Unieke fly-in safari door Namibië

Love is in the air

Reis snel: met het vliegtuig in plaats van de auto.

Eat - sleep - safari - repeat

Ga wilde dieren spotten tijdens één van de safari’s in de nationale parken.

Verken de duinen

Laat je verbazen door het natuurschoon van het roodkleurige zand in Sossusvlei.

Tijdens de fly-in safari verken je de machtige duinen van Sossusvlei.

Geniet vanuit de lucht van schitterende landschappen.

Spot wildlife in het Etosha National Park.

Verblijf in mooie, unieke accommodaties.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Africa, here we come!

Het is zover! We gaan eindelijk één van onze dromen waarmaken: een fly-in huwelijksreis door Namibië. We nemen het vliegtuig van Brussel naar Amsterdam en vliegen van daaruit naar Windhoek.

Dag 2 Vliegende start

Na aankomst in Windhoek worden we opgehaald door onze Engelstalige piloot. Hij gaat ons de komende 2 weken heel Namibië rondvliegen. We stappen in zijn vliegtuig en bewonderen het beroemde Namib Naukluft National Park van bovenaf.

Dag 3 Sossusvlei

Volledig uitgerust staan we vroeg op om Sossusvlei te verkennen. Onze mond valt open: de kleuren van de zandduinen zijn werkelijk prachtig. We besluiten Duin 45, de hoogste duin in heel Sossusvlei, te beklimmen. Het is pittig, maar het uitzicht vanaf de top is absoluut de moeite waard.

Dag 4 Uitzicht vanuit de heteluchtballon

Opnieuw staan we voor dag en dauw op, we maken namelijk een tocht met een heteluchtballon over Sossusvlei. We dachten na gisteren dat het niet mooier kon, maar deze dag overtreft alles: deze ervaring vergeten we nooit meer!

Dag 5 Vlucht naar Swakopmund

Vandaag vliegen we naar Swakopmund. Na een paar dagen woestijn is het leuk om weer in een stadje te verblijven. We wandelen wat rond en zwemmen in de Atlantische Oceaan. Het water is wel koud!

Dag 6 Op zoek naar de Little Five

Samen met een ervaren ranger gaan we op zoek naar de Little Five. We zien kleine woestijndiertjes zoals gekko’s, kevers, slangen en spinnen. Fascinerend om hier meer over te leren. In de namiddag kunnen we kiezen uit een kajaktocht, sand boarding, parachutespringen of quad rijden. Swakopmund is namelijk dé place to be voor outdoor sporten.

Dag 7 Swakopmund vanop het water

We maken een heerlijk ontspannen boottochtje door Walvis Bay en wat hebben we geluk: dolfijnen zwemmen voor de boot en springen omhoog uit het water. Machtig mooi om te zien!

Dag 8 De laatste wildernis van Namibië

Onze piloot brengt ons naar Kaokoland, ook wel bekend als de laatste echte wildernis van Namibië. Hier leven de zeldzame woestijnolifant en de zwarte neushoorn. Ook het Himbavolk noemt Kaokoland hun thuis.

Dag 9 Kennismaking met de Himba’s

Een ontmoeting met de Himba’s is heel bijzonder. Ze laten ons toe in hun dagelijkse leven en tonen hoe ze klei maken en nadien op hun huid aanbrengen. Dit mengsel beschermt hen namelijk tegen de felle zon. Do or do not try this at home… Aan jou de keuze.

Dag 10 Vrije dag in Kaokoland

In de voormiddag genieten we van wat vrije tijd. Heerlijk om eventjes uit te rusten! Maar we besluiten in de middag mee te doen aan een wandeling waarbij we op zoek gaan naar de woestijnolifant en neushoorns. Wat een prachtige omgeving is dit!

Dag 11 Etosha National Park

De komende dagen staan helemaal in het teken van Afrikaanse dieren. We arriveren in Etosha National Park, het grootste wildreservaat van Namibië. In de ochtend gaan we in een open safarivoertuig op pad. We bezoeken verschillende drinkplaatsen en zien antilopen, zebra’s en meer wilde dieren. ’s Avonds maken we een sundowner drive in het Onguma Game Reserve. Prachtig om op deze plek de zonsondergang te zien!

Dag 12-13 Safari’s in Onguma Game Reserve

Twee dagen lang gaan we op verkenning in het Onguma Game Reserve. Het is werkelijk fantastisch om zoveel dieren te spotten. We kunnen er niet genoeg van krijgen! We doen ook een safari in de avond, in de hoop nachtdieren te observeren. Tussendoor is er genoeg tijd om te relaxen en te genieten van een lekkere Gin-Tonic.

Dag 14-15 Terug naar Windhoek

Het zit erop! We vliegen terug naar Windhoek en vanaf daar nemen we de vlucht terug naar Amsterdam. Nadien landen we in Brussel met een big smile: wat een prachtige vakantie!

Testimonials

Veel hoogtepunten

Het was een erg mooie reis met veel hoogtepunten: de indrukwekkende zandduinen in de Namib woestijn, de leuke boottocht vanuit Walvisbaai, een meeslepende "Living Desert Tour" in de omgeving van Swakopmund, een vlucht over de woestijn en langs de kust, de betoverende omgeving van Purros in Kaokoland, met o.a. de Himba's en woestijnolifanten, en natuurlijk ook de game drives in Etosha en Erindi!

Marc Joye

Een onvergetelijke reis!

Namibië was echt prachtig! De activiteiten waren de max. We beleefden fijne safari’s, logeerden in gezellige lodges en we reisden met aangename tiener kids die het super vonden en zeer enthousiast waren.

Kesters E.

Onze Afrika Experts

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!