Op stap in het heuvelachtige bloemeneiland

Wandelen is het nieuwe yoga

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de vele levada routes met verbluffende zichten.

Nostalgie in Funchal

Ontdek de oude stadskern met 18de-eeuwse huizen en keienstraatjes.

Spectaculaire natuur

Geniet van de bloemenpracht en de bergwereld.

Je wandelt op plaatsen waar je alleen te voet geraakt.

Je wordt overal getrakteerd op fantastische uitzichten.

Zou jij een ritje maken op deze kabelbaan?

Er zijn ook vele kleine dorpen die een bezoekje waard zijn.

Hoog in de bergen reik je bijna aan de hemel.

Na elke bocht schuilt een nieuwe ontdekking.

Zie je jezelf al staan?

Precies vijftig tinten groen...

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Funchal

Ready, set, go! We vliegen rechtstreeks van Brussel naar Madeira. Landen doen we in Funchal, de hoofdstad van het eiland. Bij aankomst pikken we onze huurwagen op en zetten we koers richting Ponta do Sol, een klein dorpje aan zee dat tegen een steile heuvel genesteld is. We hebben op voorhand beslist dat we er een actieve vakantie van maken, maar toch blijven we de ganse week in dezelfde accommodatie overnachten. Het grote voordeel? We moeten maar eenmaal onze bagage in- en uitpakken.

Dag 2 Op verkenning in Funchal

We beslissen om vandaag op ontdekking te gaan in de hoofdstad. En wauw, wat een ligging! Funchal ligt als een reusachtig amfitheater tegen de berghellingen gedrukt. We voelen ons al snel in onze nopjes wanneer we door het gezellige centrum kuieren. Het is leuk om te zien hoe de locals hun groenten en fruit, vis en bloemen gaan kopen op de overdekte markt ‘Mercado dos Lavradores’. Maar gezien de ligging aan zee willen we ook de zee proeven aan de Avenida do Mar, de promenade waar veel restaurants de lokale degenvis aanbieden. We zijn echter ook fans van schitterende uitzichtpunten dus nemen we de Teleférico da Madeira naar het hooggelegen Monte. Hier zien we niet enkel mooie tropische tuinen, maar ook de begraafplaats van Karel I, de laatste keizer van Oostenrijk-Hongarije. Terugkeren doen we in stijl met een typische slee uit hout en riet. Twee carreiros leiden ons snel door de straten van Funchal. Wat een ervaring!

Dag 3 De beroemde levadas

Het is tijd voor mentale ontspanning. We trekken dan ook onze wandelschoenen aan en gaan op verkenning in het Parque Natural de Madeira dat 2/3de van het eiland omvat. We maken kennis met de ‘levadas’, een kluwen van kleine irrigatiekanalen dat water uit het vochtige noorden naar het droge zuiden brengt. De paden er net naast zijn de perfecte wandelpaden om het binnenland van Madeira op een andere manier te beleven. We beslissen om een elftal kilometer te wandelen door de Rabaçal-vallei, gevolgd door een tocht naar Risco en de 25 fonteinen.

Dag 4 Rit naar het noordwesten

Vanuit Ponta do Sol rijden we langs de westkust naar Calheta, waar het Casa das Mudas Arts Center ons niet alleen een prachtig uitzicht biedt, maar ook een indrukwekkende collectie moderne kunst toont. Nadien rijden we naar het uiterste noorden tot in Porto Moniz. Het is één van de oudste dorpen van het eiland, vol pittoreske rotseilandjes waar er zich natuurlijke meren bevinden waarin we gaan zwemmen. Zalig! Daarna zakken we af richting São Vicente waar we ons vergapen aan de witgekalkte huisjes omzoomd door bloemen. We voelen wel wat onze kuitspieren op al die steile trappen. Tot slot rijden we via Ribeira Brava, ook wel ‘wilde rivier’ genoemd, terug naar ons hotel.

Dag 5 De geur van zee

Als we op reis gaan, komen we ook graag in contact met de lokale cultuur. We rijden dan ook naar Câmara de Lobos, het oudste vissersdorp van Madeira. Ons fototoestel draait op volle toeren bij het zien van al die gekleurde bootjes op het strand. Hier vist men trouwens op de zwarte degenvis die een ware delicatesse is.

Op naar de bergen

We verlaten de kust om opnieuw een stukje van het binnenland te verkennen. We trekken naar Eira do Serrado, een magnifiek uitzichtpunt. Naast de bergen valt ons oog op een dorpje dat in een vulkanisch dal gelegen is van de Nonnenvallei. Het dorp Curral das Freiras beschermde tijdens de 16de eeuw nonnen die op de vlucht waren voor piraten die Madeira bestookten.

Dag 6 Plaatsen waar je alleen maar te voet geraakt

Vandaag staat ons een indrukwekkende uitstap te wachten! Er wacht ons een fikse tocht naar de Pico do Arieiro (1818m). Deze top is het startpunt voor een andere spectaculaire bergwandeling, naar de Pico Ruivo (1862m). De zware wandeling neemt ons mee langs indrukwekkende rotsformaties en adembenemende uitzichten met een volledig panorama van het eiland. Gelukkig dat we geen hoogtevrees hebben, want bepaalde stukken zijn behoorlijk nauw en steil.

Dag 7 Rit naar Santana

We trekken er een laatste dagje op uit. We doorkruisen het eiland via Ribeiro Frio tot in Santana, bekend om z’n houten huisjes met puntige strodaken. Het zijn traditionele woningen van boeren uit de regio. Daarna keren we via de oostkust terug met een laatste stop in Ponta de São Lourenço waar we genieten van het uitzicht.

Dag 8 Vlucht huiswaarts

Madeira, je was geweldig! Nu is het helaas tijd om terug te keren naar huis. Na de drop off van de huurwagen vliegen we terug richting Brussel. We kunnen niet wachten om onze foto’s te vereeuwigen in een mooi fotoboek.

Onze Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!