Op verkenning in het noorden van Corsica

Citadel van Calvi

Bezoek de indrukwekkende citadel en wandel over de wallen naar de benedenstad

Les Calanques

Geniet van een boottocht langs de wereldberoemde kustlijn

Scala di Santa Regina

Rij langs één van de meest beklijvende, spectaculaire routes van het eiland

De regio is bezaaid met vele gezellige haventjes.

In het binnenland vind je groen en bergen!

Wandel in de kleine, authentieke dorpen.

Geniet van de heerlijke ritten langs de schitterende kustlijn.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Brussel - Bastia

We vliegen naar Bastia en pikken onze huurwagen op. We genieten van een overheerlijk diner en kunnen niet wachten om aan onze reis te beginnen!

Dag 2 Cap Corse

Vandaag staat er een Corsicaanse topper op het programma: de verkenning van het noordelijke schiereiland dat als een opgestoken vinger in zee uitsteekt: Cap Corse. Tijdens de ronde van Cap Corse ontdekken we ongerepte dorpjes en kleine vissershaventjes zoals Macinaggio, Centuri, Pino, Nonza en Patrimonio. Ze liggen allen geklemd tussen de zee en de bergen. De natuurlijke havens en de kustlijn zijn hier door typische ronde Genuese wachttorens afgezoomd, want tot 1768 stond Corsica onder Italiaans-Genuees bestuur. Deze wachttorens hadden een dubbele functie: vuurtoren en militair bolwerk.

Dag 3 De Monte Asto - Bastia

We rijden via de Serra di Pigno naar Oletta en San Michele de Murato, waar één van de meest aantrekkelijke kerkjes van Corsica ingeplant is in een ongerept en schitterend berglandschap.

Tijd om Bastia te verkennen! Eerst rijden we naar de Romeinse opgravingen in La Canonica en de kathedraal Santa Maria Assunta aan de Fouilles de Mariana om vervolgens langs het langgerekte bassin ‘Etang de Biguglia, Bastia binnen te rijden. In deze stad met kleurrijke huizen bezoeken we de charmante oude haven, de Place St-Nicolas en de Romieu tuin.

Dag 4 Cap Corse - Île Rousse - Calvi

We verlaten Cap Corse westwaarts via het levendige badplaatsje St-Florent. Nadien rijden we dwars door een ‘woestijn’, le désert des Agriates. Een aanbevolen fotostop is Bocca di Vezzu. Nadien komen we in L’Ile Rousse, een aangename badplaats aan een immens zandstrand en met een levendige haven, waar pleziervaarders graag aanmeren. De stad werd gesticht door de legendarische Corsicaanse held Pascal Paoli en dankt haar naam aan de nabijgelegen eilandengroep in okerkleurig graniet. Daarna rijden we verder naar Calvi en gaan we moe maar voldaan naar bed.

Dag 5 De trotse stad Calvi

Calvi pronkt met een indrukwekkende citadel, waar we over de wallen een wandeling maken naar de benedenstad. Het bolwerk ligt strategisch bovenop een rots en moest waken over de bloeiende vissershaven. In de namiddag maken we een tocht in het ongerepte berglandschap van de hooggelegen Balagnestreek, waar het heerlijk wandelen is.

We komen langs pittoreske dorpjes als Pigna, Aregeno en Corbara waar de tijd wel lijkt te hebben stilgestaan. Rondom liggen olijfgaarden, amandelbomen en vijgenbomen. Onvergetelijk is ook de reisweg langs het arendsnest St.-Antonio, waar arenden boven het uitgestrekte woud zweven.

Dag 6 Scandola en de 'calanques' van Piana

Vandaag is een absolute natuurtopper aan de beurt: de wereldberoemde kustlijn van ‘Les Calanques’. Maar eerst gaan we op ontdekking in het indrukwekkende natuurreservaat Scandola. Omdat de rotspartijen zich het best laten zien vanop zee nemen we vanuit Galeria aan de gelijknamige baai de boot om het natuurwonder van de rode rotsen bewonderen. Nadien gaat het richting de Golf van Porto, met zijn ‘calanques’ tussen Porto en het schilderachtige Piana.

Dag 7 Het woeste binnenland

We dwarsen het eiland via het woeste, ruige binnenland. Via de Spelunca-gorges rijden we over de Col de Vergio (1464 m) en over de ‘Scala di Santa Regina’, één van de meest beklijvende, spectaculaire routes van het eiland. In de kastanjebossen van Aïtone en van Valdoniello spotten we wilde varkens en koeien.

We rijden door de vallei richting Calacuccia, gelegen aan de oevers van een meer met zicht op de Monte Cinto, de hoogste top van Corsica (2706 m.). Via Ponte-Leccia en Corte, de oude historische hoofdstad en etno-culturele hart van Corsica, dalen we af naar de oostkust in Erbalunga.

Dag 8 Terugvlucht Bastia - Brussel

We leveren onze huurauto in vliegen terug naar Brussel. Au revoir!

Testimonials

Het laat je niet onberoerd

Corsica, een eiland die je niet onberoerd laat, het magische kleurenpalet van de zee, de adembenemende kliffen, de geuren en de kleuren in de natuur. Het laat mij niet los. In één woord fantastisch.

Conny Defevere

Onze Europa Experts

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!