Te gast in Slovenië

Paarden in galop

Woon een optreden van de klassieke rijschool van Lipica bij en zie de typische Lipizanerpaarden.

Ongerepte, groene natuur

Geniet van de prachtige natuur van de Soča vallei en de meren van Bled en Bohinj.

Citytrippen in Ljubljana

Ontdek de oude binnenstad en de prachtige architectuur van deze gezellige hoofdstad.

Slovenië heeft vele troeven: grote meren...

Groene valleien...

Gezellige dorpjes...

Een gezellige hoofdstad...

En veel lekkere wijnen!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Van Brussel naar Ljubljana

We genieten van een korte, rechtstreekse vlucht naar Ljubljana. Bij aankomst halen we onmiddellijk onze huurwagen op. Wauw, van zodra we de luchthaven verlaten rijden we al tussen de bossen. De rit brengt ons naar het beroemdste meer van Slovenië: Bled.

Dag 2 De beroemde meren van Bled en Bohinj

Een tocht door het Triglav National Park brengt ons naar tal van fotogenieke plekjes. Hier, in dit vrij dunbevolkte gebied dat vroeger tot Oostenrijk behoorde, is de natuur puur, ongerept en zuiver. We ontdekken het wondermooie, fotogenieke witte kerkje, middenin het Bledmeer. Als de klok hier luidt, mag je een wens doen! Het nabijgelegen kristalheldere bergmeer van het rustige Bohinj is mogelijks nog mooier dan zijn buur: het is dé plek voor natuurliefhebbers en wandelaars. We genieten ’s avonds bij een authentieke maaltijd van onze eerste indrukken van Slovenië.

Dag 3 Vanuit het Triglav NP en de Soča vallei naar de Sloveense kust

Via de adembenemende Vršičpas trekken we naar één van de mooiste dalen en de meest heldere rivier van de Alpen: de Soča. Onderweg bezoeken we het Triglav NP-museum en even verderop de botanische alpentuin. Maar het indrukwekkende moment is een stop in Kobarid. Hier werden tijdens WO I enkele van de meest verschrikkelijke en bloedige veldslagen uitgevochten tussen het koninkrijk Italië en het Oostenrijks-Hongaarse leger. Via Tolmin en het pittoreske Most trekken we verder door het beroemde wijnbouwgebied van Primorska tot Dobrovo en tenslotte gaat het richting kust naar Portorož, de populaire Sloveense badplaats.

Dag 4 De paardenstoeterij van Lipica

Vandaag gaan we de landelijke toer op in het Sloveense binnenland. We bezichtigen een stoeterij waar de beroemde Lipizanerpaarden gekweekt worden en genieten we van een optreden van de klassieke rijschool. Daarna nestelen we ons in het licht van de ondergaande zon op een terrasje van de mooie kustplaatsjes Izola.

Dag 5 De grotten van Postojna en Škocjanske

Na het ontbijt bezoeken we de wereldberoemde grotten van Postojna. Een kilometerslang netwerk van tunnels met stalactieten en stalagmieten. Maar brrr, vergeet je dikke trui niet! Daarna trekken we naar de iets woestere grotten van Škocjanske Jame, Unesco Werelderfgoed. Met een elektrisch treintje dalen we af onder de grond en ontdekken we talloze verborgen meertjes en grillige rotsformaties. Vervolgens trekken we verder naar Ljubljana.

Dag 6 De hoofdstad Ljubljana

Ljubljana is een prachtige universiteitsstad die de jongste jaren uitgegroeide tot één van de tofste hoofdsteden van Europa. We snuiven de levendige sfeer op van de oude binnenstad en flaneren op rustig rond de oude markt. We lopen door naar het Preserenplein: een mix van prachtige barokke en art-decogebouwen met enkele karakteristieke bruggen errond.

Dag 7 Maribor, startpunt van de oostelijke wijnroute

Na een lekker ontbijt rijden we naar de universiteitsstad Maribor, met haar middeleeuwse stadskern, en verder naar Ptuj, het oudste stadje van Slovenië. We beslissen om even een omweg te maken naar het mekka van de wijnbouwgebieden Podravje en Posavje. Mmm, heerlijk!

Dag 8 Land van thermen en kastelen

Als afsluiter van onze reis ontspannen we in één van de 16 erkende en professionele kuuroorden die het zuidoosten van Slovenië rijk is. De perfecte afsluiter van een boeiende en ontspannende vakantie!

Dag 9 Terugreis van Ljubljana naar Brussel

We leveren onze huurwagen in op de kleine luchthaven van Ljubljana en staan in een mum van tijd terug in Brussel. Slovenië heeft ons aangenaam verrast!

Onze Europa Experts

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!