Rondreis langs de mooiste Italiaanse kustlijn

De thuisbasis van limoncello

Drink je graag dit gouden drankje? In Sorrento vind je vele flessen.

Wondermooi Capri

Ontdek de natuur vanop het water tijdens een boottocht.

Prachtige uitzichten

De Amalfitaanse Kust is zeer fotogeniek en adembenemend.

De huizen in Positano zijn spectaculair gebouwd.

In Ravello geniet je van de mooiste uitzichten.

Snuif de cultuur op in Pompeï.

Drink je graag limoncello? Ga dan naar Capri of Sorrento.

Het eiland Capri is een streling voor het oog.

Ook Amalfi is de moeite waard om te bezoeken.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Napels

De Duitse schrijver Goethe schreef ooit: “Napels zien en sterven”, waarmee hij wilde benadrukken dat Napels het mooiste is wat een mens in zijn leven kan zien. En dat willen we graag zelf ondervinden! We vertrekken uit Brussel en vliegen naar Napels, gelegen in het zuiden van Italië. Vanaf de luchthaven nemen we een taxi naar het centrum waar we tweemaal overnachten.

Dag 2 Op stap in Napoli

Napels is een stad waar je ofwel verliefd op wordt ofwel helemaal gek van wordt. Aan de ene kant is het er namelijk druk en ruw, maar aan de andere kant zijn er veel verborgen plekjes met prachtige pleinen en indrukwekkende gebouwen. En op de achtergrond zie je altijd de imposante Vesuvius vulkaan.

We wandelen door het oude centrum van de stad, langs het Castel Nuovo en het Spaanse kwartier. Ook de kathedraal van Napels mogen we niet aan ons voorbij laten gaan. In de indrukwekkende Galleria Umberto, een overdekte winkelgalerij, kijken we onze ogen uit naar het gigantische glazen plafond. We kregen als ‘geheime tip’ een bezoek aan het Toledo metrostation door. Wauw, nooit gedacht dat een metrostation zo mooi kon zijn.

Dag 3 Met de ferry naar Capri

We nemen een taxi naar de haven van Napels vanwaar we de boot nemen naar het romantische eiland Capri. Bij aankomst nemen we de kabelbaan naar boven, waar we de nauwe straatjes van het centrum ontdekken en de chique boetieks bekijken. Wat een mooi uitzicht hebben we hier trouwens! We verblijven 2 nachten op 300 meter van de Marina Grande.

Dag 4 Verkenning van Capri

Capri kunnen we zowel te voet als vanop het water ontdekken. We starten onze wandeling langs de Via Krupp naar de Villa Jovis die één van de mooiste van Capri is. Daarna gaan we met een lokale bus naar het minder drukke Anacapri. We kunnen opnieuw een kabelbaan nemen, maar wij brengen een bezoek aan de Villa San Michele van de Zweedse auteur Axel Munthe. Via de Scale Fenicia keren we terug naar de haven.

Zicht vanop het water

Tijdens een boottocht rond het eiland bewonderen we de prachtige natuur. We genieten van het zicht op de Faraglioni rotsen, verborgen grotten en prachtig gelegen dorpen. Ons fototoestel staat niet stil!

Dag 5 Ferry naar Sorrento

We laten Capri achter ons en nemen de boot naar Sorrento. Het historische centrum ligt op indrukwekkende kliffen die loodrecht in het water tuimelen. Beneden zijn verschillende pontons aangelegd waarop we kunnen zonnen en in zee zwemmen. In de nauwe straatjes kopen we een heerlijke fles limoncello. We pikken onze huurwagen op en rijden naar ons hotel die op een boogscheut van Sorrento ligt.

Dag 6 Pompeï en Herculaneum

Vandaag gaan we voor een dagje antieke cultuur. We rijden richting Pompeï en Herculaneum, twee steden die door de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius in 79 n.C. bedolven werden onder lava en as. Ter plaatse huren we telkens een gids om de meest uitgebreide en correcte informatie te krijgen.

Dag 7 De mooie Amalfitaanse Kust

We nemen onze huurwagen om de wondermooie Amalfitaanse Kust te ontdekken. De kronkelende wegen en het schitterende uitzicht doet ons hart na elke bocht sneller slaan. We stoppen in het pittoreske Positano waar de huizen tegen een heuvelrug opeengestapeld zijn. Het zicht vanop het strand op deze kleurrijke huizen is fantastisch. Wij rijden verder naar Amalfi waar we de Duomo (kathedraal) bezoeken. De bijhorende trappen vormen een ideaal Instagram-decor. Als laatste bezoeken we vandaag Ravello, met de Villa Rufolo en de Villa Cimbrone waar een duizelingwekkend panorama te zien is vanaf het ‘Terrazza dell’Infinita’.

Dag 8 Terugvlucht van Napels naar Brussel

Na onze laatste overnachting in Sorrento zit ons schitterende verblijf in de Baai van Napels erop. We geven onze huurwagen af op de luchthaven en vliegen vervolgens terug naar Brussel.

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!