Te land en ter zee door de eilanden van Fiji

Ontdek de kracht van Viti Levu

Verken in alle vrijheid het hoofdeiland van Fiji met een huurwagen.

Sealife

Snorkel tussen indrukwekkende, grote manta’s. Wie durft?

Paradijselijk Bounty Island

Ontdek schildpadden op het Bounty Island van de Mamanuca’s.

De Eilanden van Fiji prikkelen je al je zintuigen!

Zie je je al liggen?

Ga snorkelen of duiken en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld.

Geniet van een cocktail op de parelwitte stranden.

Leer de eilandbewoners kennen... Ze zijn blij je als gast te hebben.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Brussel via Hong Kong naar Melbourne

Op naar het exotische Fiji… Eerst vliegen we van Brussel naar Hong Kong. De volgende dag vliegen we van Hong Kong naar Melbourne.

Dag 3 Van Melbourne naar Nadi

Na de vlucht van Melbourne naar Nadi, krijgen we bij aankomst een hartelijke begroeting. We zijn aangekomen op Viti Levu, het hoofdeiland van de Fiji archipel. We voelen onmiddellijk dat de sfeer hier relaxt is en de bevolking op een veel trager tempo dan thuis leeft. Zalig!

Dag 4 Op weg naar de Coral Coast

We halen onze huurwagen op en zetten koers langs de Queens Road naar de Coral Coast. We stoppen bij de prachtige zandduinen in Sigatoka voor een paar foto’s en rijden daarna verder richting de kust.

Dag 5 Coral Coast

Vandaag ontspannen we eventjes op het strand. In de namiddag trekken we op excursie naar het binnenland, naar de suikerrietvelden en het regenwoud (optioneel).

Dag 6 Naar het Oosten

We rijden langs de indrukwekkende Pacific Coast naar Suva, de hoofdstad van Fiji. Daar gaan we wandelen naar het Colo-I-Suva Forest Park, even buiten de stad, dat bekend staat om zijn gigantische bomen. Terug in Suva tikken we leuke souvenirs op de kop in enkele lokale winkels en duiken we nog even het nachtleven in.

Dag 7 Suva - Rakiraki

Vandaag rijden we het binnenland in en trekken we noordwaarts. Via een bochtige, langere weg naar Rakiraki komen we aan bij de Sun Coast. Heerlijk hier!

Dag 8 Rakiraki

Terug aan zee kunnen we kiezen tussen enkele boeiende activiteiten (optioneel): duiken bij Nananu-I-Ra I en Nananu-I-Cake I, leren hoe Tapa kledij gemaakt wordt of een excursie maken naar een natuurlijke waterglijbaan. Het is duidelijk, we gaan ons hier niet vervelen!

Dag 9 Rakiraki - Nadi

Op de terugweg naar Nadi stoppen we even in Tavua, een authentieke stadsmarkt. Later brengen we bij Lautoka een bezoek aan het prachtig Koroyanitu National Heritage Park in de bergen. Tegen het einde van de dag leveren we onze huurauto in, klaar voor ons volgende avontuur…

Dag 10 Met de boot van Denerau naar Nacula

We vertrekken al vroeg per boot vanuit Port Denarau en zetten koers naar Nacula, in de noordelijke Yasawa’s, waar we snel het water in duiken. Het onderwaterleven is er echt prachtig, we zijn enorm onder de indruk.

Dag 11 Nacula

Vandaag doen we het rustig aan. We wandelen even op het eiland en maken dan een interessante excursie naar de heilige Sawa-i-Lau grotten.

Dag 12-13 Boottocht naar Drawaqa

Tegen de middag worden we opgehaald en varen we naar Drawaqa. Hier krijgen we de kans om enorme manta’s te zien, die van mei tot oktober rond het eiland vertoeven. Wat een ervaring! En het wordt nog beter, want tijdens een snorkelexcursie kunnen we deze indrukwekkende dieren van dichtbij ontmoeten. Spannend!

De volgende dag genieten we van heerlijke zwempartijen in het kristalheldere water en het strand. Het is hier zó mooi dat je het gevoel hebt in een film mee te spelen.

Dag 14 Drawaqa - Kuata

Vandaag zijn we een uurtje onderweg naar Kuata. Bij aankomst ontdekken we al gauw de unieke en spectaculaire landschappen van het eiland. We maken de stevige klim naar de top waarna we weer afdalen en de zee induiken. Van hoog naar laag, het is pittig, maar wat een zichten, wat een belevenis! Tegen de avond maken we nog een mooie kajaktocht. We slapen als rozen.

Dag 15 Schildpadden op Bounty Island

Na een mooie boottocht varen we de Mamanuca eilandengroep in. Bounty Island is bekend om zijn schildpadden, die willen we zeker ontmoeten! We zullen ons hier niet vervelen, want er worden ook toffe watersportactiviteiten aangeboden.

Dag 16 Met de boot naar Modriki

Vandaag staat ons een fantastische dag te wachten, want we maken een bootexcursie naar het indrukwekkende Modriki. In de late namiddag keren we met de Yasawa Flyer terug naar Port Denarau en krijgen we een transfer naar ons verblijf.

Dag 17-19 Vertrek uit Fiji

Na ons ontbijt krijgen we een transfer naar de luchthaven en reizen we op eigen houtje verder naar Sydney, waar we het vliegtuig nemen richting Hong Kong. Vanaf Hong Kong vliegen we terug naar België. Dit was een onvergetelijke trip!

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!