Op verkenning in Malawi en Zambia, het warme hart van Afrika

Domwe Island

Kajak naar Domwe Island en overnacht in een tentenkamp.

Mua Mission

Bezoek het grootste culturele centrum van het land.

Reis in kleine groep

Reis met max. 12 personen, samen met een Engelstalige reisbegeleider.

Op zoek naar het authentieke Afrika? Malawi is the place to be.

Ga op ontdekking in de mooie, nationale parken.

Spot jij de Big Five?

Aan Lake Malawi kan je niet alleen ontspannen, maar ook in contact komen met de lokale bevolking!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Op weg naar Afrika

In Brussel nemen we een vlucht naar Wenen. Van daaruit gaat het richting Addis Abeba.

Dag 2 Welkom in Lilongwe!

We nemen een vlucht van Addis Abeba naar Lilongwe, de hoofdstad en tegelijk grootste stad van Malawi. We gaan naar onze lodge, waar we kennismaken met ons reisgezelschap en onze gids. Het belooft een topreis te worden!

Dag 3 Wandeling in Dzalanyama Forest

’s Morgens nemen we even de tijd om Lilongwe te verkennen. Daarna reizen we in zuidoostelijke richting, op weg naar het Dzalanyama Forest, zo’n 40 km van de stad. Na een lekkere lunch maken we een prachtige wandeling door het woud in de Mtsongololo Bergen.

Dag 4 Bezoek aan de lokale school

We maken kennis met de manier waarop de mensen hier leven. Onze gids neemt ons mee naar een school in de buurt. We steken de handen uit de mouwen en voeren noodzakelijke werkjes uit zoals verven en kleine herstellingen. Het is ook de ideale gelegenheid om onze medereizigers beter te leren kennen.

Dag 5 Wildspotten vanaf het terras

Via Mchinji en Chipata reizen we naar Zambia, de hoofdstad van de Oostprovincie. In de namiddag bereiken we onze lodge aan de oevers van de Luangwa-rivier. Hier zie je tal van neushoorns en olifanten. Na een verfrissende duik in het zwembad gaan we naar het terras en observeren we het wild.

Dag 6-8 Safari in South Luangwa NP

Vandaag moeten we vroeg uit de veren: na een licht ontbijt vertrekken we al om 6 uur ’s morgens voor een ochtendsafari. Want het is net in de vroege ochtenduren dat de planten- en dierenwereld van het South Luangwa NP het mooist is. Dat willen we niet missen: we kijken onze ogen uit in onze open safariwagen.

Rond 11 uur zijn we terug in de lodge en gooien we ons als uitgehongerde leeuwen op de lekkere brunch die op ons staat te wachten. Rond 16 uur vertrekken we voor onze avondsafari die tijdens zonsondergang wordt onderbroken voor een sundowner. Met een schijnwerper zoeken we in het donker verder naar dieren die ’s nachts actief zijn: uilen, luipaarden, hyena’s, leeuwen. Wat een ervaring als je ineens de ogen van deze majestueuze dieren ziet!

Dag 9 Bezoek aan Tribal Textiles

Na een rustig begin van de dag reizen we terug naar Malawi. Onderweg stoppen we bij Tribal Textiles, een sociale onderneming gespecialiseerd in met de hand beschilderde stoffen. De stoffen worden beschilderd in grote ateliers in de buitenlucht, terwijl er luide Afrikaanse muziek klinkt. In de namiddag bezoeken we rotsschilderingen.

Dag 10 De theeplantages van Thyolo

Deze ochtend bezoeken we een pottenbakkerij. Daarna rijden we door de opmerkelijk groene theeplantages van Thyolo, met hun koloniale landhuizen, van Blantyre naar Mulanje, een internationale stad met een levendige sfeer en tegelijk de oudste stad van Malawi. De stad is vernoemd naar de geboorteplaats van de Schotse ontdekkingsreiziger Livingstone.

Dag 11 Wandelen op de Mulanje Mountain

We maken een prachtige wandeling in de omgeving van onze lodge. De Mulanje Mountain is een gebied van 650 km² met meer dan 500 dier- en plantsoorten én het hoogste punt in Zuid-Centraal Afrika. De lokale stammen geloven dat er geesten op de berg leven. Misschien daarom dat Tolkien deze prachtstreek als achtergrond voor The Lord of the Rings gebruikte?

Dag 12 Kajakken naar Domwe Island

’s Ochtends vertrekken we via het historische stadje Mangochi naar Lake Malawi. Tegen de middag komen we aan in Cape Maclear. Daar krijgen we een korte inleiding en vertrekken we per kajak naar Domwe Island. Op het eiland aangekomen gaan we zorgeloos zwemmen en snorkelen. Zalig!

Dag 13 Terug naar het vasteland

Vandaag mogen we lekker lang uitslapen en genieten we van een ongedwongen ontbijt op het eiland. Na het ontbijt keert onze groep per kajak of motorboot terug naar het vasteland. Wij kiezen voor de kajak! In de namiddag verkennen we het mooie vissersdorpje aan het meer.

Dag 14 Genieten aan het strand

We trekken naar het idyllische strand aan de turkooisblauwe oevers van het meer. Carpe diem!

Dag 15 De cultuur van Malawi

Na zo’n 2 uur rijden bereiken we Mua Mission, het grootste culturele centrum van het land. We bezoeken het museum en de houtsnijwerkplaats waar we veel bijleren over de mensen en de cultuur van dit fascinerende land. Daarna rijden we door naar de Kuti Wildlife Reserve waar we ook overnachten.

Dag 16 Nkhotakota Wildlife Reserve

‘s Ochtends maken we een wandeling door het Kuti Wildlife Reserve. Na een lekker ontbijt rijden we verder noordwaarts, op weg naar Nkhotakota Wildlife Reserve. Dit is het grootste wildreservaat van het land, met 3 rivieren: de Dwanga, de Bua en de Kaombe. In de namiddag maken we een wandeling langs de rivier. We hebben geluk: ook de olifanten hadden hetzelfde idee en staan hier rustig te drinken.

Dag 17 Ontspannen bij Lake Malawi

Ook vandaag is het vroeg uit de veren geblazen, want er staat een wandelsafari gepland om nog meer wilde dieren te gaan spotten: olifanten, elanden, zebra’s, bavianen… Wat een natuurpracht. Na het ontbijt rijden we terug naar Lake Malawi. We beslissen rustig te gaan zwemmen en gewoon te ontspannen. We zijn het Afrikaanse ritme al helemaal gewoon!

Dag 18 Chintheche

Ook vandaag houden we het rustig. Sommige medereizigers gaan snorkelen. Wij houden het bij een paardrijtochtje en een bezoek aan het dorp.

Dag 19 Nyika-plateau

Tijd om verder te reizen! We gaan naar het noorden, hoog de bergen in, tot op 2.500 meter. Het Nyika-plateau is het oudste en grootste nationale park van Malawi, met een overvloed aan wilde dieren zoals grote kuddes elanden, zebra’s en antilopen en meer dan 200 verschillende soorten orchideeën.

Dag 20-21 Safaritochten

De komende twee dagen bezoeken we het Nyika-plateau tijdens begeleide safari’s en wandelingen in de bush. We ontdekken open grasvlaktes, watervallen, valleien, rotsen… Wauw!

Dag 22 Boswandeling in Viphya

We verlaten Nyika en rijden via Mzuzu naar het Viphya-plateau op zo’n 1.600 meter. Onderweg maken we alweer prachtige foto’s. In de namiddag gaan we wandelen in het bos.

Dag 23 Terug naar Lilongwe

Onze reis zit er bijna op. We rijden terug naar Lilongwe, dat we zo’n 3 uur later bereiken. We vliegen via Addis Abeba naar Wenen.

Dag 24 Wenen - Brussel

We nemen onze vlucht van Wenen naar Brussel en zijn terug thuis. Gelukkig zullen we nog maanden kunnen nagenieten van onze prachtige reis!

Onze Afrika Experts

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!