Traditie en moderniteit in Japan

Overnachten in een ryokan

Geniet van een heerlijk kaiseki-diner en slaap op tatami matten in een traditionele ryokan.

Proef saké in Takayama

Te vinden voor een aperitief? Probeer dan zeker de lokale rijstwijn.

Mount Fuji

Vang een glimp op van de ‘verlegen berg’ in Hakone.

Tijdens de rondreis verblijf je in een typische ryokan!

In Takayama vind je veel saké brouwerijen en winkels. Mmm...

Eén van de toppers tijdens de reis: Hakone NP met (hopelijk) zicht op Mount Fuji.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Rechtstreekse vlucht naar Tokyo

We nemen vanaf Brussel een rechtstreekse vlucht naar Tokyo. Zalig, in 11.30 uur zijn we ter plaatse!

Dag 2 Tokyo

Bij aankomst in Japan worden we geholpen om de juiste trein of shuttlebus te nemen richting het hotel. We checken in en trekken er nog even op uit om de stad op eigen houtje te ontdekken. Tokyo heeft een perfecte combinatie tussen oude cultuur en hypermoderne gebouwen. Je kunt er heerlijk eten, moderne architectuur bewonderen en kleine traditionele buurtjes verkennen.

Dag 3 Met de gids door Tokyo

Vandaag gaan we op stap met onze Engelstalige privégids. De dag start met een wandeling door Hama-rikyu Teien, de vroegere privétuin van een edo heerser. Daarna maken we een boottocht op de Sumida-rivier richting Asakusa. Hier vind je de Sensoji tempel, de oudste boeddhistische tempel van Tokyo, en het oudste geishadistrict van de stad. In de straten rond Sensoji zijn vele traditionele winkels te vinden met Japans handwerk en souvenirs.

Daarna gaan we terug naar het nieuwe Tokyo, naar de brede met bomen omzoomde straat Omotesando, ook wel Tokyo’s Champs-Elysées genoemd. De laatste stop is Meiji Jingu, Tokyo’s beroemdste heiligdom, dat opgedragen is aan de laatste keizer.

Dag 4 Japanse cultuur

Vandaag hebben we allerlei activiteiten gepland om het land beter te leren kennen. We beginnen met het bijwonen van een sumotraining, vooraleer we zelf in actie schieten en een workshop zwaardvechten volgen. Samoerai zullen we niet worden, maar we hebben wel veel plezier!

In de namiddag brengen we een bezoek aan de Tsukiji-vismarkt, de grootste groothandel in vis en zeevruchten ter wereld. We leren er hoe we zelf sushi kunnen maken.

Dag 5 Nikko National Park

We nemen de trein naar het Nikko National Park, het centrum van Japanse spiritualiteit en volgens veel Japanners de mooiste plek in hun land. De architectuur ziet er alvast prachtig uit, vooral het mooie mausoleum van Tokugawa Ieyasu in de Tosho-gu tempel. We maken ook een ontspannen wandeling in de prachtige natuur met meren, bossen, bergen en dalen.

Dag 6 Kasteelstad Matsumoto

We nemen de Shinkansen trein naar de kasteelstad Matsumoto. Deze stad is naast zijn historische en culturele erfgoed vooral erkend door zijn prachtige bergzichten. In de omgeving vind je rijstvelden, wijngaarden en wasabiboerderijen. We nemen de lokale bus en maken vervolgens een wandeling door deze mooie natuur.

In de namiddag bezoeken we het kasteel van Matsumoto, één van de meest complete en mooiste onder de originele Japanse kastelen. Het wordt ook wel het kraaienkasteel genoemd door zijn zwarte muren en zogenaamde gespreide vleugels.

Dag 7 Sneeuwapen in Jigokudani

Na het ontbijt is het tijd om de sneeuwapen te gaan bewonderen. Daarvoor trekken we via een smal voetpad naar het Jigokudani Park, wat ‘helse vallei’ betekent. Het kreeg zijn naam omdat hier ondergrondse vulkanische activiteit is, zodat er veel warmwaterbronnen te vinden zijn. Daarin liggen de Japanse sneeuwaapjes heerlijk te relaxen. De aapjes zijn gewoon aan mensen, dus we kunnen prachtige foto’s maken van hen.

Dag 8 Het bergdorpje Takayama

We trekken verder de bergen in naar het bergdorp Takayama. Onderweg zien we prachtige landschappen. Het dorpje kon zijn eigen unieke cultuur ontwikkelen doordat het vroeger lang geïsoleerd was. We wandelen door de gezellige straatjes en bezoeken een sakebrouwerij. Maar het beste moet nog komen! Vanavond slapen we in een traditionele Japanse ryokan met tatami matten, schuifdeuren in rijstpapier en onsen baden. Maar eerst genieten we van een overheerlijk kaiseki-diner in een yukata, een traditionele kimono.

Dag 9 Bezoek aan Shirakawago

We reizen back in time en bezoeken Shirakawago, dat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier vind je traditionele gassho-zukuri boerderijwoningen. Vertaald betekent dit ‘gebouwd als gevouwen, biddende handen’. De huizen zijn heel sterk gemaakt zodat ze in de winter grote pakken sneeuw kunnen dragen. Er komen zelfs geen nagels aan te pas! Ook vandaag leven hier nog steeds mensen. Vroeger werden de zolders gebruikt voor de teelt van zijderupsen, nu zijn vele huisjes musea.

Dag 10 Fietstocht in Hida Furukawa

’s Morgens nemen we de trein naar Hida Furukawa, een klein, rustig plattelandsdorpje zo’n 15 min verwijderd van Takayama. Met z’n impressionante zicht op de Japanse Alpen is het vooral de traditionele architectuur (machiya-stijl) die het een geliefde plaats maken. Het dorp is ook gekend voor de goede kwaliteit van sake door de aanwezigheid van rijkelijke rijstvelden, helder water en goede weersomstandigheden. We verkennen de streek met de fiets en rijden door lokale dorpen en langs prachtige rijstvelden.

In de namiddag nemen we de trein naar de cultuurstad Kyoto, de 2de hoofdstad van Japan.

Dag 11 Met de gids door Kyoto

Vandaag gaan we de hele dag op stap met een lokale gids. We bezoeken het Nijo kasteel met prachtige versierde schuifdeuren en de zogenaamde tjilpende nachtegaal vloer. Verder bezichtigen we het gouden paviljoen Kinkaku-ji, dat oorspronkelijk gebouwd werd als bejaardentehuis voor de Shogun, maar tegenwoordig dienstdoet als boeddhistische tempel. We brengen ook een bezoekje aan de Kiyomizu-dera tempel (zuiver water). Vanaf het 13 m hoge balkon hebben we een prachtig uitzicht op de stad. Nadien trekken we naar de sfeervolle Higashiyama-wijk met zijn vele souvenirwinkels en de Togetsukyo-brug.

Dag 12 Arashiyama

Na alle cultuur van gisteren trekken we vandaag de natuur in. We gaan naar het adembenemende bamboebos van Arashiyama en maken een prachtige wandeling langs metershoge, groene bamboe.

Dag 13 Dagtrip naar Nara

Gedurende 74 jaar was Nara in de 8ste eeuw de hoofdstad van Japan. De tempels hier zijn van een ongezien niveau, letterlijk heel groot. We bezoeken eerst de Todaiji tempel, wereldwijd het grootste houten gebouw, met de grootste Boeddha van het land. Rondom de tempel lopen veel herten en die zijn tam, dus we kunnen prachtige foto’s maken.

In de namiddag keren we terug naar Kyoto en verkennen we Fushimi Inari, een Shinto relikwie, dat vooral bekend is door de film Memoirs of a Geisha. Er staan ontelbaar vele rode torii gates doorheen het woud van Mount Inari.

Dag 14 Hiroshima

’s Ochtends nemen we de trein naar Hiroshima, de stad die wereldberoemd werd omwille van de atoombom uit 1945. Vandaag is Hiroshima een hedendaagse stad met een haven, leuke winkels en restaurants. We wandelen door de stad en eten ’s avonds de beroemde Okonomiyaki-pannenkoeken, Japanse pannenkoeken met kool en vlees of garnalen. Yummy!

Dag 15 Met de gids in Hiroshima

Vandaag ontdekken we de stad met een lokale gids. We beginnen bij het Hiroshima Peace Memorial Park. Je vindt hier de Genbaku Dome (hét Vredesmonument van Hiroshima), het Children’s Peace Monument, de Cenotaph voor de A-Bomb slachtoffers en het Peace Memorial Museum.

In de namiddag trekken we naar het heilige eiland Miyajima. De herten lopen hier vrij en vredig rond. Miyajima wordt beschouwd als één van de 3 mooiste plekken in Japan en is al zo’n 1500 jaar een heilige plek. Het eiland is met name bekend vanwege de Itsukushima schrijn, de veel gefotografeerde rode torii poort in het water.

Dag 16 Osaka

Tijd om richting Osaka te gaan! Osaka’s flamboyante, vriendelijke mensen en heerlijk eten maken dit een aangename stop. In de namiddag pikt een lokale gids ons op. Eerst gaan we naar de Doguyasuji winkelgalerij, een unieke markt waar je allerlei zaken van de Japanse voedselindustrie kunt vinden. Verder naar Sennichimae, een laan gevuld met kleine eethuizen. Vervolgens ontdekken we Hozen-ji, een klein tempeldorpje met nauwe straatjes dat gewijd is aan één van de 5 Wijze Boeddha’s. De volgende stop is Dotonbori, een restaurantmekka waar we opnieuw overheerlijk eten.

Dag 17 Overnachten in een shukubo

Vandaag maken we een 3 u. durende treinrit naar de heilige berg Koya (UNESCO Werelderfgoed). De laatste beklimming naar de top is met de gondelbaan. De berg Koya is het centrum van het Shingon Boeddhisme. Er werden in de loop der jaren honderden tempels gebouwd. De belangrijkste is Kongobu-ji, het hoofdklooster van het Shingon Boeddhisme met Japans grootste rotstuin en Okunoin, het mausoleum van Kobo Daishi.

Vanavond overnachten we in een shukubo, een tempel guesthouse. Het vegetarische diner is traditioneel boeddhistisch. Gezond en lekker!

Dag 18 Mount Fuji

In de vroege morgen zijn we getuige van het monnikengezang tijdens hun ochtendgebed. Na deze spirituele ervaring genieten we van een vegetarisch ontbijt. We voelen ons alvast helemaal zen!

Nadien is het tijd om sayonara te zeggen en richting Hakone te gaan, de toegangspoort voor Mount Fuji en zijn omliggende natuurpark. De kleine stad Hakone is bekend voor zijn onsen (natuurlijke warmwaterbronnen).

Dag 19 Hakone NP - Tokyo

Vandaag ontdekken we de omgeving. We hebben geluk en zien Mount Fuji, die dikwijls door wolken omgeven is en daarom ook wel de verlegen berg wordt genoemd. We varen met een grote replica van een piratenschip over het Ashinoko-meer.

Het relikwie van Hakone is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek door z’n iconische ‘drijvende’ torii poort. Dat mogen we niet missen! Daarna wandelen we verder langs de oudste bewaard gebleven Tokaido Walking Trail en wandelen zo’n 8 kilometer.

In de late namiddag nemen we de kogeltrein naar Tokyo.

Dag 20 Terug naar huis

Na een laatste overnachting in Tokyo, een imposante eclectische stad, is het tijd om naar huis te gaan. Sayonara! Vandaag vertrekken we terug naar Europa. In de namiddag komen we aan in België na een prachtige reis door dit mysterieuze land.

Testimonials

De moeite waard

We zijn veilig en wel terug van een prachtige reis. Dank voor jullie organisatie en doeltreffende opvolging. De uitstappen en reisgidsen waren allen de moeite waard. We konden de gekende Japanse stiptheid appreciëren.

D.N. & K.D.C.

Onze Azië Experts

Charlien

Functie:
management assistant
Bij Best of Travel:
sinds januari 2012
Favoriete Quote:
Travelling is like flirting with life. It's like saying, 'I would stay and love you, but I have to go'.
Mooiste Reiservaring
Huskytocht in Lapland: de hemelse stilte en ongerepte natuur waren zalig!
let’s talk

Laten we samen je droomvakantie bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!