Prachtige natuur in het land van duizend heuvels: Rwanda

Sta oog in oog met gorilla’s

Onderneem een trekking naar Volcanoes NP en beleef een prachtige ervaring!

Op zoek naar chimpansees

Ontmoet spelende chimpansees in het regenwoud.

Chillen aan het Kivu-meer

Kom helemaal tot rust aan het blauwe meer.

Breng in Rwanda zeker een bezoekje aan een lokale markt. Je vindt er mooie rieten manden.

Het Kivu meer is een mooie locatie: groene, steile hellingen en donkerblauw water. Prachtig!

Sta oog in oog met gigantische gorilla's. Wat een ervaring!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht naar Kigali

Vandaag vertrekken we met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kigali. We gaan naar het hotel en kunnen niet wachten om morgen dit prachtige land te verkennen!

Dag 2 Volcanoes NP

Vroeg in de ochtend rijden we naar het Virunga-reservaat. Onderweg hebben we tijd om een kleurrijke markt te bezoeken. Daarna trekken we naar een klein dorpje waar we de lokale bevolking leren kennen.

In de namiddag trekken we naar het tweelingenmeer: Burera en Ruhondo, beide omgeven door prachtige heuvels en met uitzicht over de Virunga-vulkanen.

Dag 3 Gorilla trekking

We hebben een spannende dag voor de boeg! ’s Morgens krijgen we eerst een briefing van onze sympathieke safarigids. Hij legt ons uit hoe we ons moeten gedragen wanneer we berggorilla’s ontmoeten. We checken onze watervoorraad, trekken onze regenkleding aan en gaan het regenwoud in, op zoek naar de zwarte, zachtaardige reuzen.

We moeten stevig klimmen en de paden liggen er modderig bij. Maar als we eenmaal oog in oog staan met deze prachtige dieren, is alle inspanning vergeten! We krijgen instant kippenvel. Dit is een ervaring die we nooit meer vergeten! Na onze trekking keren we terug naar het hotel voor de lunch. Daarna retour naar Kigali.

Dag 4 Kivu-meer

We zijn opnieuw vroeg uit de veren en rijden naar Gisenyi, dat aan het Kivu-meer ligt. Het meer is 2.650 km² groot en 450 meter diep. Het wordt omringd door groene, steile hellingen. Het donkerblauwe meer, de plantages, de regenwouden en de Virunga-vulkaan op de achtergrond zorgen voor een spectaculair uitzicht! Gisenyi zelf blijkt een mooie stad, gelegen aan de met palmen omzoomde oever van het meer.

Dag 5 Op weg naar Nyungwe Forest NP

Vandaag wordt een lange, maar mooie reisdag. We rijden zo’n 8 uur door een magnifiek landschap met uitzicht op het meer en de bergen. Onderweg stoppen we om te lunchen in Kibuye, een gemoedelijke plek aan de oostelijke oever van het Kivu-meer. Daarna rijden we door naar het regenwoud.

Dag 6 Op zoek naar chimpansees

Het Nyungwe Forest is één van de oudste regenwouden van Oost-Afrika. We trekken opnieuw onze wandelschoenen aan, want vandaag gaan we op zoek naar chimpansees. Die blijken hoog in de bomen te zitten, dus onze verrekijker komt goed van pas! Ook om vogels te spotten trouwens, want hier leven zo’n 310 verschillende vogelsoorten. In de namiddag doen we het iets rustiger aan en bezoeken we een theeplantage.

Dag 7 Bezoek aan Butare/Huye - vertrek

Vandaag keren we terug naar de luchthaven van Kigali. Maar eerst bezoeken we Butare, een universiteitsstad die ook het religieuze centrum van het land is. De officiële naam van de stad is eigenlijk Huye, maar de meeste mensen noemen het nog steeds Butare. We bezoeken er ook het nationale museum en de markt.

Helaas zit ons Afrikaanse avontuur erop. We vertrekken vanuit de hoofdstad terug naar Brussel.

Dag 8 Aankomst in Brussel

Met tal van foto’s en onvergetelijke herinneringen keren we terug naar huis.

Onze Afrika Experts

Kimberly

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 2022
Favoriete Quote:
Don’t be a tourist, be a traveller.
Mooiste Reiservaring
Op backpackertrip door Slovenië met vrienden wilde ik de zonsopgang bewonderen. In Bled stonden we hiervoor om 3u op en deden een tocht door de bergen. We werden beloond met een onwaarschijnlijke zonsopgang.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!