ONTDEK DE MYSTIEK EN NATUUR VAN ZUID-BRETAGNE

Verse vis smullen

Geniet van heerlijke visgerechten in de vissershavens van La Ville Close, Audierne en Lorient.

Bezoek een bedevaartsoord

Verken de plaats waar Sainte Anne, moeder van Maria en patroonheilige van Bretagne, wordt aanbeden.

Treed in de voetsporen van Paul Gauguin

Ontdek Pont-Aven, stad der schilder.

Gezonde zeelucht opsnuiven in Zuid-Bretagne.

Gezellig rondkuieren in oude stadscentra.

Zuid-Bretagne, een goede mix van cultuur- en natuur.

Genieten van het authentieke Bretagne.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

DAG 1 HEENREIS NAAR BÉNODET

We maken ons klaar voor een stevige rit richting Zuid-Bretagne. Ontdek tijdens de rit al zeker enkele elegante vuurtorens bij het strand en ga op verkenning in de haven aan het estuarium van de Odet. We verblijven hier 3 nachten in een romantisch 4-sterren hotel.

DAG 2 KUNSTENAARS ACHTERNA

We verkennen het gezellige, ommuurde Concarneau, la ‘Ville Close’. Het stadje staat bekend als eerste vissershaven als het gaat om aanvoer van verse vis. We rijden verder richting Pont-Aven, de stad der schilders, waar Paul Gauguin zich in 1886 vestigde en de ‘Ecole de Pont-Aven’ oprichtte. Nadien trekken we verder naar de hoofdstad van de Cornouaille, Quimper, waar de St Corentin, de prachtigste gotische kathedraal van Bretagne, staat. We slenteren binnen de versterkte wallen langs de oevers van de Odet.

DAG 3 VISVIJVERS EN DE POINTE DU RAZ

’s Ochtends trekken we naar Audierne, een typisch vissershaventje met befaamde visvijvers. Het is één van de grootste van Europa waar langoesten, kreeften en krabben worden opgeslagen. We rijden verder langs de stranden naar de Pointe du Raz, het uiterste puntje van Europa, en krijgen een mooi zicht op de zee-engte. Hier vormen de ruwe rotsen, die door de natuurelementen geërodeerd werden, prachtige kunstwerken. Via Douarnenez, waar de haven voor vele schilders een inspiratiebron vormde, rijden we naar Pleyben voor de indrukwekkende ‘calvaire van Bretagne’.

DAG 4 DE KELTEN ACHTERNA

We beginnen onze rit naar het zuiden via Hennebont, ooit een oninneembare vesting van Bretagne en nu beroemd om zijn paardenstoeterij. We rijden naar de kleurrijke vissershaven van Lorient. De stad werd in de Tweede Wereldoorlog geheel verwoest maar werd nadien volledig heropgebouwd. De Franse vissershaven bewijst elk jaar haar Keltische identiteit tijdens het bekende ‘Festival Interceltique’.

GOLF VAN MORBIHAN

Onze volgende stop omarmt talrijke eilandjes als een hoefijzer. Het biedt een prachtig uitzicht en is een leuke plek voor vissersboten en oesterschuiten die op Auray en de haven van Vannes varen. We overnachten in een 5-sterren hotel vlakbij de zee.

DAG 5 DE MEGALIETEN VAN DE MORBIHAN EN VANNES

Meer dan 4000 pre-Keltische dolmens, grafheuvels en menhirs verfraaien de Baai van Morbihan. Rond Carnac zijn er ruim 3000 massieve monolietrotsen te vinden, werkelijk imposant! De grootste ‘cairn’ (hoge grafheuvel) van Bretagne ligt op het eiland Gavrinis. Als we tijd over hebben kunnen we vanuit het haventje van Trinité-sur-Mer of Locmariaquer inschepen voor een boottocht langs de golf van Morbihan. We keren terug langs het schilderachtige Auray met dichtbij een drukbezocht bedevaartsoord waar Sainte Anne, moeder van Maria en patroonheilige van Bretagne, wordt aanbeden. Op het einde van onze dag bereiken we het gezellige, ommuurde Vannes, de hoofdplaats van de Morbihan en gebouwd in de vorm van een amfitheater. De stad is gelegen langs de getijdenrivier de Bono. Het jachthavenkwartier is hier de plaats voor een lekkere (vis)maaltijd.

DAG 6 QUIBERON EN / OF EEN BOOTTOCHT NAAR BELLE-ILE

We verkennen het schiereiland Quiberon te voet of met de fiets. Hier kan je prachtige wandeltochten maken rond Trescalan. Je kan er ook voor kiezen om de boot te nemen naar Belle-Île, het grootste eiland voor de Bretoense kust. Als sinds de 19e eeuw laten kunstenaars zich hier inspireren door het prachtige landschap en de citadel van Vauban. Dit beschermde eiland is ook een geschikte plek voor mooie, lange wandelingen. Je komt er voorbij hoge klifkusten, indrukwekkende zee panorama’s, zandstranden, kleurrijke dorpen en een te beklimmen vuurtoren.

DAG 7 TERUGKEER NAAR HUIS

Onze rondreis doorheen Zuid-Bretagne zit erop. Je kan nog een tussenstop maken in de historische hoofdstad Nantes of er voor kiezen rechtstreeks naar huis te rijden.

Onze Europa Experts

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!