Op zoek naar adrenalinekicks in Ecuador

Trekking langs een kraterrand

Ga trekken langs de kraterrand van Cuicocha.

Paardrijden bij maanlicht

Maak een betoverende paardrijtocht in de Pululahua-krater.

Mountainbiken op een vulkaan

Fiets op de Cotopaxi, de hoogste actieve vulkaan ter wereld.

Mountainbiken op de Cotopaxi vulkaan? Go!

Of is een spannende rafting eerder iets voor jou?

Ook een ritje te paard mag niet ontbreken tijdens deze reis.

Maar de ziplining in het Mindo woud is echt de max!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Brussel - Madrid - Quito

Klaar voor het avontuur! Vanuit Brussel nemen we een vlucht naar Madrid. Daar stappen we over op een vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador, het land aan de evenaar. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids. Hij voert ons naar het hotel en vertelt ondertussen veel over de avonturen die ons te wachten staan. Het belooft een prachtreis te worden.

Dag 2 Bezoek aan Quito

Vandaag doen we het nog even rustig aan en bezoeken we het oude koloniale centrum van Quito. De huidige stad is gebouwd op de ruïnes van een oude Indianenstad die door de Spanjaarden werd verwoest. Vandaag is het een gezellige, koloniale stad die prachtig bewaard is gebleven. ’s Avonds eten we lekker in een restaurantje in één van de straatjes die uitgeven op de Plaza de la Independencia. We maken het niet te laat, want morgen staat ons een actief programma te wachten.

Dag 3 Trektocht langs Cuicocha

Na het ontbijt trekken we noordwaarts naar het bekende kratermeer Cuicocha (‘cavia’), één van de mooiste meren van het land. We maken een trektocht van 6 uur langs de rand van de krater: indrukwekkend! In de namiddag bezoeken we Cotacachi, bekend voor zijn lederwaren. Je vindt er echt alles: tassen, koffers, schoenen, laarzen, jassen…

Dag 4 De markt van Otavalo en Mitad del Mundo

’s Morgens vroeg vertrekken we naar Otavalo, een kleine stad met een ongelooflijk levendige markt. We kuieren langs de talloze kraampjes en ontdekken er het mooiste lokale handwerk. Daarna trekken we naar Mitad del Mundo (het midden van de wereld) en het bijhorende museum. We staan met één voet op het noordelijk halfrond en met de andere op het zuidelijk halfrond en wandelen langs de geschilderde lijn die de evenaar aanduidt. Geef toe: een ongewone wandeling! In de late namiddag bereiken we de vallei van Mindo waar we overnachten in een typische lodge.

Dag 5 Ziplining in het woud

Vandaag gaan we op zoek naar de uitzonderlijke diersoorten in het Mindo-woud. En de goden zijn ons goedgezind, want we zien toekans, papegaaien, kolibri’s, vlinders. Teveel om op te noemen! Gelukkig kunnen we volop foto’s maken zodat we het thuisfront kunnen laten meegenieten. Daarna is het tijd voor actie. We gaan ziplinen in het woud. Wat een beleving! Vervolgens is het tijd om de lokale hobby uit te proberen: op de rivier varen in een wel heel bijzonder vaartuig, gemaakt van autobanden. Wat hebben we gelachen!

Dag 6 Mountainbiken op een vulkaan

We gaan naar Cotopaxi, met 5897 meter de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Samen met onze gids verkennen we dit indrukwekkende landschap te voet en met onze mountainbike. We kunnen bijna niet geloven dat je zo’n eindeloze toendra en ongerepte natuur in de buurt van een grote stad als Quito kan vinden. We genieten volop van ons dagje uit. In de namiddag houden we het rustig en maken we een mooie wandeling in Quito.

Dag 7 Paardrijden bij maanlicht

’s Morgens laten we onze spieren even bekomen van alle inspanningen. We nemen de hoogste kabelbaan ter wereld, de Teleférico. Die voert ons naar Cruz Loma (4100 meter), een uitloper van de Pinchincha-vulkaan. Wat een uitzicht!

In de namiddag rijden we naar de Pululahua-krater en maken we ons klaar voor een onvergetelijke ervaring. We maken een paardrijtocht door het maanverlichte berglandschap. Omgeven door de magische nachtelijke geluiden van de wildernis worden we getrakteerd op een diner by candle light. Wie zei dat avontuur en romantiek niet bij elkaar passen?

Dag 8 Bezoek aan Quito

Na ons magische avontuur van de vorige avond, maken we ons klaar om terug naar Quito te trekken. Vandaag hebben we een dagje vrij en beslissen we te genieten van de koloniale architectuur van de hoofdstad. Kloosters, kerken, herenhuizen… het lijkt wel alsof we door de tijd zijn gereisd.

Dag 9 Warmwaterbronnen van Papallacta

We zeggen de stad vaarwel en rijden naar de warmwaterbronnen van Papallacta. Perfect om even helemaal te relaxen! Daarna rijden we verder naar ons hotel en maken we een wandeling door de beboste omgeving met prachtige panorama’s over de Cordillera de Guacamayos.

Dag 10 Rafting in de Amazone

Onze gids brengt ons naar het provinciestadje Tena, één van de eerste gebieden die de Spanjaarden in de Amazone bereikten. Van hieruit maken we een spannende raftingtocht. Onze gids geeft ons eerst de nodige uitleg, maar we worden sowieso begeleid door ervaren rafters. Wat een spectaculaire manier om de wilde natuur van de jungle te ontdekken!

In de namiddag bezoeken we Baños, een gezellig dorpje aan de voet van de Tungurahua.

Dag 11 De route van de watervallen

De Pastaza Canyon staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen en watervallen. Dicht bij de Manto de la Novia-waterval nemen we de kabelbaan door de Canyon. Daarna gaat het nog naar de trekpleister van deze streek: de bulderende waterval Pailón del Diablo. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, vraagt onze gids of we zin hebben om te gaan bungeejumpen. Dat moet hij ons geen twee keer vragen! Het maakt onze jungle-ervaring helemaal af!

Dag 12 Devil’s Nose en Ingapirca

Vandaag staat alweer een hoogtepunt van onze reis op de agenda: Devil’s nose, een spannende treinrit van Alausi naar Sibambe. De trein zigzagt langs de steile rotswand en overbrugt een paar honderden meter hoogte. Indrukwekkend!

Terug in Alausi nemen we de auto om de Ingapirca, de grootste Inca-ruïnes van Ecuador, te bezoeken. We vergapen ons aan de architectonische prestaties van de Inca’s en hun voorgangers, de Cañari.

Dag 13 Girón-waterval en Cuenca by Night

We verkennen vandaag de streek rond Cuenca en klimmen omhoog naar de top van de bekende Girón-waterval. ’s Avonds maken we een tour door Cuenca, een gemoedelijke, koloniale stad.

Dag 14 El Cajas National Park - Vertrek uit Guayaquil

’s Ochtends maken we een trekking door de toendra van El Cajas National Park, bekend voor zijn diepe valleien, 240 meren en unieke fauna en flora: chuquiragua’s, cactussen, bromelia’s, papierbomen, orchideeën…

In de namiddag rijden we naar de havenstad Guayaquil, waar we gaan wandelen langs de Malecón-rivier. Vervolgens worden we naar de luchthaven gebracht, want ons avontuur in Ecuador zit er helaas op.

Dag 15 Aankomst thuis

We vliegen via Madrid naar Brussel.

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!