Traditioneel Maleisië

Westerse en koloniale sfeer in Singapore

Kuier rond in het bruisende Singapore, een mix van westerse en koloniale invloeden.

Veelzijdig Malakka

Ontdek de Nederlandse koloniale architectuur in Malakka.

Groene heuvels

Bezoek een theeplantage en proef thee in de Cameron Highlands.

Een bruisende metropool met een imposante skyline: Kuala Lumpur.

De Batu Caves geeft z'n geheimen prijs tijdens het bezoek.

Al het groen van de Cameron Highlands zijn een mooi contrast.

Streetfood? Yummy!

Voel de leuke, westerse vibe van Singapore.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Singapore

Yes, het is zover! Vandaag gaan we naar Amsterdam, want we vliegen rechtstreeks van Schiphol naar Singapore. Wist je dat de Republiek Singapore het kleinste land van Zuidoost-Azië is?

Dag 2 Aankomst in Singapore

Bij aankomst in Singapore staat onze gids glimlachend te zwaaien, benieuwd om ons te leren kennen. Tijdens de rit naar het hotel maakt de stad onmiddellijk indruk op ons. Blinkende wolkenkrabbers, een gezellige drukte, groene parken waar soms koloniale en Chinese invloeden opduiken, maar ook veel Westerse tinten. We beslissen om een mooie wandeling te maken door het historische erfgoed dat Singapore rijk is: magnifieke tempels en een indrukwekkende architectuur. Tegen de avond genieten we van een koude thee en noedels in Chinatown en wandelen we naar Clarke Quay om de fantastische skyline van Singapore bij zonsondergang te bewonderen.

Dag 3 Rit van Singapore naar Malakka

Na een vroeg ontbijt vertrekken we langs spectaculaire wegen en ongerepte wouden naar Malakka, ooit een beroemde handelsstad. We gaan meteen op ontdekking en flaneren door de fascinerende straten met Europese architectuur en Aziatische invloeden. We beklimmen St. Paul’s Hill en bezoeken er de kerk, waarna we weer afdalen en een typisch staaltje Nederlandse architectuur aantreffen in het Stadthuys. Na een lekkere lunch bezichtigen we de tempels en moskeeën van Temple Street. Daarna gaat het naar de Peranakan gebouwen en nemen we de tijd om één van de voortreffelijke Baba-Nyonya musea te bezoeken. Afsluiten doen we in één van de gezellige bars van Jonkers Street.

Dag 4 Koken in Malakka

Vandaag genieten we verder van de fascinerende architectuur en de vele ambachtelijke winkeltjes. We boeken een kookworkshop om de Baby-Nyonya keuken te leren kennen (optioneel): lekkere gerechten moeten we thuis zeker opnieuw proberen te maken! In de late namiddag maken we een ontspannende cruise over de rivier (optioneel) en genieten we volop van de prachtige omgeving van Malakka.

Dag 5 Kennismaking met Kuala Lumpur

Na het ontbijt trekken we richting Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. We worden opgewacht door een lokale gids die ons meeneemt naar de Federal Territory, de 44ste moskee van KL waar we unieke staaltjes architectuur ontdekken met tal van interessante invloeden uit de Ottomaanse periode. We krijgen een boeiende toer doorheen de moskee en daarna stoppen we aan het Brits Nationaal Monument voor de gesneuvelden uit WO II. We brengen ook een bezoekje aan het Koninklijk paleis.

In de namiddag kiezen we voor een bezoek aan het Orchideeën Conservatorium van het Majestic Hotel, waar we genieten van een High Tea ceremonie omgeven door honderden zeldzame planten. Na het avondeten houden we nog even halt voor een foto aan de magnifieke Petronas Towers en kruipen we moe, maar blij onder de wol.

Dag 6 Kuala Lumpur te voet ontdekken

Na het ontbijt ontdekken we Kuala Lumpur te voet. Eerst staat er een lokale markt op het programma waar we ondergedompeld worden in een exotisch kleur- en geurspektakel. We stoppen ook even bij een lokaal koffiehuis om een typische ‘curry laksa’ te proeven waarna we verder trekken naar het oude culture centrum. In de namiddag trekken we door het koloniale hart van Kuala Lumpur richting het exotische Chinatown waar we typische gerechten proeven. Wat een dag! En wat een bijzondere stad.

Dag 7 Bezoek aan de Batu Caves

In de ochtend vertrekken we naar de Batu grotten, eventjes buiten de stad. Hindoes komen van overal ter wereld naar deze indrukwekkende kalkstenengrotten om hun goden te aanbidden. We nemen de 272 trappen omhoog om de iconen en schilderingen ter ere van de god Rama te bewonderen. Nadien gaan we naar het gebied met de grootste theeplantages van Maleisië: de Cameron Highlands.

Dag 8 Van de Cameron Highlands naar Penang

We trekken ’s morgens het Mossy Forest in, tot aan het hoogste punt van de Cameron Highlands met indrukwekkende planten, bomen en hagedissen. Na een uurtje hiken, zetten we koers naar één van de vele theeplantage. Hier leren we hoe thee van plantage tot in onze tas wordt verwerkt en proeven we het resultaat met een magnifiek zicht op de omgeving.

Daarna vertrekken we via het fascinerende mijndorpje Ipoh richting Penang. Penang is UNESCO Werelderfgoed omwille van zijn unieke, koloniale verleden. We beginnen onze toer van de stad in Little India waar we genieten van smakelijke curry’s, de geur van wierook, Bollywood beats en duizenden kleurige gewaden in de lokale winkels. Daarna wandelen we verder via de Street of Harmony en laten we ons inspireren door de vele hindoe-, moslim-, Chinese en christelijke invloeden die het stadje rijk is.

Dag 9 Fietstocht

Vandaag springen we op de fiets voor een unieke tocht in de omgeving van Penang. We stoppen bij een kleiner dorpje om kennis te maken met hun lokale ambacht. Daarna fietsen we verder naar een kokosboerderij. Kokosnoten maken een belangrijk deel uit van de lokale cultuur en de keuken. Net zoals de doerian trouwens, ook wel stinkvrucht genoemd, die we onderweg kunnen proeven en ruiken!

Na onze fietstocht trekken we naar de Kek Lok Si tempel, met zijn unieke pagode van 10000 Boeddha’s. We maken ook tijd om het mooie Penang Hill te bezoeken.

Dag 10-11 Vertrek uit Penang naar Amsterdam

Na een vrije ochtend krijgen we een transfer naar de luchthaven, want onze reis zit er jammer genoeg op. We vliegen vanuit Penang naar Singapore. Daar nemen we de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Op de 11de dag zetten we terug voet aan wal in Europa.

Testimonials

Een heerlijke girlstrip naar Singapore!

We hebben een fantastische ervaring achter de rug met ons vriendinnengroepje van 5! Singapore is een prachtige stad en alles was tot in de puntjes geregeld! Dank jullie wel en we zijn al aan het uitkijken naar de volgende reis!

Nadia Cornelissen

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!