Sri Lanka, parel van de Indische Oceaan

Op zoek naar dieren

Ga luipaarden zoeken in het Wilpattu National Park.

Contact met het boeddhisme

Zie met eigen ogen de heilige Bo boom in Anuradhapura.

Weesolifantjes ontmoeten

Bezoek in Udawalawe een olifantenweeshuis.

Laat je verrassen door de prachtige natuur!

Maak kennis met de schattige bewoners.

Kom in contact met het plaatselijke geloof.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek naar Sri Lanka

Thuis is het winter, koud en nat, maar wij zoeken zonniger oorden op! We rijden naar Brussel en nemen het vliegtuig richting Dubai. Vanuit Dubai komen we aan in Colombo. De gids staat ons breed glimlachend op te wachten en brengt ons naar Anuradhapura. Spannend: morgen gaan we op safari! We maken het dus niet te laat en kruipen onder de wol.

Dag 3 Jeepsafari en bezoek aan Anuradhapura

We starten de dag met een jeepsafari in het Wilpattu National Park. Hier verkennen we enkele prachtige meren, de verzamelplaats voor vele diersoorten van het park. We spotten kuddes olifanten, herten, wilde zwijnen, mangoesten, buffels, pauwen, krokodillen en zelfs een luipaard. Wauw!

Na de middag verkennen we Anuradhapura, de oude hoofdstad van Sri Lanka en een mekka voor Boeddhisten, want hier bevindt zich één van de meest aanbeden relikwieën van Sri Lanka: de Sri Maha Bodhi. Het is een stek van de heilige Bo boom waaronder Boeddha zijn verlichting ontving. We treffen er indrukwekkende historische schatten aan zoals de Dagobas, Tibetaanse pagodes met een sikkelvormig dak. We genieten met volle teugen en trekken daarna richting Dambulla.

Dag 4 Fietsen en safari

Na een deugddoend ontbijt trekken we naar Polonnaruwa waar we de oude stad per fiets verkennen. We rijden langs spectaculaire beeldhouwwerken en prachtige historische schrijnen met fantastische fresco’s zoals Tivanka, Lankatileke en Thuparama. In het rotsschrijn van Gal Vihara ontdekken we 3 grote Boeddhabeelden.

Na deze boeiende tocht gaan we verder naar het Minneriya National Park voor een jeepsafari. We zien olifanten, buffels en heel wat soorten reptielen. Wat een dag, dichter bij zowel natuur als cultuur kan je niet komen!

Dag 5 De Leeuwenrots en Kandy

’s Morgens beklimmen we de top van de bekende Leeuwenrots in Sigiriya. Het is een indrukwekkend stukje natuurpracht met ruïnes van een oud kasteel. De fresco’s die we aantreffen in de grot zijn de enige overgebleven staaltjes van Sinhalese schilderkunst.

We trekken verder naar Kandy met onderweg een bezoek aan een kruidentuin van Matale. In de namiddag maken we een stadstour door Kandy en bezoeken we enkele winkels, de bazaar en de Tempel van de Tand waar een tand van Boeddha zou liggen. ’s Avonds wonen we een traditionele dansvoorstelling bij, een fantastische ervaring.

Dag 6 Treinrit naar Nuwara Eliya

Na een lekker ontbijt worden we naar Peradeniya gebracht, het treinstation van Kandy, waar we de trein nemen naar Nanu Oya langs een pittoresk landschap van bergen en theeplantages.

We komen aan in Nuwara Eliya ook wel bekend als het ‘Little England’ van Sri Lanka. De omgeving is prachtig! Bergen, valleien en theeplantages wisselen elkaar af. De Britste invloed is goed zichtbaar. De huisjes lijken op Engelse cottages of mansions in de welgekende Queen Anne-stijl. In de omgeving bezoeken we er een theefabriek en proeven we een lekker kopje thee.

Dag 7 Trektocht in de Horton Plains

’s Morgens worden we met een jeep naar het Horton Plains National Park, bekend om zijn boeiende biodiversiteit. Onderweg genieten we van een mooie zonsopgang. We trekken door het prachtige, gevarieerde landschap en spotten veel vogels, herten en zelfs apen. Vanaf World’s End genieten we van een magnifiek uitzicht op de vallei.

Dag 8 Bezoek aan een olifantenweeshuis

Onderweg naar Yala bezoeken we in Udawalawe een weeshuis voor olifanten. Hier worden meer dan 40 olifanten opgevangen die hun moeder verloren in de natuur. We mogen toezien hoe deze machtige babydieren gevoederd worden en samen spelen. En wanneer ze groot en sterk genoeg zijn, worden ze weer vrijgelaten in de jungle. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we verder naar Yala waar we de rest van de dag genieten van de rust en de prachtige omgeving.

Dag 9 Via Galle naar Balapitiya

Na een vroeg ontbijt gaan we op safari in het Yala National Park. We genieten volop van dit indrukwekkend stukje natuur waar olifanten, herten, krokodillen, wilde zwijnen, buffels en heel wat vogels leven. We zien zelfs een luipaard!

Onderweg naar Balapitiya stoppen we aan het fort van Galle, een versterkte handelsnederzetting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Het eerste (veel kleinere) fort werd in 1588 gebouwd door de Portugezen. In 1640 werd het fort door Nederlandse troepen veroverd en daarna aanzienlijk verstevigd. We verkennen de indrukwekkende ruïnes van het fort en genieten van het prachtige zeezicht.

Dag 10 Dagje genieten op het strand

Vandaag doen we werkelijk niets! Enkel genieten van de zon, zee en het prachtige strand van Balapitiya.

Dag 11 Vertrek naar huis

Het is tijd om terug te keren naar huis! We krijgen we een transfer naar de luchthaven van Colombo waar we de vlucht naar Brussel nemen via Dubai. ’s Avonds komen we aan, vol leuke herinneringen aan het prachtige Sri Lanka.

Testimonials

Sri Lanka is een echte aanrader!

Een prachtige natuur en gastvrije burgers. Leerrijk en ontspannend! De gids is een grote meerwaarde in het geheel. We hadden aan niets tekort. Door het huidige weinige toerisme is het overal rustig en kan je dubbel genieten. Sri Lanka is een echte aanrader! Een land dat snakt naar bezoekers!

Goddaer X.

Een reis om niet meer te vergeten!

Tweede maal dat wij een reisje regelen via Best of Travel. Opnieuw werd er voldaan aan onze wensen. We hebben unieke plaatsen bezocht, mooie omgevingen gezien, prachtige dieren gezien (luipaarden/olifanten/walvissen). Dit allemaal onder begeleiding van onze privéchauffeur/gids die ons alle verhalen van het land heeft verteld en plekjes laten zien die we anders nooit zouden vinden.

Daems Erik

Altijd met de glimlach in Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig zeer gevarieerd eiland. De Sri Lankanen verwelkomen bezoekers hartelijk en altijd met een glimlach.

Kristiaan Pauwels

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Christophe

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds augustus 2022
Favoriete Quote:
Travel is the healthiest addiction.
Mooiste Reiservaring
Om 5 u ‘s ochtends wakker worden in het Rongbuk klooster in Tibet op 5000 meter hoogte met zicht op de noordflank van Mt Everest. Je met slaperige ogen naar de gebedshal begeven en honderden monniken het ochtendgebed horen chanten bij het licht van tientallen kaarsen. Echt magisch!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!