Prachtig Panama

Panama-Stad

Ga op citytour in deze gastvrije stad met ongelooflijke eetmogelijkheden en een hippe nachtlevenscène.

Oversteek van het Panama-kanaal

Ontdek een van de 7 wonderen van de moderne wereld dat gebouwd werd om de reistijd van schepen tussen de Stille Oceaan en de Caribische Zee drastisch te verkorten, en sindsdien meer dan 900.000 schepen mocht verwelkomen.

Tradities bij de Emberá indianen

Ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan de Emberá-stam die nog steeds in traditionele dorpen leeft diep in het regenwoud van Panama.

Verken de levendige hoofdstad van Panama.

Ontmoet talrijke dieren waaronder ook luiaards.

Het Panamakanaal verbindt sinds 1914 de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan en is als het´achtste wereldwonder´ een van de toeristische hoogtepunten van het land.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Op naar Panama

We vliegen vanuit Amsterdam naar Panama-stad. We vertrekken ‘s avonds en komen de volgende ochtend aan op onze bestemming. Op de luchthaven worden we hartelijk ontvangen en naar ons hotel gebracht. We verkennen vandaag nog even de buurt rond ons hotel in het centrum van Panama, genieten van een lekkere maaltijd en kruipen vroeg onder de wol zodat we morgen fris en monter zijn!

Dag 3 Panama-stad

In de historische oude stad Casco Viejo zien we vele unieke koloniale gebouwen. Op de vismarkt wagen we ons aan de typische ceviche, vis gemarineerd in limoensap. Heerlijk! De enthousiaste marktkramers begroeten ons vanuit hun kraampjes. We passeren ook langs de Miraflores sluizen van het Panamakanaal die ons een eerste inzicht in de werking en de afmetingen van het beroemde kanaal geven. We zien zelfs hoe een van de grote containerschepen de overtocht maakt.

Dag 4 Altos de Campaña Nationaal Park

In Panama’s oudste nationale park doen we een stevige wandeling naar verschillende uitkijkpunten met een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en de Stille Oceaan. Talrijke vogelsoorten maar ook zoogdieren zoals opossums, luiaards en apen voelen zich hier thuis. Op de terugweg stoppen we bij een ananasplantage. We komen alles te weten over deze heerlijke zoete vrucht en genieten van een heerlijk proevertje.

Dag 5 Treinrit langs het Panamakanaal

Vandaag reizen we langs het Panamakanaal via een authentieke spoorweg. Het Panama Canal Expansion Observation Center in Agua Clara laat ons op indrukwekkende wijze zien hoe het sluizenstelsel van het Panamakanaal werkt. We zijn onder de indruk! We sluiten onze dag af met een plons in het zwembad van het hotel, omgeven door groene planten.

Dag 6 Soberanía Nationaal Park en Gatún meer

Een wandeling in het Soberanía Nationaal Park toont ons de gevarieerde tropische flora van Panama. In de diepgroene jungle leven miereneters, tapirs en zelfs jaguars en ocelots. In de namiddag volgt een boottocht op het Gatún meer. We observeren talloze dieren zoals apen, krokodillen, schildpadden, toekans en luiaards. Fantastisch!

Dag 7 Excursie naar de Emberá indianen

Op een zijtak van het Alajuela meer nabij Panama-stad gaan we aan boord van een kleine boomstamkano. We varen naar het dorp Emberá en worden bij onze aankomst begroet door de ritmische klanken van traditionele instrumenten: trommels, fluiten en rammelaars. Wat een heerlijke vibe! We proeven van in palmbladen gewikkelde bakbananen en vis en genieten al smullend van deze typische lunch. We laten ons de hele dag begeleiden en verrassen door de oorspronkelijke tradities en levenswijzen.

Dag 8 Panamakanaal

Vandaag steken we per boot het Panamakanaal over. Onderweg passeren we langs de Miraflores sluizen, het Miraflores meer, de Pedro Miguel sluis en de Gaillard Cut, het smalste punt van het kanaal. Uiteindelijk bereiken we het indrukwekkende Gatún meer. Aan boord genieten we van een lekkere lunch terwijl we het technische meesterwerk in een prachtig landschap bewonderen. Na de uitstap keren we per bus terug naar ons hotel.

Dag 9-10 Terug naar huis

We nemen afscheid van Panama en vertrekken richting België. We zijn heel wat mooie herinneringen en ervaringen rijker en kunnen niet wachten om nog meer van de wereld te ontdekken.

Onze Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!