Speurtocht naar de Big Five in Kenia

Imposante Kilimanjaro

Bewonder de hoogste berg van Afrika

Groene oase Mzima Springs

Kijk uit over de geliefde drinkplek van allerlei Afrikaanse dieren

Dieren spotten vanuit je kamer

Ontwaak met uitzicht op de dieren

Geniet van prachtige zichten op de machtige Kilimanjaro!

Wildlife on top! Spot kuddes olifanten, giraffen, nijlpaarden, leeuwen,...

Onderweg zie je ook locals die hun dieren verplaatsen.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Brussel - Amsterdam - Nairobi

We vertrekken in de late namiddag, helemaal klaar voor ons Afrikaanse avontuur.

Dag 2 Aankomst in bruisend Nairobi

Na aankomst maken we een korte pitstop in ons hotel en duiken we de bruisende metropool in. Het is een Afrikaanse stad met extreme contrasten, een plaats waar het moderne en traditionele moeiteloos afwisselen en de rijken en armen samenleven. Het ene moment zitten we vast in een enorme file, het andere moment wandelen we in een rustige buurt. Hier is zoveel te zien en te doen, echt een ongelooflijke stad om te bezoeken.

Na een vermoeiende dag keren we terug naar het hotel waar we welverdiend relaxen aan het zwembad, wetende dat er straks een fantastisch diner volgt. Zalig!

Dag 3 Wild spotten in Amboseli NP

Na een voortreffelijk ontbijt vertrekken we richting Amboseli National Park waarbij we onderweg op zoek gaan naar wilde dieren. We hebben geluk en spotten neushoorns, luipaarden, cheeta’s en leeuwen. Een typische Afrika-foto nemen we vandaag zeker: kuddes olifanten en giraffen met op de achtergrond de Kilimanjaro. Wat een machtig zicht!

Dag 4 Op zoek naar de Big Five in Tsavo West NP

Nadat we gisteren voor het eerst kennis maakten met de pure Afrikaanse natuur, staan we vandaag van ’s morgens vroeg al te popelen om opnieuw op ontdekking te gaan. Via de spectaculaire lavavelden van Shetani volgen we de kronkelende weg langs de Chyulu heuvels richting het Tsavo West National Park. Hier gaan we, in één van de grootste nationale parken van Kenia, vol spanning op zoek naar The Big Five.

Dag 5 Genieten in Taita Hills Game Reserve

Na zonsopgang trekken we voor de 3de keer de weids uitgestrekte Afrikaanse natuur in. Dit keer hebben we de eer om Tsavo East te ontdekken. In de ochtend zoeken we de groene oase van de Mzima Springs op, dé geliefde drinkplek voor nijlpaarden, krokodillen en allerlei (water)vogels.

Na de middag vertrekken we richting het beschermd natuurgebied Taita Hills, vooraleer we naar onze slaapplek van vanavond worden gebracht. Van hieruit spotten we wilde dieren gewoon vanuit onze kamer. Kan het nog zaliger?

Dag 6 Relaxen in Mombassa

Na een heerlijke nacht genieten we van ons laatste ontbijt op deze uitzonderlijke locatie. Nadien gaan we met de jeep op safari in het Taita Hills Game Reserve, waarna we in de namiddag naar Mombasa vertrekken. We genieten van een heerlijke ontspannen namiddag aan het strand.

Dag 7-8 Vertrek en aankomst in Brussel

We hebben nog vlug even genoten van de verfrissende zee, maar spijtig genoeg is ons avontuur ten einde. We vliegen via Nairobi en Amsterdam terug naar België. We zetten voet aan grond in Brussels Airport en rijden naar huis. Mét ontelbare prachtige herinneringen!

Testimonials

Een reis die in ons geheugen gegrift staat! Een super dikke pluim voor de organisatie!

Dankzij de top-organisatie hebben wij een fantastische huwelijksreis in Kenia & Zanzibar gehad! Op safari in Kenia hebben we heel veel ervaren met onze sublieme gids Evans. De strandverlenging in Zanzibar was ideaal om de batterijen op te laden. Met andere woorden: dé perfecte combinatie! We mochten genieten van prachtige locaties, zeer mooie verblijven, lekker eten, aangename begeleiding...

Willem J.

Onze Afrika Experts

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!