Trekking naar de top van de Kilimanjaro

De hoogste berg van Afrika

Ga de uitdaging aan en beklim de hoogste berg van Afrika via de Machame route.

Overnachten in tenten

Slaap onderweg in verschillende tentenkampen.

Krijg bewijs van de klim

Ga terug naar huis met een onvergetelijke ervaring én een certificaat.

Yep, die berg ga je beklimmen!

In het begin van de tocht is het landschap enorm groen.

Maar je wandelt ook in winterse landschappen.

Overnachten doe je in verschillende tentenkampen.

Wat een gevoel als je bovenaan bent!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek uit Brussel naar Kilimanjaro

We vliegen van Brussel naar Amsterdam en gaan dan richting Tanzania. Het is avond wanneer we aankomen op de luchthaven van Kilimanjaro en we naar het hotel in Moshi gebracht worden.

Dag 2 Moshi - Machame Camp

Het is zover: we beginnen aan onze trekking. We worden naar het startpunt gebracht waar we onze bagagedragers ontmoeten en samen op weg gaan. Onze eerste etappe loopt door het farmland. We trekken verder tot op 3000 meter hoogte en overnachten de eerste keer in een tentenkamp.

Dag 3 Machame Camp - Shira Camp

Vandaag beklimmen we het Shira plateau. Onderweg hebben we een mooi zicht op de westelijke kraterrand met gletsjer van de Kilimanjaro en de top van de gedoofde Kibo vulkaan. We overnachten op 3720 meter hoogte.

Dag 4 Shira Camp - Barranco Camp

Na het ontbijt laten we het Shira plateau achter ons en bereiken we de indrukwekkende Lava Tower op 4600 meter hoogte. Wie wil, mag de lavarotsen beklimmen en dat slaan we uiteraard niet af. Na deze bijzondere ervaring dalen we af naar het volgende camp op 3.900 m hoogte. We overnachten in het Barranco Camp.

Dag 5 Barranco Camp - Barafu Camp

’s Morgens soigneren we onze kuiten, want vandaag gaat het steil omhoog op de zuidoostelijke flank van de Kibo. Boven aangekomen lijkt de Kibo erg dichtbij! We genieten met volle teugen van het zicht. Het Barafu Camp waar we overnachten ligt op 4600 meter hoogte, op een onbeschutte bergrug dus het waait er stevig! We gaan op tijd slapen, want het wordt een korte nacht.

Dag 6 We bereiken Uhuru Peak

Rond middernacht worden we gewekt en vertrekken we richting Stella Point op 5745 meter hoogte. Niet lang daarna bereiken we de top van de hoogste berg van Afrika (5895 meter)! Wat een fantastisch gevoel!

’s Middags dalen we af naar het Barafu Camp waar we een welverdiende pauze nemen. Uitgerust trekken we verder naar beneden tot we in het Millennium Camp aankomen. Na een heerlijk avondmaal vallen we snel in slaap.

Dag 7 Millennium Camp - Moshi

De laatste etappe op de berg leidt naar de Gate (1700 meter), waar we vol trots een certificaat ontvangen. Daarna rijden we naar Moshi, waar we overnachting in een hotel.

Dag 8-9 Vertrek naar huis

Na ons laatste ontbijt in Tanzania worden we naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht. Onze reis zit erop, maar een ding is zeker: dit vergeten we nooit meer!

Onze Afrika Experts

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!