Ruta de Haciendas in Ecuador

Chimborazo

Beklim de hoogste vulkaan van Ecuador.

Mooie treinrit over Devil’s Nose

Maak een spectaculaire treinrit langs een torenhoge rotswand.

Haciënda San Agustin de Callo

Slaap in een haciënda uit de 15de eeuw.

Verblijf tijdens deze rondreis in de mooiste haciënda's van het land.

Maak een spectaculaire treinrit over grillige ravijnen, kabbelende riviertjes en hoge bergen.

In Chimborazo genieten we van de lokale cultuur mét zicht op de vulkaan.

In Quito is een prachtige basiliek te vinden. Zeker een bezoekje waard!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 België - Ecuador

We reizen naar Ecuador, het land van de evenaar. Na een overstap landen we in Quito, de hoofdstad van dit fascinerende land.

Dag 2 Bezoek aan de markt

We rijden naar het merengebied van Imbabura. In Otavalo, een indianendorpje, bezoeken we één van de grootste ambachtelijke markten van Zuid-Amerika. Wat een kleuren, wat een handwerk, wat een lekker eten ook! Prachtig om te zien hoe de lokale bevolking hier leeft. ’s Avonds bereiken we onze eerste haciënda, de Haciënda Piman, waar we twee nachten zullen blijven.

Dag 3 Wandelen in de Cuicocha kraterlagune

Vandaag kiezen we voor een dagje natuur. We verkennen de Cuicocha (wat zoveel als cavia betekent), een hemelsblauwe kraterlagune, en maken er een prachtige wandeling langs indrukwekkende panorama’s terwijl we uitkijken naar de lokale fauna en flora.

Dag 4 De Haciënda San Agustin de Callo

Na een lekker ontbijt trekken we zuidwaarts naar Cayambe, waar we een indrukwekkende rozenplantage bezoeken. Daarna gaat het via de Laan der Vulkanen naar onze historische haciënda. De Haciënda San Agustin de Callo is na Ingapirca de grootste Inca-site van het land. Ze werd rond 1440 gebouwd door Huayna Capac, de laatste Inca-heerser. In het koloniale tijdperk werd het door Augustijner-monniken bewoond. De typische Inca-constructies zijn tot op vandaag bewaard gebleven. Wedden dat we goed slapen?

Dag 5 Cotopaxi National Park

Vandaag gaan we naar de perfect symmetrische vulkaankegel Cotopaxi, op 5.897 meter hoogte. Dit is één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld en ze ligt in een desolaat landschap met schitterende meren. Tijdens onze wandeling vertelt de gids honderduit over de lokale vegetatie. Daarna nemen we de auto tot op een hoogte van 4.600 meter en trekken we verder naar de Jose Ribas schuilhut op 4.800 meter, in de buurt van een indrukwekkende gletsjerbreuk.

Na al die overdonderende natuur bezoeken we de mooie Haciënda Manteles in de groene Patate-vallei. Overnachten doen we in de Haciënda Manteles.

Dag 6 De donderende Duivelspan

‘s Ochtends zetten we onze avontuurlijke reis verder, recht doorheen Pastaza Canyon. Wat een panorama’s: we zien diepe kloven en talrijke watervallen. Dat moeten we van dichtbij zien! Zo gezegd, zo gedaan. We trekken naar de donderende waterval Pailón del Diablo (´Duivelspan´).

In de namiddag kuieren we door de smalle straatjes van Baños en observeren we de Melcocha-producenten bij het maken van de typische snoep van deze stad. In de late namiddag rijden we naar het zuiden en bereiken we de Haciënda Abraspungo, onze thuis voor twee nachten.

Dag 7 Chimborazo

Wie Ecuador zegt, zegt markten. We trekken vandaag naar de kleurrijke markt van Guamote, een dorpje met een grote indianengemeenschap. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan.

In de namiddag staat ons alweer een prachtig stukje natuur te wachten: de Chimborazo, met zijn 6310 meter de hoogste vulkaan van het land. We steken de Arenal, een woestijnachtig landschap, over en zien kuddes vicuña’s voorbijtrekken terwijl we genieten van het desolate landschap om ons heen. Vanuit een eerste berghut op 4.800 meter maken we een korte, maar langzame, wandeling naar de tweede hut op 5000 meter. We’re on top of the world! Of zo voelt het toch!

Dag 8 Zigzaggen door het hooggebergte

Vandaag begeven we ons over grillige ravijnen, kabbelende riviertjes en hoge bergen. Dat doen we met de trein die ons ook langs het duivelsneustraject brengt. Vroeger was dit de handelsroute tussen Quito en Guayaquil, vandaag is het vooral bij toeristen populair. Maar dat maakt het niet minder indrukwekkend: de trein overwint op een spectaculaire manier een rotswand van een paar honderd meter hoog. Dat was af en toe wel even slikken!

Daarna nemen we de auto en rijden we doorheen prachtige berglandschappen naar Ingapirca. Hier bezoeken we de grootste Inca-ruïnes van het land. Tijdens onze tour zien we prachtige tempels en vestingen en komen we meer te weten over de cultuur van de Inca’s en de Cañari’s. Tegen de avond bereiken we de Haciënda Uzhupud, buiten Cuenca.

Dag 9 Bezoek aan Cuenca

Na een lekker ontbijt zijn we helemaal klaar om Cuenca te ontdekken. Onze tour brengt ons langs de Rio Tomebamba, de imposante kathedraal met haar blauwe koepels, de dagelijkse markt en een kleurrijke bloemenmarkt. In de namiddag nemen we de tijd om twee dorpjes te bezoeken: Gualaceo en Chordeleg die beide bekend staan om hun zilverwerk en prachtige sieraden.

Dag 10 El Cajas National Park

El Cajas National Park is een natuurgebied met meer dan 200 meren en prachtige bossen. We bezoeken ook de Haciënda La Danesa: wat een onvergetelijk mooie plek alweer…

Daarna maken we een tour doorheen een cacaoplantage en leren we de beste cacao ter wereld kennen. We rijden door naar de bruisende havenstad Guayaquil, want onze reis zit er bijna op… Tijd om het vliegtuig te nemen.

Dag 11 Terug naar huis

Na een lange vlucht bereiken we Europa, en Brussel.

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!