Te voet het prachtige La Réunion doorkruisen

Wandeling in het regenwoud

Geniet van een wandeling door het sprookjesachtige regenwoud van Bébour.

On top of the world

Beklim de hoogste bergtop van het eiland: Piton des Neiges.

Unieke ervaring

Trek in de enige Cirque die te voet bereikbaar is: Cirque de Mafate.

La Réunion is een paradijs voor wandelaars.

Onderweg zie je de meest prachtige landschappen.

In de gezellige stadjes is het leuk kuieren.

Maar bezoek zeker ook de vulkanen!

Als dit geen leuk souvenir is?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek uit Parijs naar La Réunion

Vanuit Parijs nemen we de rechtstreekse avondvlucht naar La Réunion. Au revoir!

Dag 2 Aankomst in Saint-Denis

Na een 11-tal uur vliegen, komen we aan in Saint-Denis. Na de transfer naar ons hotel, slaan we voldoende proviand in voor de komende wandeldagen. ’s Avonds duiken we vroeg ons bed in zodat we morgen fris en uitgeslapen aan ons avontuur kunnen beginnen.

Dag 3 Van Bélier naar Grand Place

Na het ontbijt worden we naar Le Bélier gebracht. De Col de Boeufs ligt op 1942 meter hoogte en is de toegangspoort tot Cirque de Mafate, de enige ‘cirque’ die enkel te voet te bereiken is. Ons doel vandaag is het bergdorp van de Grand Place, op 839 meter in het hart van het eiland. We overnachten in een echte berghut. Zalig stil is het hier!

Dag 4 Grand Place - Roche Plate

Het landschap van Cirque de Mafate is indrukwekkend. Na de afdaling in de schilderachtige kloof van Rivière des Galerts trakteren we onszelf op een verfrissende duik. Daarna beginnen we aan de spectaculaire klim langs de kloofwand van Roche Plate. We vallen alweer als een blok in slaap in de berghut van Roche Plate.

Dag 5 Op naar Marla

Vandaag wordt het een wandeldag met weinig hoogteverschil. Na een tocht langs de rivier en door het dorre landschap komen we aan in Marla, waar we krachten opdoen voor de volgende dag.

Dag 6 Col du Taïbit

Onze uitdaging vandaag is de 2200 meter hoge Col du Taïbit. Het is best een pittige wandeling, maar eenmaal boven wordt onze inspanning beloond met een fantastisch uitzicht. We worden er zelfs even stil van. Daarna dalen we af in Cirque de Cilaos naar het kuuroord Cilaos.

Dag 7 Dagje chillen

We genieten van een vrije dag in Cilaos. Het is een rustig en charmant bergdorpje dat vooral bekend is voor zijn warmwaterbronnen die begin de 19de eeuw ontdekt werden.

Dag 8 Wandeltocht naar Caverne Dufour

Vandaag brengt een steile klim ons door een schaduwrijk bos naar de berghut van Caverne Dufour. Onderweg genieten we uitgebreid van de prachtige panorama’s op Cirque de Cilaos, de droogste van de 3 eilandkraters. We hebben het gevoel helemaal alleen op de wereld te zijn.

Dag 9 Piton des Neiges en Bébour

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar de hoogste en bekendste bergtop van het eiland: de uitgedoofde vulkaan Piton des Neiges op 3071 meter hoogte. Daarna keren we terug naar Caverne Dufour, waar ons een stevig ontbijt wacht. We kikkeren er helemaal van op en wandelen verder naar het bos van Bébour, een sprookjesachtig regen- en tamarindwoud met immens diepe kloven en watervallen. Dit lijkt wel het aards paradijs!

Dag 10 Trou de Fer en Piton de la Fournaise

Door het regenwoud van Bébour zetten we koers naar de spectaculaire waterval Trou de Fer. In de namiddag wacht ons een transfer naar de Piton de la Fournaise die 2632 m hoog is, en één van de meest actieve vulkanen ter wereld die nog regelmatig uitbarst. We maken een prachtige wandeling tot helemaal aan de kraterrand.

Dag 11 Inspanning en ontspanning

Onze trekking van de dag voert ons door een maanachtig landschap naar de rand van de krater van Dolomieu. Het uitzicht op de dieper gelegen en nog steeds actieve vulkaanhaard, en de zee, is ronduit spectaculair! Na inspanning is het nu tijd voor ontspanning. We vertrekken naar ons strandhotel in St-Gilles-les-Bains om uit te rusten.

Dag 12-13 Relaxen aan het strand

Zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen of nog een helikoptervlucht maken… we weten niet waarmee te beginnen. Maar we genieten volop van de rust!

Dag 14-15 Terug naar huis

De dagen zijn voorbij gevlogen en met pijn in het hart vertrekken we naar de luchthaven van Saint-Denis. Hier komen we terug, zoveel is zeker!

Onze Afrika Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!