Ontdek het zuiden van Mozambique

Zoektocht op zee

Maak een boottocht op zoek naar witte haaien en bultruggen.

Spannende safari’s

Trek op wandelsafari door de bush van het Limpopo Transfrontier NP.

Bazaruto archipel

Ga duiken, snorkelen en chillen op de Bazaruto archipel.

Op Mozambique vind je parelwitte zandstranden... Heerlijk om te relaxen!

In het Limpopo Transfrontier NP kan je allerlei dieren spotten.

De lokale bevolking verwelkomt je met open armen!

Ook de landschappen onderweg zijn prachtig.

Geniet in een typische dhow van de zee en de omgeving.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Van Brussel naar Maputo

We reizen van Brussel naar Frankfurt. Daar nemen we het vliegtuig naar Johannesburg. Vanuit Johannesburg vliegen we naar Maputo. Daar worden we opgehaald door onze guesthouse. Na de check-in worden we naar het depot gebracht om onze huurwagen op te pikken. We gaan op verkenning in de stad. Op de Mercado Xipamanine bezoeken we de markt. Hier zijn zoveel dingen te koop: van mooie bontgekleurde doeken tot gelukdrankjes en kruiden. Het eten hier is een mix van de Portugese, Afrikaanse, Midden-Oosterse en Indische keuken. Lekker!

Dag 3 Limpopo Transfrontier National Park

We verlaten de kust en rijden naar het binnenland. Het Limpopo Transfrontier NP grenst aan Zuid-Afrika en is zo’n 7 uur rijden. Gelukkig zijn we vroeg vertrokken zodat we nog tijd hebben voor een eerste safari in het park.

Dag 4-5 Wandelen in het Limpopo Transfrontier National Park

De ervaren rangers van het bush camp nemen ons mee op stap. Ze leren ons de verschillende sporen van wilde dieren lezen en de helende krachten van planten kennen. We zien tal van vogels, maar de antilopen laten het meeste indruk op ons na: het moment waarop we oog in oog met deze prachtige dieren staan, vergeten we nooit meer!

Dag 6 Kajakken in Chidenguele

’s Ochtends is het tijd om de bush vaarwel te zeggen en naar de kust te rijden. Onze lodge ligt aan het meer van Nhambavale en het strand. Aan de oever van het meer liggen onze kajaks al klaar!

Dag 7 Zavora

Na een rustig ontbijt moeten we het meer verlaten. Vandaag rijden we naar Zavora. Onze lodge ligt verscholen in de duinen en is prachtig!

Dag 8 Genieten in Zavora

We maken een begeleide wandeling door de duinen en krijgen een rondleiding in het dorp. Daarna genieten we van een namiddagje strand. ’s Avonds gaan we sterrenkijken: ongelooflijk hoeveel sterren je hier aan de hemel kan zien. Daar kunnen we in Europa alleen maar van dromen!

Dag 9 Praia do Tofo

We vertrekken naar onze volgende lodge. De laatste kilometers zijn best avontuurlijk, want de lodge ligt op een duinengordel. In de namiddag genieten we van de spectaculaire uitzichten op zee.

Dag 10 Op zoek naar witte haaien

Vandaag staat er een wel heel bijzondere activiteit op het programma: we gaan met de boot op zoek naar witte haaien. Hier leven ook mantaroggen, dolfijnen en zelfs bultruggen. Van een unieke waterwereld gesproken!

Dag 11-12 Morrumbene

Tijd om naar onze volgende lodge te vertrekken. Die ligt idyllisch in de duinen en tussen de palmbomen. Genieten!

De volgende dag gaan we met een fatbike rijden aan het strand. Daarna gaan we met de lodge-uitbaters wekelijkse inkopen doen op de lokale markt van Maxixe. Dit is het echte Mozambique.

Dag 13 Genieten van het water in Vilanculos

We rijden naar Vilanculos, de toegangspoort tot de Bazaruto archipel. Hier draait alles om de zee: duiken, snorkelen, zwemmen, varen… We gaan eerst onze huurwagen inruilen en vertrekken dan naar onze droomaccommodatie.

Dag 14 Varen langs de archipel

Na een lekker ontbijt varen we met een traditionele dhow langs de eilanden van de Bazaruto archipel. Tegen de middag meren we aan op één van de eilandjes voor een overheerlijke picknick. ’s Avonds genieten we van ons laatste diner in deze prachtige locatie.

Dag 15-16 Terug naar huis

We vliegen van Vilanculos naar Johannesburg. Daar nemen we het vliegtuig richting Frankfurt, waar we inschepen richting Brussel.

Onze Afrika Experts

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!