Traditie en design in Andalusië

De metamorfose van Sevilla

Expo ’92 zorgde voor een moderne wind. Bekijk de brug en viaduct van Santiago Calatrava.

Indrukwekkend bouwwonder in Cordoba

Bezoek de Mezquita, een kathedraal in een moskee.

Musea ontdekken in Malaga

Ontdek tal van musea: Centro Pompidou, het Picasso-museum, Museo Carmen Thyssen,…

Mmmm... smullen van tapas!

Op de Plaza de España in Sevilla vind je 52 fresco's waarop alle Spaanse provincies afgebeeld zijn.

Er zijn tal van gezellige dorpjes om in rond te slenteren.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht Brussel - Sevilla

Koffers klaar, zonnecrème gepakt: op naar Sevilla. Zodra we uit het vliegtuig stappen, voelen we de Spaanse zon. We nemen een taxi naar het centrum van de stad en even later zijn we ingecheckt in ons hotel. We eten in een restaurantje vlakbij de kathedraal Santa Maria de la Sede, het grootste gotische gebouw ter wereld, waar Christoffel Columbus begraven ligt. Daarna terug naar ons hotel voor een eerste nacht in dit mooie stukje Spanje.

Dag 2 Sevilla

We staan vroeg op, want Sevilla en al haar bezienswaardigheden wachten op ons. En dat zijn er heel wat: de ronduit schitterende Giralda, het verbluffende Alcázar, de Plaza de España met de historische paleizen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929, de wijken Triana en la Macarena. Maar het is vooral de wereldexpo in 1992 die het startschot gegeven heeft tot een metamorfose van Sevilla: in de buurt van Isla de la Cartuja verrees een nieuwe wijk met een elegante brug en viaduct ontworpen door Santiago Calatrava. Na een paar uurtjes wandelen en een lekkere lunch, beslissen we het centrum verder per fiets te ontdekken. Zalig!

Dag 3-4 Traditie en design in Córdoba

’s Morgens vroeg verlaten we de stad: we pikken onze huurwagen op en zetten koers richting Córdoba. Córdoba staat voor de indrukwekkende Mezquita, het Moorse bouwwonder met de beroemde palmboomstructuur, 12 eeuwen oud en waar in het midden een kathedraal werd gebouwd. Ook de joodse wijk is een bezoekje waard. Daarna trekken we naar het Centro de Creación Contemporánea de Andalucía, een verblindend wit gebouw, met o.a. een museum gewijd aan hedendaagse kunst, van de hand van architect Nieto-Sobejano. Prachtig design!

Dag 5-6 Diversiteit in Granada

Via Baena, Alcaudete, Alcalá Real en Pinos Puente rijden we vandaag naar het centrum van Granada. Granada is alweer een stad van contrasten. Uiteraard mag een bezoek aan de must-sees niet ontbreken: we bezoeken het Alhambra, het Moorse paleizencomplex met prachtige tuinen en de oude wijken van het Albaicín en Sacromonte.

De volgende dag gaan we op zoek naar de hedendaagse architectuur in de stad. We beginnen bij het Museo de la Memoria de Andalucía van architect Alberto Campo Baeza, ongetwijfeld het mooiste hedendaagse museum van de streek. Twee kilometer verderop ligt het Parque de las Ciencias, een wetenschappelijk centrum met een museum en planetarium. We krijgen er maar niet genoeg van en sluiten de dag af met een bezoekje aan het Teacher Training Center van Ramón Fernández-Alonso.

Dag 7-8 De musea van Málaga

Met de komst van het Centro Pompidou de Málaga, het Spaanse broertje van het Parijse Centre Pompidou, werd deze zuiderse stad op de wereldkaart gezet. Maar dat is niet het enige museum dat we bezoeken: ook het Picasso-museum in het historische centrum, het Museo Interactivo de la Muscia en het museo Carmen Thyssen komen aan de beurt.

Na al die cultuur is het tijd om het iets rustiger aan te doen. We gaan even uitwaaien aan de Palmeral de las Sopresas, de promenade langs de zee. En vanuit het Alcazaba, het oude Moorse fort, genieten we van het prachtige panorama over de stad: de ideale afsluiter van een heerlijke vakantie.

Dag 9 Vlucht naar Brussel

De reis zit erop. We rijden naar de luchthaven van Malaga, leveren onze huurwagen in, en checken in richting Brussel. Dit was een reis waar we nog lang van zullen nagenieten!

Testimonials

Spanje heeft ons verrast

Heel vriendelijk volk, lekker eten, mooie landschappen en ook zeer mooie autowegen! Hotel Bobadilla (bij Granada) was topklasse! Wat een ligging: op een berg, middenin de olijfboomgaarden. De kamer was zo mooi, authentiek met handgemaakte houten deuren en luiken, kleurrijke gordijnen, prachtige decoraties. Het terras van het restaurant was pal aan het dal van de olijfberg. Schitterend!

Patrick Debussere

Fantastisch

Niet alleen onze reis was fantastisch, ook onze contactpersoon bij Best of Travel , die alles geboekt heeft, was super.

Robyn Delanghe

Onze Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!