Tasmanië: een schitterend natuurparadijs

Toost op de natuur

Bekijk de sprookjesachtige Wineglass Bay vanop een hoogte.

Ruige bergwereld

Wandel door de ruige bergwereld van de Cradle Mountains.

Klaterende watervallen

Aanschouw de Russell Falls te midden van hoge eucalyptusbomen.

Heerlijk om eventjes uit te rusten aan het mooie Lake St Clair.

Ontdek de mooie fauna en flora van het Freycinet National Park.

Zie je jezelf al zitten?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Brussel-Sydney

We vliegen van Brussel naar Dubai en vervolgens naar Sydney. Bij aankomst nemen we een taxi naar het hotel. We gaan met kriebels in de buik slapen, want we kunnen niet wachten om de stad te ontdekken!

Dag 3 Op verkenning in Sydney

Vandaag bezoeken we de bruisende metropool Sydney. Wat een ontdekking: Sydney Harbour, het Opera House, het zachte zand van Bondi Beach,… Onze reis kon echt niet mooier beginnen!

Dag 4 Vlucht naar Tasmanië

We nemen de vlucht naar Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. Na onze bagage te droppen in het hotel, wandelen we wat rond in deze havenstad. Na een heerlijk diner kruipen we vroeg onder de wol, want morgen vertrekken we op ontdekking in dit natuurparadijs!

Dag 5 Van Hobart naar Port Arthur

‘s Morgens halen we onze huurwagen op bij het stadsdepot en rijden we via de historische plaats Richmond naar het Tasman schiereiland. Daar aangekomen bezoeken we de voormalige strafkolonie Port Arthur waar Britse veroordeelden gevangen gehouden werden.

Dag 6-7 Freycinet National Park

Na een lekker ontbijt reizen we over de Tasman Highway, langs de oostkust, naar het schitterende Freycinet National Park. We trekken naar een magnifiek panoramapunt, met uitzicht over de sprookjesachtige Wineglass Bay.

Dag 8 Reis naar St. Helens

We springen al vroeg uit de veren en maken ons klaar voor een mooie rit naar Bicheno. Vervolgens rijden we verder langs de oostkust naar de grandioze Chain of Lagoons. De eindbestemming van vandaag is St. Helens aan de George Bay.

Dag 9 St. Helens - Launceston

We hebben vandaag 2 opties. Ofwel volgen we de Tasman Highway verder via Scottsdale naar Launceston of we reizen via de Esk Highway en langs het Ben Lomond National Park naar Launceston, de stad aan de Tamar River. We beslissen de Esk Highway te nemen en genieten van het mooie uitzicht.

Dag 10 Naar het Cradle Mountain NP

We trekken verder door dit prachtige land en zetten koers richting Cradle Mountain. Bij Mole Creek houden we halt om de fascinerende King Solomon druipsteengrotten te bezoeken. Nadien rijden we verder naar het populaire Cradle Mountain National Park.

Dag 11 Verkenning van het Cradle Mountain NP

Tijd om op verkenning te gaan! Via een prachtige wandelroute langs schilderachtige meren trekken we naar de ruige bergwereld van de Cradle Mountains. In het plaatselijke bezoekerscentrum kunnen we ons uitvoerig informeren over het nationaal park en de mogelijke activiteiten.

Dag 12 Cradle Mountain - Strahan

Na een deugddoende nachtrust gaat de tocht verder zuidwaarts naar de historische stad Zeehan en de enorme Henty zandduinen. Kort daarna bereiken we het mooie, gerestaureerde vissersplaatsje Strahan aan Macquarie Harbour. We zetten ons even op een bankje en genieten van de mooie omgeving.

Dag 13 Strahan

Strahan is de ideale plek om tot rust te komen. We maken een prachtige boottocht door de Macquarie Harbour en door de ongerepte wildernis van de Gordon River (optioneel). Zalig!

Dag 14 Rit naar Hobart

Van Strahan rijden we verder naar Queenstown, dat bekend staat om de koperontginning. Dan gaat de tocht verder naar Lake St. Clair, waar we talrijke kangoeroes observeren. We maken even tijd voor een korte excursie naar het Mt. Field National Park, met de Russell Falls te midden van hoge eucalyptusbomen. Via het dal komen we opnieuw in Hobart aan. Hier eindigt onze reis in Tasmanië. We leveren onze huurwagen in en nemen de vlucht naar Melbourne.

Dag 15 Citytrippen in Melbourne

Vandaag verkennen we Melbourne, gelegen aan de Yarra rivier. Het is een mooie, groene stad met leuke winkels en tal van parken. Bovendien bleef veel van de oorspronkelijke architectuur van de stad, die in de 19de eeuw werd gesticht, bewaard. ’s Avonds gaan we eten in een gezellig restaurantje en genieten we van onze laatste avond vakantie.

Dag 16-17 Terug naar huis

Onze reis zit erop: we vliegen terug naar Dubai en de volgende dag naar Brussel. We hebben volop genoten van de weelderige, groene natuur van Tasmanië!

Testimonials

Een droom van een reis

Alles was perfect geregeld. Alleen maar aangename verrassingen & een roadbook om U tegen te zeggen. Mooie routes, korte afstanden en veel tijd voor tracks. Super! Aan de achterdeur de Tasmanian Devil, de quoll, platypus en de wombat. De logementen waren páreltjes, telkens in een unieke locatie met aangename verwennerijen. Bij deze heel erg bedankt. Jullie hebben een droom van een reis waargemaakt.

B.D. & M.F.

Mooie natuurreis

De mooiste plekken waren voor ons Cradle Mountain NP, Freycinet, Wilsons Promontory, Great Ocean Road en Grampians.

Jozef De Nijs

Een echte natuurbelevenis

Tasmanië is voor alle natuurliefhebbers en trekkers een echte belevenis met een unieke fauna en flora.

Franky Maerten

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!