Tropische cocktail in Malawi

In alle vrijheid op roadtrip

Rij zelf naar de mooiste plekken van Malawi.

Wildlife aan je kamerdeur

Zie wilde dieren op je terras wandelen in het Majete wildreservaat.

Fan van water?

Ga dan watersporten uitoefenen in Cape Maclear.

Ontdek op eigen houtje de mooie natuur van Malawi.

Aan Lake Malawi kan je de vangst van de dag bewonderen.

Zie hoe de lokale bevolking hun dagelijkse inkopen doen op de markt.

In Dedza breng je een bezoek aan de pottenbakkerij. Neem je een souvenir mee naar huis?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Op naar de bergen, safari, het strand en de couleur locale

We vertrekken naar het warme hart van Afrika: Malawi. Eerst nemen we een korte vlucht naar Wenen. Daar stappen we op de langeafstandsvlucht naar Addis Abeba.

Dag 2 Aankomst in Malawi

Bij aankomst op de luchthaven van Lilongwe worden we naar onze lodge gebracht. Hier staat onze huurwagen te wachten! De roadtrip houden we voor morgen, maar we zijn gelukkig nog fit genoeg om een bezoekje te brengen aan Kumbali Cultural Village. Leuk om meteen iets te zien van dit mooie land!

Dag 3 Start van onze autorondreis

Het is zo ver: we beginnen aan onze roadtrip! Via geasfalteerde wegen rijden we langs de grens van Mozambique naar Blantyre. Het leukste wat we onderweg gezien hebben, is de Dedza-pottenbakkerij. We genoten hier van een overheerlijk stuk cheesecake. Het schijnt dat ze hier de lekkerste cakes van heel Malawi verkopen. Van onze krijgen ze alvast een dikke 10 op 10!

Dag 4 Op safari

’s Ochtends wandelen we nog wat rond in Blantyre, maar in de middag is het zo ver: tijd voor onze eerste safari. Het Majete-wildreservaat is dé plek waar je wilde dieren kunt zien in hun natuurlijke omgeving. We hebben meteen geluk en zien een groep zebra’s en een kudde olifanten. Wat een indrukwekkende dieren!

Dag 5 Majete-wildreservaat

Op onze tweede dag in het Majete-wildreservaat gaan we ’s morgens op safari met onze eigen wagen. Spannend! Maar we moeten eigenlijk niet ver zoeken: er staan geen hekkens rond de accommodatie waardoor we zelfs olifanten vlakbij onze kamer zien!

In de namiddag vertelt onze begeleider dat Majete eigenlijk een beschermd natuurgebied is en dat er meerdere hervestigingsprojecten van wilde dieren zijn. Ze leveren hier goed werk!

Dag 6 Naar Mulanje

Via Blantyre rijden we oostwaarts naar de Mulanje berg. De rit is prachtig en we stoppen regelmatig om de omgeving in ons op te nemen (en ontelbare foto’s te nemen). Deze regio is bekend om de theeplantages en het uitzicht over de theevelden is prachtig.

Dag 7 Genieten van de rust en de natuur

De zon staat hoog aan de hemel en dankzij de verfrissende berglucht is het ideaal weer om te wandelen. We verkennen de omgeving rondom de 3.000 meter hoge Mulanje-berg en komen helemaal tot rust. Wat een fijne plek is dit.

Dag 8 Adembenemend mooi uitzicht

We rijden via de Palombe-vlakte naar Zomba waar we eerst de lokale markt bezoeken. Alles ziet er even mooi en kleurrijk uit. Daarna stappen we in de auto om het Zomba-plateau te verkennen. Het zicht vanop 2000 meter hoogte is werkelijk adembenemend!

Dag 9 Op weg naar het Liwonde National Park

Ons geluk kan niet op. We maken een safari in het Liwonde National Park en zien vrijwel meteen nijlpaarden. Wat een mooie dieren! Ook de olifanten laten zich hier zien. We genieten volop van een prachtige middag middenin de natuur.

Dag 10 Bootje varen en op wandelsafari

Wij verkennen de hele dag het Liwonde NP. In de ochtend varen we over de rivier, dwars door het park. In de middag gaan we op wandelsafari met een ranger. Hij wijst ons op verschillende dieren en insecten. Leuk, spannend én leerzaam dus.

Dag 11 Kajakken op Cape Maclear

Na een prachtige ochtendsafari is het tijd om koers te zetten naar Cape Maclear, een echt watersportparadijs. Wij zijn hier om te kajakken naar het enige echte Robinson Crusoe eiland.

Dag 12 Relax!

Na alle indrukken van de afgelopen dagen is het tijd voor een dagje rust in Cape Maclear. We gaan snorkelen en maken een boottocht bij zonsondergang. ‘s Nachts zien we alle vissers uit de omgeving het meer op gaan om verse vis voor de volgende dag te vangen. We genieten ondertussen van de prachtige Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 13 Rit naar Senga Bay

Onderweg naar Senga Bay stoppen we bij Mua Mission. Dit is het oudste missionariscentrum van het land en is belangrijk als cultuur- en ambachtscentrum, want ze stellen hier zo’n 100 houtsnijders te werk. In de namiddag nemen we een verfrissende duik in Lake Malawi.

Dag 14-15 Back to reality

We leveren onze huurwagen in op het vliegveld van Lilongwe en stappen daarna in het vliegtuig richting Europa. Eerst vliegen we op Addis Abeba en vervolgens naar Wenen. De volgende morgen nemen we het vliegtuig naar Brussel. Malawi heeft ons aangenaam verrast!

Onze Afrika Experts

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!