Romantisch Brazilië

Romantisch genieten

Betaalbare huwelijksreis voor wie van prachtige natuur en oude culturen houdt.

Spanning en avontuur

Liever wat actie en avontuur? Geniet van optionele excursies.

Exclusief strandverblijf

Morro de São Paulo is niet zo klassiek als Praia do Forto als strandbestemming en daarom de ideale plek!

Geniet van het bruisende Rio de Janeiro en... elkaar!

Ontdek het paradijselijke strand van Morro de São Paulo.

Cultuur opsnuiven in Salvador? Check!

Maak kennis met de Braziliaanse bevolking: een exotische mengelmoes.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek en aankomst in Rio de Janeiro

We vliegen vanuit Brussel via Lissabon naar Rio de Janeiro. Eenmaal ter plaatse krijgen we een transfer naar ons verblijf waar ons een mooie huwelijksverrassing wacht. Na een deugddoende rustpauze gaan we op verkenning. Wat een stad! De 2de grootste stad van Brazilië bruist van het leven in de schaduw van de bergen, aan de rand van de Atlantische Oceaan.

Dag 2 De sfeer van Rio De Janeiro inademen

De citytour van vandaag gaat naar Sugar Loaf en Corcovado. We starten in het oude Rio waar we fantastische staaltjes architectuur ontdekken: Candelaria Church, Rio’s Aqueduct, Municipal Theater en de nationale bibliotheek. Dan nemen we de kabellift naar de bekende berg Sugar Loaf waar ons een adembenemend zicht op de stad wacht. Voor we het beseffen, is het alweer tijd om verder te gaan. We trekken naar het Cosme Velho-district en nemen een treintje door het fantastische tropisch regenwoud naar het Tijuca Forest, op de top van de Corcovado berg. Boven wacht ons één van de 7 wereldwonderen: het befaamde Christusbeeld van Rio De Janeiro. Wauw!

Dag 3 Beach life

Na onze indrukwekkende citytour van gisteren, doen we het vandaag rustig aan. We verkennen op eigen houtje het strand en flaneren langs de gezellige wijken in de stad. Wie het graag wat spannender wil, kan bij een pittige excursie aansluiten naar het Guaratiba´s Ecological Reserve of enkele surflessen volgen op één van de bekende surfstranden van Rio. Maar wij beslissen vandaag gewoon de tijd te nemen en de dag op ons te laten afkomen.

Dag 4 Van Rio naar Salvador

Na het ontbijt krijgen we een transfer naar de luchthaven vanwaar we naar Salvador vliegen, een bijzonder stukje Brazilië. Salvador wordt ook wel eens het ‘land of happiness’ genoemd omdat de inwoners ervan overtuigd zijn dat geluk elke dag gevierd moet worden. Niet dat ze daarom alle remmen loslaten, want ze zijn ook zeer gelovig. We merken al snel dat dit één van de meest fascinerendste steden ter wereld is met een mystieke mix van schoonheid, magie, tradities en warme gastvrijheid.

Dag 5 Op ontdekking in Salvador

Na het ontbijt worden we naar Barra gebracht, waar onze toer start met een prachtig zicht over de Atlantische Oceaan en de eerste vuurtoren van het Amerikaanse continent aan het Saint Antony Fort. Daarna vertrekken we voor een leuke, ontspannende tocht die ons eerst door de levendige wijken van Corredor da Vitória en Campo Grande brengt. We stoppen aan het centrale plein om de Modelo markt te bezoeken, gevolgd door de Lacerda-lift en een prachtig zicht over All Saints Bay. Daarna trekken we naar Pelourinho voor een pittoreske wandeling langs de kleine, geplaveide straten bezaaid met sporen van het koloniale verleden. We ronden de tocht af bij het Terreiro de Jesus-plein met de indrukwekkende San Francisco-kerk. De binnenkant van de kerk is bekleed met bladgoud, mooi in combinatie met het houten Jacaranda meubilair.

Dag 6 Salvador

Vandaag genieten we van rust. Wie wil, kan een authentieke les Capoeira bijwonen en zich verdiepen in deze Afro-Braziliaanse gevechtssport of een boeiende Berimbau Percussion Class volgen en leren hoe je een berimbau maakt en bespeelt. Wij kiezen voor een leuke toer langs de traditionele markten van Salvador.

Dag 7 Naar Morro de São Paulo

Aan de pier van Salvador nemen we de boot tot aan Morro de São Paulo, een prachtig tropisch strandje dat volledig in het teken staat van rust en genieten. Geen auto’s, geen zorgen. Wel paradijselijke stranden en overheerlijke cocktails. Zalig!

Dag 8-9 Morro de São Paulo

De komende dagen genieten we van de mooie omgeving. Niets moet, alles mag. ’s Avonds duiken we het bruisende nachtleven in. Het is duidelijk: Brazilianen weten hoe ze moeten feesten!

Dag 10-11 Vertrek naar Brussel

Het is onze laatste dag in het bruisende Brazilië. Jammer! We keren terug naar Salvador waar we in de luchthaven inchecken voor onze vlucht naar Lissabon. Op dag 11 nemen we de vlucht van Lissabon naar Brussel en rijden we met een gelukzalig gevoel terug naar huis. Wat een leuke huwelijksreis!

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!