Puur Newfoundland

The New World

Ga walvissen spotten in The New World… Wauw!

IJsschotsen in Iceberg Alley

Vaar tussen gigantische ijsbergen in Iceberg Alley

Gros Morne NP

Ga hiken op de 65 km wandelpaden in het Gros Morne National Park

Newfoundland is geschikt voor birdwatching met papegaaiduikers en Jan-van-genten.

Een ruwe kustlijn, desolate natuur,... dat is Newfoundland!

Hier kun je oneindig veel boottochten maken: op zoek naar walvissen, door fjorden,...

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek richting St. John’s

Bij aankomst in Newfoundland pikken we onze huurwagen op en rijden we naar St. John’s voor onze 1ste overnachting.

Dag 2 Bierproeven in St. John’s

We voelen ons meteen thuis in Newfoundland. St. John’s is een charmante stad omgeven door bergen en voelt vrij Europees aan. Bovendien zijn de mensen in Canada nergens vriendelijker dan hier. Dat merken we al snel wanneer we een praatje maken met de locals in één van de vele pubs in Walter Street. In de Quidi Vidi Brewery proeven we het lokale Iceberg Beer. En ’s avonds genieten we van het beste uit de zee in één van de gezellige visrestaurants. Top!

Dag 3 Walvissen spotten in Trepassey

Vandaag rijden we naar ‘The New World’ en treden we in de voetsporen van de avonturiers die op zoek gingen naar de nieuwe wereld. Het is ook de perfecte plek om per boot walvissen te spotten. Voor de prachtige waterreuzen is het warme, stille water ideaal om even uit te rusten. Op een boogscheut vind je Witless Bay Ecological Reserve met de grootste populatie Puffins. Deze kleurrijke papegaaiduikers leven hier in een kolonie van maar liefst 260.000. We bezoeken ook de typische vuurtoren om te picknicken en te genieten van het uitzicht op de grillige kust.

Dag 4 Het Cataracts Provincial Park

We rijden naar het Cataracts Provincial Park en genieten vanop de indrukwekkende brug van de rijkelijk begroeide rotsen en de vele watervallen. Gelukkig trokken we onze wandelschoenen aan: die komen van pas! Ook de dieren in Cape St. Mary’s Ecological Reserve roepen om onze aandacht. Vooral het zicht op de broedende zeevogels zal ons bijblijven.

Dag 5 Kajakken in Terra Nova

Vandaag rijden we naar één van de mooiste en meest historische delen van de provincie. De Engelsen zouden hier voor het eerst voet aan land hebben gezet en doopten het gebied om tot ‘New Found Land’. Ook hier kan je walvissen spotten, maar wij reizen door naar het Terra Nova National Park, een moerasachtig park dat we voor een stuk per kajak ontdekken. Dat loont de moeite: varen is perfect om de natuurlijke schoonheid te ontdekken!

Dag 6 ijsschotsen en eilandjes in Twillingate

Langs de ‘Road to the Isles’ route komen we aan in Twillingate, waar we met verstomming kijken naar de voorbijdrijvende ijsschotsen. Iets westelijker komen we aan bij de verschillende dammen die toegang geven tot de pittoreske eilandjes Chapel Island, New World Island en Twillingate Island. We rusten even uit bij het Long Point Lighthouse en dromen weg bij al die ijspracht. Vlakbij Twillingate keren we terug in de tijd in het sprookjesachtige dorpje Durell met haar charmante houten huisjes.

Dag 7 Twillingate – Fogo Island

Vandaag varen we tussen de drijvende ijsschotsen in Iceberg Alley. We zien rotsen tot wel 70 meter hoog. Het is bijna niet te geloven dat de rotsen onder de zee nog 10 keer groter zijn. Het meest indrukwekkende moment is wanneer de ijsbergen voor een deel in zee storten. Na onze uitstap gaan we met de ferry van Farewell naar Fogo Island: alweer een unieke ervaring!

Dag 8 Wandelen op Fogo Island

Fogo Island is een klein eiland met ongeveer 2500 inwoners. De afgelopen jaren trokken veel jongeren naar het vasteland, maar daar heeft multimiljonair Zita Cobb wat op gevonden. Ze komt zelf uit Fogo Island en liet er een prachtig hotel bouwen door de locals, waardoor er opnieuw werkgelegenheid is op het eiland. Bovendien is het hotel een knap staaltje moderne architectuur. En door de uitstekende service en de heerlijke streekproducten is het zeker ons bezoekje waard. Vlakbij het hotel ontdekken we één van de vele wandelpaden: ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de bewoonde wereld.

Dag 9-10 Wandelen in Gros Morne National Park

We keren terug naar het vasteland en trekken verder naar Grand Falls en Gros Morne National Park. Het typerende parklandschap is een absoluut paradijs voor geologen en wandelaars, met maar liefst 65 km aan wandelpaden. In de Western Brook Pond genieten we van een boottocht door de inlandse fjord met steile granieten berghellingen en watervalletjes. Tijdens de wandeling nemen we een kijkje naar de lokale versie van Table Mountain. Ten slotte stoppen we nog even aan vissersdorpje Trout River, met een magnifiek zicht op de Tablelands bij.

Dag 11 Indianen in Port au Choix

Langs de Viking Trail rijden we door het hoge noorden van Newfoundland met zicht op de bergen en fjorden. Vlakbij de National Historic Site ligt Port au Choix. Hier ontdekken we hoe de Dorset Inuits en de Maritime Archaic indianen hier 2000-4000 jaar geleden leefden.

Dag 12 Port au Choix – L’Anse-au-Clair

We maken de oversteek van anderhalf uur naar Labrador, één van de meest afgelegen provincies van Canada. De ferry brengt ons vanuit St. Barbe naar Blanc Sablon. Eenmaal terug aan land maken we een korte rit naar L’Anse-au-Clair.

Dag 13 Zuid-Labrador

Vandaag doen we het rustig aan met een tochtje langs de kust. In L’Anse Amour stoppen we langs één van Canada’s mooiste vuurtorens. De rit langs de pittoreske dorpjes geeft ons een beeld van het harde leven in de streek tijdens de wintermaanden.

Dag 14 In het spoor van de Vikingen

We keren met de ferry terug naar Newfoundland en rijden verder naar het noorden door het gebied dat is ontdekt door de Vikingen. Op het meest noordelijke punt ligt L’Anse aux Meadows National Historic Park dat erkend werd door UNESCO. Er werden opgravingen gedaan en een stuk van het dorp werd heropgebouwd.

Dag 15 Raleigh – Gros Morne NP

We dalen terug af en rijden zuidelijker via de Viking Trail. Onze rondreis door Newfoundland zit er bijna op en we overnachten nog een laatste nacht op dit bijzondere eiland.

Dag 16-18 Een dagje Toronto

We leveren de huurwagen in op de luchthaven van Deer Lake en trekken naar het bruisende Toronto. Het Manhattan van Canada lonkt om de hoek en het is fijn om even terug in de bewoonde wereld te zijn. Met de fiets door de stad, even lekker uit eten, shoppen in de moeder van alle malls… het kan er allemaal. We maken ons verblijf compleet met een uitstap naar de Niagara Falls.

Dag 19 Toronto – Brussel

Vandaag nemen we afscheid van Canada en vliegen we terug naar Brussel.

Dag 20 Aankomst in Brussel

Eenmaal thuis bakken we heerlijke pannenkoeken mét de ahornsiroop die we in Newfoundland gekocht hebben.

Onze Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!