Rondreis Sri Lanka en Malediven

Wildlife spotten

Ga op safari in het Yala NP.

In het hol van de leeuw

Beklim de Leeuwenrots van Sigiriya.

Uitrusten in het paradijs

Vlieg naar de Malediven en geniet van de rust.

In het straatbeeld prijken overal mooie Boeddhabeelden.

Welke dieren spot jij allemaal in het Yala National Park?

Na de reis heeft thee geen geheimen meer voor jou.

De landschappen rond Ella zijn prachtig.

Neem jij in je vrije tijd eens een tuktuk?

Kom tot rust op de paradijselijke eilanden van de Malediven.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Brussel naar Colombo

Ons Aziatisch reisavontuur gaat van start! We vertrekken uit Brussel richting Sri Lanka, waar we de volgende morgen aankomen. Bij aankomst worden we naar ons hotel in Beruwala gebracht, gelegen in het zuidwesten van het eiland. De rest van de dag hebben we vrije tijd om uit te rusten van de vlucht.

Dag 3 Via Galle naar Yala NP

Na het ontbijt brengt onze privégids/-chauffeur ons naar Galle, de haven waar de Portugezen voor het eerst Sri Lanka betraden in 1505. Maar ook onze Nederlandse bovenburen regeerden over het land, wat nog steeds te merken is in het centrum. De oude kerken, monumenten en imposante toegangspoort in het fort voelen bekend aan. Er zijn ook nog enkele straatnamen die doen denken aan de Nederlandse taal. Er zijn zelfs grafzerken te vinden in het Nederlands. Nadien rijden we verder naar Yala National Park voor onze volgende overnachting.

Dag 4 Op ontdekking in Yala

Vandaag mogen we op verkenning in Yala National Park, het op één na grootste nationale park van het land. Tijdens zowel een ochtend- als een (late) namiddagsafari hebben we de kans om luipaarden, olifanten, beren, krokodillen en wilde everzwijnen te zien. Echt leuk en spannend!

Dag 5 Richting Ella

Onderweg naar Ella brengen we een bezoek aan de Buduruwagala tempel, een oude boeddhistische tempel met vele uit rotsen gehouwen beelden. Nadien aanschouwen we de Ravana Falls. Eenmaal aangekomen in Ella bevalt het uitzicht ons enorm. We bevinden ons te midden een prachtig landschap met kleine moestuinen in de valleien, theeplantages op de hellingen alsook beboste heuveltoppen. We genieten hier dan ook volop van onze vrije tijd.

Dag 6 Spectaculaire zonsopgang

In de vroege morgen beklimmen we Little Adam’s Peak om er de zonsopgang te beleven vanop 1141 meter hoogte. Hoe hoger we komen, hoe mooier het zicht! We wandelen door groene theeplantages en langs watervallen. We hebben trouwens geluk en zien hoe lokale vrouwen thee aan het plukken zijn. Langs een zigzaggend pad banen we ons een weg naar boven, waar we bekroond worden met een prachtige zonsopgang.

Via Nuwara Eliya naar Kandy

Na de inspanning volgt de ontspanning. We worden naar het treinstation gebracht voor een treinrit naar Nuwara Eliya. Onderweg genieten we volop van het prachtige landschap. Eenmaal aangekomen hebben we de kans om een theefabriek te bezoeken en een theeplantage van dichtbij te bekijken. Het productieproces van thee heeft vanaf nu geen geheimen meer voor ons! Nadien worden we naar Kandy gebracht, één van de grote steden van Sri Lanka.

Dag 7 Kandy - Dambulla

De gids neemt ons deze voormiddag mee op citytour in Kandy, een aangename stad omgeven door heuvels met een groot meer in het centrum. We bezoeken de vereerde Tempel van de Tand alsook de lokale bazaar, een groentemarkt en zien enkele kunstgalerijen. Nadien verder naar Dambulla om de boeddhistische grottentempel te bezichtigen. Hier zijn meer dan 150 Boeddhabeelden te vinden. Wauw!

Dag 8 Beklimming van Sigiriya

In de vroege ochtend ontdekken we de legendarische Leeuwenrots van Sigiriya. Deze UNESCO Werelderfgoed site is één van de bekendste trekpleisters van het land en willen we voor geen geld ter wereld missen. Na zo’n 1200 trappen bereiken we de top waar we een prachtig zicht hebben op de omliggende natuur alsook de restanten van het paleis.

Met de fiets door Polonnaruwa

Tijd om onze kuiten rustig los te maken door Polonnaruwa met de fiets te verkennen. Deze voormalige hoofdstad beschikt over tal van historische monumenten die het bewijs zijn van de vroegere glorie van Sri Lanka. We bezoeken het Koninklijk Paleis alsook het Gal Vihare complex met grote Boeddhabeelden, gemaakt uit één stuk graniet.

Dag 9 Rit van Dambulla naar Negombo

Vandaag staat niets meer op de planning, enkel uitrusten in Negombo. Het voormalige vissersdorpje is uitgegroeid tot een grote strandbestemming, maar toch is de lokale vismarkt zeker een bezoekje waard (optioneel). Bij aankomst genieten we van het zwembad en het strand.

Dag 10-11 Vlucht naar Malé

In de vroege ochtend worden we naar de luchthaven van Colombo gebracht om de vlucht naar Malé te nemen. We gaan namelijk naar het aards paradijs: de Malediven. Vanaf Malé luchthaven worden we met een watervliegtuig naar ons resort gebracht. Het is fantastisch om enkele atollen van bovenaf te kunnen bewonderen. Eenmaal aangekomen genieten we volop van de rust, de privacy en de omgeving.

Dag 12-13 Vlucht huiswaarts

Ons avontuur op de Malediven zit er helaas al op! We worden opnieuw met een watervliegtuig naar Malé luchthaven gebracht vanwaar we de internationale vlucht huiswaarts nemen. De volgende dag komen we met een gelukzalig gevoel terug aan in Brussel. De combinatie van ontdekken en rust was echt ideaal voor ons.

Testimonials

Dé perfecte mix!

Schitterende reis met een perfecte mix van natuur, cultuur en activiteiten!

De Bremaeker P.

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Lisa

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds mei 2021
Favoriete Quote:
If you never go, you’ll never know.
Mooiste Reiservaring
Samen met mijn zus de "Westcoast of America" ontdekken.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!