Prijsbewust reizen door Nieuw-Zeeland

Wijnproeven

Proef van heerlijke wijn in het bekende Napier

Typische Maori-maaltijd

Geniet van Hangi, een typische lokale maaltijd

Albatrossen ontmoeten

Spot albatrossen in Dunedin

Om elke bocht schuilt een nieuwe natuurpracht, zoals Lake Matheson aan de West Coast.

Ook de lokale fauna en flora is de moeite waard.

Hopelijk heb je de kans om een kiwi te spotten! Maar opgelet op de weg...

Nieuw-Zeeland is een paradijs voor wandelaars. Ook Lake Wanaka is de moeite!

Wil je de gebruiken en tradities van de Maori's ontdekken? Ga dan naar een culturele show.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Op weg naar Auckland

Het is zover: vanavond vertrekken we naar Nieuw-Zeeland. We vliegen van Brussel naar Frankfurt. Daar nemen we een vlucht naar Auckland (via Bangkok).

Dag 3 Aankomst in Auckland

We zijn er! We nemen de shuttle-transfer naar ons hotel en zijn klaar voor onze eerste nacht in Aotearoa, zoals de Maori Nieuw-Zeeland het noemen. Wist je dat de Maori het volk is dat Nieuw-Zeeland reeds bewoonde vooraleer het door de Europeanen ontdekt werd?

Dag 4 Prachtige rit naar Bay of Islands

’s Morgens vertrekken we met onze huurwagen langs de Hibiscus Coast en Whangarei naar Paihia in het schilderachtige Bay of Islands. Wat een natuurpracht, de vakantie is nu officieel begonnen!

Dag 5-6 Bay of Islands

Ongerepte, beschutte baaien, zo’n 150 groene eilanden in kristalhelder water en zandstranden: welkom in de Bay of Islands. De komende twee dagen gaan we op verkenning in Northland: we trekken naar de uitgestrekte Kauri-wouden, maken een trip naar het Waitangi Treaty House, Cape Reinga en maken een boottocht op zoek naar dolfijnen (optioneel).

Dag 7 Coromandel

We zeggen de Bay of Islands vaarwel en rijden verder naar het schilderachtige Coromandel. We rijden over de Bombay Hills, de Hauraki-vlakte en de beboste Coromandel Ranges. Moe, maar onder de indruk van de prachtige landschappen die we vandaag zagen, duiken we ons bed in. Morgen verkennen we het schiereiland!

Dag 8 Putjes graven in het zand

Hot Water Beach ligt aan de monding van een rivier en hier borrelen de warmwaterbronnen omhoog! Tussen laag- en halftij graven we een put in het zand die zich onmiddellijk met warm water vult. Onze eigen spa, zelfgemaakt dan nog wel! Daarna maken we een frisse duik in zee. Zalig!

Dag 9 Naar Rotorua

Via Tauranga en de kiwiteeltregio rijden we vandaag verder naar Rotorua, het geothermische centrum van Nieuw-Zeeland.

Dag 10 De Maori-cultuur ontdekken

Rotorua wordt ook wel de zwavelstad genoemd. Van zodra we de stad binnenrijden, worden onze neuzen geprikkeld door de zwavelgeur. Ondanks die geur is dit een heel populaire bestemming want je vindt hier veel modderpoelen, bronnen en hydrothermische meren die een geneeskrachtige werking hebben.

Dit is ook het centrum van de Maori-cultuur en je vindt er heel wat Maori-gemeenschapshuizen waar we de eeuwenoude cultuur ontdekken. We eten ook Hangi, waarbij ons typisch eten in een kuil in de grond met hete stenen wordt klaargemaakt (optioneel).

Hier vind je ook de uitgedoofde vulkaan Mount Tarawera. We bezoeken hem met een 4x4 en gids (optioneel).

Dag 11 Huka Falls

Vandaag rijden we via Taupo naar het Tongariro National Park. Onderweg maken we een tussenstop bij de Huka Falls, een waterval met turkooisblauw water langs een rotsspleet, en de Wairakei Geothermal Power Station Lookout.

Dag 12 Wandeling in het Tongariro National Park

Het Tongariro National Park rust nog op drie actieve vulkanen: Tongariro, Ruapehu en Ngauruhoe. Het werd in 1990 ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst omwille van de overdonderende natuur. We trekken snel onze wandelschoenen aan en maken een mooie wandeling. We kiezen voor een korter wandelpad en trekken naar de Taranaki-waterval en de stroomversnellingen van Silica, waar we over de rivier lopen en stenen die wel van goud lijken gemaakt te zijn.

Na een lekkere lunch rijden we naar de East Coast. Bestemming: Napier.

Dag 13 Wijnproeven in Napier

Napier vormt samen met Hastings het hart van de Hawke’s Bay-wijnregio en wordt gekenmerkt door z’n fascinerende architectuur en een aangenaam Mediterraans klimaat. Na de vernietigende aardbeving in 1931 werd de stad heropgebouwd in art-decostijl. De voornaamste trekpleisters in de buurt zijn de talrijke wijngaarden. We kiezen er eentje uit en gaan lekker wijnproeven. Heerlijk!

Dag 14 Panorama’s in Wellington

Vanuit Napier gaat het vandaag naar Wellington. Wellington draagt met trots de titel van hoofdstad en herbergt het alom gerenommeerde Te Papa Museum, het New Zealand Symphony Orchestra, nationale schatten zoals het originele “Treaty of Waitangi” en natuurlijk de overheidsgebouwen met The Beehive en Parliament. Na een wandeling door de stad genieten we van de prachtige uitzichten vanop Mount Victoria en de Botanische tuinen die we met de felrode cable car bereiken.

Dag 15 Nelson, het centrum voor handwerkkunst

’s Morgens leveren we onze huurwagen in en nemen we de boot naar Picton. Bij aankomst pikken we een andere huurwagen op en zijn we klaar om het Zuidereiland verder te ontdekken.

Een panoramische rit brengt ons naar Nelson, het centrum voor handwerkkunst, ook wel the art capital of New Zealand genoemd. Een terechte naam, want hier zijn onnoemelijk veel galerijen die worden uitgebaat door kunstenaars.

Dag 16 Kajakken in Abel Tasman National Park

Vandaag trekken we naar het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland: Abel Tasman National Park. Wat een natuur: stranden, bossen, watervallen… je vindt het hier allemaal. We maken vanuit Marahau een kajaktocht op zee langs schitterende baaien (optioneel). We zien veel vogels en spotten zelfs zeehonden en dolfijnen!

Dag 17 Op naar de West Coast

De rit vandaag voert ons door de Buller Gorge naar de West Coast. Onderweg maken we een leuke tussenstop bij de Pancake Rocks van Punakaiki.

Dag 18 Gletsjerwandeling

Via Hokitika, met zijn talrijke jadefabriekjes, en langs de spectaculaire westkust met het indrukwekkende regenwoud reizen we verder naar de gletsjerregio met de 2 grote ijsrivieren van Franz Josef en Fox Glacier. Nergens ter wereld zijn gletsjers te vinden in dergelijk gematigd klimaat en op slechts 250 m boven de zeespiegel. We maken een schitterende wandeling met zicht op Fox Glacier en kea’s, kleine groene bergpapegaaien!

Dag 19 Wanaka

’s Ochtends verlaten we de gletsjerregio en rijden we via de Haast Pass naar Wanaka, een mooi stadje gelegen aan Lake Wanaka. Er zijn 3 skigebieden in de nabije omgeving. Wij gaan de minder sportieve toer op en gaan rustig zwemmen in het meer. ’s Avonds eten we een lekkere maaltijd en drinken een lekkere Pinot van een van de wijngaarden in de buurt.

Dag 20 Goudkoorts in Arrowtown

Via Cromwell reizen we naar Arrowtown, waarvan delen onveranderd bleven sinds de Gold Rush in de jaren 1860. Na onze step back in time rijden we verder naar Queenstown, aan de oevers van Lake Wakatipu en genesteld op één van ’s werelds meest panoramische plekken.

Dag 21 Queenstown

Deze stad kreeg zijn naam omdat ze ‘fit for Queen Victoria’ was. We kunnen het alleen maar beamen: wat een mooie stad! Je kan hier heel wat extreme sporten op het meer beoefenen, maar wij beslissen te genieten van zijn winkels en restaurants.

Dag 22 Op weg naar Te Anau

Na het ontbijt nemen we de auto en rijden we langs het Remarkable-gebergte naar Te Anau, dé uitvalsbasis om het Fiordland National Park te verkennen.

Dag 23 Boottocht in de Milford Sound

We verkennen het Fiordland National Park met de boot en bezoeken de Milford Sound (optioneel). Dat is een fjord van 16 km lang, met bergwanden van tientallen meters hoog en tal van watervallen. Tijdens onze boottocht zien we ook dolfijnen en pinguïns. Wat een unieke ervaring!

Dag 24 Bezoek aan Dunedin

Onze huurauto brengt ons vandaag naar de oudste universiteitsstad van het land, Dunedin. Dunedin lijkt een beetje op Schotland met de vele Victoriaanse en Edwardiaanse huizen. De naam Dunedin is trouwens Keltisch voor Edinburgh. Nadat we het centrum hebben ontdekt, trekken we naar de Botanic Garden.

Dag 25 Het Otago-schiereiland

Vandaag verkennen we het Otago-schiereiland. Daar bezoeken we de albatroskolonie, het Yellow Eyed Penguin reservaat en zien we schattige zeerobben die zonnen op het strand.

Dag 26 Geschiedenis in Oamaru

We rijden verder noordwaarts en stoppen bij de bizarre Moeraki Beach Boulders, ronde grijze keien die zo’n 60 miljoen jaar oud zijn. Volgens de Maori zijn het voedselmanden van de goden, die uit hun kano’s waren gevallen.

Daarna bezoeken we Oamaru, een mooi stadje met brede straten en neoklassieke gebouwen die dateren uit de 19de eeuw: het Court House, het North Otago Museum, de First Post Office, de Forrester Gallery… De stad heeft ook veel leuke winkels zoals boekbinderijen, antiekzaken en gezellige cafeetjes.

Na ons bezoek rijden we door naar het Mount Cook National Park.

Dag 27 Van Twizel naar Christchurch

Na het ontbijt staat ons een spectaculaire activiteit te wachten: we maken een panoramische vlucht over de Southern Alps van het Mount Cook National Park (optioneel). Onze reis zit er bijna op en we kunnen geen mooiere afsluiter bedenken!

Daarna rijden we langs turkooisblauwe gletsjermeren, waaronder Lake Tekapo, en doorheen het patchwork van de Canterbury Plains gaan we naar Christchurch.

Dag 28 Christchurch

De stad likt nog zijn wonden na de aardbevingen van 2010 en 2011, maar toch loont deze mooie stad de moeite. Het doet een beetje aan Engeland denken, met de Victoriaanse gebouwen en de mooie parken. Maar er zijn ook trendy bars en cafés. Wij moeten ons echter klaarmaken voor de terugreis. We rijden naar de luchthaven, leveren onze huurauto in en checken in richting Bangkok.

Dag 29 Terug thuis

’s Morgens landen we terug op Belgische grond. Op een maand tijd hebben we zoveel ervaringen opgedaan dat we hier nog maanden zullen van nagenieten!

Testimonials

Goed van begin tot einde

De reis is zeer goed verlopen van begin tot einde. Alles was perfect geregeld (huurauto, programma,…) en alle logementen vielen zeer goed mee. Nieuw Zeeland is een uitzonderlijk wondermooi land met een uiterst vriendelijke behulpzame bevolking. We zullen er zeker heel goede en blijvende herinneringen aan hebben. Het soms heel variabele weer (op één dag kan het omslaan van zonnig/20° tot regen/12°)

Dirk Meganck, Anne-Marie Carlier, Luc Van Fleteren, Katelijne Van Cleemput

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!