ambachten en eeuwenoude tradities. Die authenticiteit is verbluffend.

Dag 8 Tanna

Vandaag kunnen we kiezen tussen twee optionele excursies: ‘Zwarte Magie’ of ‘Waterval & Surfen’. De excursie ‘Zwarte Magie’ laat ons onderduiken in de magische wereld van wapens van krijgsheren. We wonen de bereiding van een traditionele kava bij en mogen er daarna zelf van proeven. Wie voor ‘Waterval & Surfen’ kiest krijgt de gelegenheid om onder een 40 m hoge waterval én in zee te zwemmen. Er staan surfplanken ter beschikking om de golven te verkennen en na een aantal uren intens sporten wacht er een picknick op een zwart strand. We twijfelen eventjes, maar gaan uiteindelijk voor de waterpret!

Dag 9 Vlucht naar Santo

Via Port Vila vliegen we vandaag naar Santo, de korte naam voor het eiland ‘Espiritu Santo’. Transfer naar ons hotel en de rest van de dag blazen we eventjes uit.

Dag 10 Champagne Beach en Blue Hole

Champagne Beach ligt aan de noordoostkust van het eiland. We verkennen er de fantastische Blue Holes met uniek turkooisblauw water en magnifieke koralen. We genieten van ons verblijf aan dit unieke strand. Er moet niets, alles mag, dus we rusten uit en nemen uitgebreid de tijd om te gaan snorkelen.

Dag 11-12 Vrije dag op Santo

De komende 2 dagen vullen we in zoals we zelf willen: eat, sleep, beach, repeat.

Dag 13-14 Vertrek uit Vanuatu

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht en keren we huiswaarts. Eerst nemen we de vlucht van Santo naar Brisbane en vervolgens naar Dubai. Op dag 14 vliegen we van Dubai naar Brussel. Mét een pak onvergetelijke ervaringen!

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!