Tropische mix in Tanzania

Speurtocht naar wilde dieren

Spot de Big Five in de unieke Ngorongoro krater.

Lekker kopje koffie

Geniet van een heerlijke kopje Arabica koffie op een koffieboerderij.

Uitrusten in Zanzibar

Ga snorkelen in Zanzibar, het tropische specerijeneiland.

Tijdens de verschillende safari's spot je tal van dieren.

Zelfs flamingo's aan Lake Manyara!

Geniet van een heerlijk kopje Arabica koffie.

Je bezoekt ook Stone Town, een pittoreske stad met koloniale invloeden.

Ontspan aan de parelwitte zandstranden van Zanzibar.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek naar Afrika

De kinderen spreken er al weken over en dus zijn ze superblij dat we kunnen vertrekken! We rijden naar Brussels Airport en nemen eerst de vlucht naar Addis Abeba. Aansluitend vliegen we verder naar Tanzania.

Op de luchthaven van Kilimanjaro worden we naar onze lodge gebracht. We gaan vroeg naar bed, want morgen begint het avontuur pas echt!

Dag 3 Safari in het Tarangire National Park

De reis start richting het Tarangire NP voor onze eerste safari. Gigantische baobab bomen domineren het landschap en vormen een spectaculaire achtergrond. We moeten in het zuidelijk deel van het park zijn, bij de Tarangire rivier en de moerasgebieden waar in het droge seizoen veel wild te vinden is. We slapen in het hartje van het park in een tent die uitkijkt over de meren. Kan het nog mooier?

Dag 4 Naar Karatu

Na een laatste fantastische safari in Tarangire reizen we verder richting Karatu. Deze middag genieten we van een authentieke Masaai Bush lunch met een magnifiek zicht op Lake Manyara. Na de middag brengen we een bezoek aan een koffieboerderij. In Tanzania wordt de beste Arabica koffie verbouwd dus dat willen we zeker proeven!

Dag 5 Karatu - Ngorongoro - Serengeti

Spannende dag vandaag! We dalen af in de wereldberoemde Ngorongoro krater, beschermd UNESCO Werelderfgoed. Hier hebben we kans om de Big Five te spotten. Na een uitgebreide safari gaat de reis verder naar de Serengeti. We genieten met volle teugen van deze rit, want de vulkanische bergen en de ongerepte vlaktes zijn prachtig om te zien in het licht van de avondzon.

Dag 6 Serengeti - Grumeti Hills

Vandaag staat er een hele dag safari op het programma door de wijde savannes van de Serengeti. Het landschap is een paradijs voor grazende dieren. We kijken onze ogen uit! Jammer genoeg moeten we na afloop afscheid nemen van onze privéranger. Maar geen nood, vanaf nu zorgen de rangers van het camp voor onze onvergetelijke safari’s.

Dag 7 Grumeti Hills

Deze morgen zijn we vroeg uit de veren voor een bijzondere wandelsafari. Ongelofelijk hoe dicht we bij de dieren kunnen komen. Bij de terugkomst in de lodge staat een heerlijk ontbijt ons op te wachten. Nadien trekken we er opnieuw op uit voor een leuke safari. In de namiddag bezoeken we de lokale markt in Mugumu en Fort Ikoma. ’s Avonds eten we iets vroeger dan anders, want er staat ook nog een nachtsafari op het programma.

Dag 8 Vertrek naar Zanzibar - Stone Town

Na het ontbijt worden we naar de Ikoma airstrip gebracht en vliegen we verder naar Zanzibar (via Arusha). Bij aankomst worden we opgewacht en gaan we meteen op tour doorheen het pittoreske Stone Town, waar we één nacht verblijven.

In de lokale architectuur en cultuur vinden we sporen terug van de eeuwenoude handelsbetrekkingen tussen Azië en Afrika. Perzische invloeden wisselen op authentieke wijze de Arabische, Indische en Europese elementen af. We flaneren rustig door het doolhof van smalle straatjes, langs oude moskeeën en bazaars en genieten met volle teugen.

Dag 9 Pittige kruiden

Deze morgen worden we terug opgehaald voor een exotische specerijentour. Waar anders dan in Zanzibar? Deze plek is immers gekend voor zijn vele kruiden. We maken kennis met de vele fascinerende geuren en fantastische kleuren van Zanzibar. Na de middag worden we naar ons strandhotel gebracht.

Dag 10-12 Strandverblijf

De komende dagen ontspannen we aan het strand en zwemmen we samen met de kinderen in de Indische Oceaan. We gaan ook snorkelen en ontdekken dat de wereld onder water al even mooi is als die aan land. Wat een prachtige manier om de batterijen weer volledig op te laden!

Dag 13-14 Vertrek naar huis

Vandaag worden we teruggebracht naar de luchthaven van Zanzibar. Onze reis zit er jammer genoeg op. We vliegen via Addis Abeba terug naar Brussel, waar we op dag 14 aankomen.

Testimonials

Spectaculaire trip

Je komt in een compleet andere wereld terecht! Nooit gedacht dat we de dieren op zo'n spectaculaire manier zouden zien.

Petra Vanthournoudt

Deze reis heeft alles overtroffen!

Vervoer, logies, maaltijden, activiteiten,… Alles was tot in de puntjes voorbereid en we moesten ons van niks aantrekken. We konden voor de volle 200% genieten. Wat we gezien en ervaren hebben qua natuur, alle dieren van dichtbij, contact met de medewerkers op de prachtige lodges,… heeft alles overtroffen.

Wyseur Marie-Rose

Fantastische reis in Tanzania

We hadden een prachtige reis met de best mogelijke gids. Machtige vergezichten, ook vanuit de verschillende lodges, waar we zeer lekker aten. We zagen alle mogelijke wilde dieren van vogels tot de big 5.

Tom Cottem

Onze Afrika Experts

Kimberly

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 2022
Favoriete Quote:
Don’t be a tourist, be a traveller.
Mooiste Reiservaring
Op backpackertrip door Slovenië met vrienden wilde ik de zonsopgang bewonderen. In Bled stonden we hiervoor om 3u op en deden een tocht door de bergen. We werden beloond met een onwaarschijnlijke zonsopgang.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!