Sportief het zuiden van Thailand ontdekken

Kajakken

Ga verschillende keren kajakken in het Khao Sok National Park.

Snorkelen

Ontdek al snorkelend de exotische onderwaterwereld van het Hong Marine Park.

Rotsklimmen

Ga avontuurlijk rotsklimmen in Krabi en leer abseilen.

Ontdek enkele toppers van Zuid-Thailand, zoals het James Bond eiland.

Op zoek naar adrenaline? Ga rotsklimmen in Krabi.

Geniet volop van de Thaise stranden.

Ga snorkelen en verken de mooie onderwaterwereld.

Ga eventjes op ontdekking in het centrum van Phuket. Je zal verrast zijn!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Brussel naar Phuket

Op naar Thailand voor een sportieve vakantie! We vliegen eerst naar Bangkok en daarna verder naar Phuket, gelegen in het zuiden van het land. Bij aankomst worden we naar het hotel gebracht. Ons avontuur kan bijna beginnen…

Dag 3 Meerdaagse verkenning van het Khao Sok NP

Na het ontbijt trekken we naar het Chiew Larn meer voor ons eerste avontuur in het Khao Sok National Park, één van de mooiste natuurwonderen van Zuidoost-Azië. We nemen de boot voor een 1 uur durende tocht over het meer en genieten onderweg van het mooie karstgebergte.

We kajakken even rond in de buurt van onze drijvende bungalow tot we op excursie gaan in het exotische regenwoud. Tegen de avond nemen we een typische longtail boot om wilde dieren te spotten. Zo leuk: we zien verschillende soorten apen, neushoornvogels, gibbons, een arend en zelfs een wilde olifant!

Dag 4 Chiew Larn meer

We worden wakker met de ochtendgeluiden van de jungle. Heerlijk! Vandaag gaan we al wandelend op ontdekkingstocht door één van de oudste wouden van de streek. Na de lunch genieten we van een verfrissende duik in het meer en krijgen we de kans om het water te doorklieven met een kajak.

’s Avonds wacht ons een boeiende nachtsafari. We spotten zo maar even een Sambar hert en een Maleisische tapir. Moe maar voldaan laten we ons na een heerlijk avondmaal in slaap wiegen door de nachtgeluiden van de jungle.

Dag 5 Chiew Larn Lake - Khao Sok NP

We staan vroeg op, want we vertrekken bij het ochtendgloren voor een spannend mistsafari waarbij we wilde dieren spotten en kennismaken met zeldzame varens en orchideeën. Na deze boeiende tocht keren we terug voor wat vrije tijd. Maar de tijd gaat snel en voor we het weten gaan we aan boord van een typische boot voor een tocht naar de pier van waar we een transfer krijgen naar ons volgende verblijf in het Khao Sok NP.

Er staat opnieuw een nachtsafari op het programma die ook deze keer echt de moeite is, want de inwoners van het park zijn voornamelijk nachtdieren. We genieten van deze boeiende ervaring en slapen als rozen.

Dag 6 Khao Sok NP - Phuket

In de ochtend nemen we een kano voor een rustgevende tocht op de Khao Sok rivier. We glijden door het water langs adembenemende kalkstenen rotsformaties die de ongerepte jungle omlijsten. Na deze magnifieke tocht genieten we van een lekkere lunch en krijgen we een transfer naar ons verblijf in Phuket. ’s Avonds eten we samen met ons gids die ons alvast van een briefing geeft over de kajaktrip van morgen in de baai van Phang Nga.

Dag 7 Kajakken in Phang Nga Bay

We komen aan in de baai van Phang Nga. Spectaculaire kalkstenen rotsformaties rijzen op uit het smaragdgroene water. Met een traditionele boot cruisen we door de pittoreske baai naar Koh Panak. Hier nemen we een kajak en gaan we zelf op verkenning langs de magnifieke kliffen.

We springen al gauw terug aan boord van de boot en zetten koers naar James Bond Island. In één van de James Bond films was dit eiland de verblijfplaats van de schurk tegen wie 007 het opnam. Wat een adembenemende omgeving! Ook hier kunnen we kajakken en genieten we van een lekkere lunch op het strand. Na een ontspannende middag reizen we naar Koh Yao Yai waar we de nacht doorbrengen.

Dag 8 Snorkelen in Koh Yao Yai

Na het ontbijt varen we naar het Hong Marine National Park. De omgeving is prachtig en al gauw zullen we ontdekken dat de onderwaterwereld minstens even mooi is. Al snorkelend spotten we veel kleurrijke visjes en prachtige koralen. Na de lunch kajakken we rond het magnifieke Kudu Island en verkennen we de smalle inhammen, kalkstenen kliffen en verborgen strandjes.

Dag 9 Naar Krabi

We slapen vandaag lekker uit en genieten van een verfrissende duik vooraleer we naar Krabi varen. Eenmaal aangekomen wagen we ons aan paddle boarding in de prachtige Railay Bay. Gelukkig krijgen we instructies van een professional waardoor we al snel, min of meer, elegant door het water peddelen en genieten van de prachtige omgeving. We genieten van een heerlijk avondmaal bij een spectaculaire zonsondergang.

Dag 10 Krabi

Vandaag is het rustdag. Tijd om te relaxen aan het strand! Of toch niet? Wie wil, kan aansluiten bij één van de twee optionele excursies: ofwel kies je voor een pittige trektocht (volledige dag) door het ongerepte regenwoud en langs de magnifieke watervallen van het Phanom Bencha National Park. Ofwel ga je voor de rustigere tocht (halve dag) door de mooie omgeving van de Ngorn Nak berg met aan de top een prachtig zicht over Krabi, Phang Nga Bay, de Hong eilanden en zelfs de Phi Phi eilanden. Wij houden het vandaag rustig zodat we morgen klaar zijn voor ons volgende avontuur.

Dag 11 Rotsklimmen in Railay

Spannend! We gaan rotsklimmen aan een magnifieke klimplek in Railay. Na een briefing over de veiligheid en de klim zelf beginnen we aan ons avontuur. We volgen onze gids die ons langs een spectaculair klimparcours begeleidt. We proberen die dag heel wat dingen uit: rappellen/abseilen en ‘top-rope’ klimmen.

Dag 12-13 Vertrek naar huis

Onze avontuurlijke reis in Thailand is ten einde! Na het ontbijt krijgen we een transfer naar de luchthaven van Krabi waar we onze vlucht nemen. We vliegen eerst op Bangkok en nemen daar het vliegtuig richting België. We hebben een heerlijke tijd gehad.

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Christophe

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds augustus 2022
Favoriete Quote:
Travel is the healthiest addiction.
Mooiste Reiservaring
Om 5 u ‘s ochtends wakker worden in het Rongbuk klooster in Tibet op 5000 meter hoogte met zicht op de noordflank van Mt Everest. Je met slaperige ogen naar de gebedshal begeven en honderden monniken het ochtendgebed horen chanten bij het licht van tientallen kaarsen. Echt magisch!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!