Ontdek de schatten van Kenia

De Lion King in het echt

Geniet van een unieke dierenwereld in een gevarieerd landschap.

Alle zorgen uit handen genomen

Laat je tijdens deze privérondreis over land begeleiden door de beste drivers en gidsen.

Charmante accommodaties

Overnacht in kleinschalige logies met persoonlijke service en een fantastische ligging in het natuurschoon.

Onderweg naar Samburu is de natuur verrassend groen, met vele koffie- en theeplantages.

Lake Nakuru is het bekendste vogelreservaat van Kenia. Welke spot jij allemaal?

Ontdek de eindeloze vlakte van de Masai Mara.

Aan Lake Nakuru zie je niet alleen enkele flamingo's, maar ook neushoorns.

Reis je tussen eind juni en oktober? Dan kan je de Grote Migratie meemaken!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Nairobi

Afrika stond al lang op onze bucketlist. We zijn dan ook ‘over excited’ dat we eindelijk mogen vertrekken. We vliegen vanuit Brussel richting Nairobi waar we ’s avonds aankomen. Jambo, Kenia!

Dag 2 Op naar het Samburu Game Reserve

Na een deugddoende overnachting in de hoofdstad kan ons avontuur nu echt beginnen! We rijden in noordelijke richting langs adembenemende landschappen, met bruisende bergstromen en vele thee- en koffieplantages. We passeren ook de stad Isiolo. Na de middag wacht ons een eerste safaritocht. Dit is gewoonweg schitterend! En het stopt niet bij de game drive, want ’s nachts dwalen olifanten, buffels en nijlpaarden door ons Camp.

Dag 3 Zoektocht naar wildlife

Met de verrekijker in de aanslag gaan we vandaag opnieuw op zoek naar tal van dieren. Hopelijk kunnen we de 5 typische Samburu dieren spotten: de Grevy zebra met z’n witte buik, de Somali giraf met z’n unieke print, de Beisa oryx die alleen ten noorden van de evenaar gezien kan worden, de sierlijke antilope met lange nek en de Somali struisvogel met z’n blauwgrijze nek. Ongelooflijk dat deze zo verschillend zijn.

Dag 4-5 Ontdekking van Lake Nakuru

We zakken af naar het zuiden, richting Lake Nakuru. De volgende 2 nachten slapen we in een beschermd privégebied met fantastisch uitzicht op het Eburu en Mau gebergte. Zelfs de nachten zijn hier spannend, want we horen brullende leeuwen en lachende hyena’s rondom ons.

De volgende dag ontdekken we het Lake Nakuru NP, met een meer waar flamingo’s en pelikanen te vinden zijn. Maar we hebben geluk en zien ook enkele neushoorns en grote kuddes waterbokken. Eenmaal terug in het Camp wacht ons een prachtige zonsondergang.

Dag 6-7 Verder naar het Masai Mara Game Reserve

We rijden verder naar het Masai Mara natuurreservaat, één van de bekendste parken van Afrika, dat bestaat uit uitgestrekte grasvlaktes met acaciabomen. Wauw, wat een prachtig zicht hebben we hier! Onze luxe safaritent ligt namelijk aan de oever van de Talek rivier en geeft ons zicht op de eindeloze vlakte. We vallen van de ene verbazing in de andere door het zien van al die olifanten, luipaarden, buffels, neushoorns en leeuwen.

De volgende morgen staan we vroeg op om te genieten van een unieke ballonvaart (facultatief). Daarna gaan we wandelen in de bush. Best wel spannend!

Dag 8 Terug naar Nairobi

Na het ontbijt moeten we afscheid nemen van de indrukwekkende Afrikaanse dierenwereld. Een lange rit brengt ons terug naar Nairobi waar we nog één keer overnachten.

Dag 9 Terug naar huis

Ons safari-avontuur zit er helaas op. In de vroege ochtend nemen we de vlucht terug richting Brussel, waar we dezelfde dag nog aankomen. Maar we hebben enorm genoten van ons Afrikaans avontuur!

Testimonials

Een reis die in ons geheugen gegrift staat! Een super dikke pluim voor de organisatie!

Dankzij de top-organisatie hebben wij een fantastische huwelijksreis in Kenia & Zanzibar gehad! Op safari in Kenia hebben we heel veel ervaren met onze sublieme gids Evans. De strandverlenging in Zanzibar was ideaal om de batterijen op te laden. Met andere woorden: dé perfecte combinatie! We mochten genieten van prachtige locaties, zeer mooie verblijven, lekker eten, aangename begeleiding...

Willem J.

Fenomenaal!

De Kilimanjaro en Mount Kenia zien in 1 week tijd en alle twee vanuit ons logement... dat was fantastisch! Ook de vele dieren in het wild waren fenomenaal!

Jaak Desmedt

Onze Afrika Experts

Kimberly

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 2022
Favoriete Quote:
Don’t be a tourist, be a traveller.
Mooiste Reiservaring
Op backpackertrip door Slovenië met vrienden wilde ik de zonsopgang bewonderen. In Bled stonden we hiervoor om 3u op en deden een tocht door de bergen. We werden beloond met een onwaarschijnlijke zonsopgang.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!