Verken de Kimberley Coast aan boord van de Great Escape

The Great Escape = a Great experience

Cruise met een motorcatamaran in kleine groep (maximum 14 personen).

Australië vanuit de lucht

Maak een magnifieke excursie per helikopter.

Fantastische landschappen

Tijdens je terugvlucht naar Broome geniet je van fantastisch zicht op de kloven, rivieren en watervallen.

Zelf je eigen visvangen? Check!

Met een helikopter verken je het prachtige binnenland.

De landschappen weten je telkens te verrassen.

Aan de verlaten stranden kan je heerlijk relaxen!

Tijdens de trip beleef je unieke, exclusieve excursies.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Op naar Australië

Vanuit Brussel nemen we eerst een korte vlucht naar Londen. In Heathrow checken we vervolgens in richting Perth.

Dag 2 Aankomst in Broome

We zijn down under! Maar we vliegen eerst nog van Perth naar Broome. Eenmaal aangekomen, gaan we niet te laat naar bed, want morgen begint onze expeditiecruise. Spannend!

Dag 3 Van Broome naar King Sound

We schepen in aan boord van The Great Escape, een exclusieve 26 m lange motorcatamaran. Bij aankomst genieten we van een lekker welkomstdrankje en veel hapjes. Nadien volgt een uitgebreide briefing over de veiligheid en dan zetten we koers in noordelijke richting. Dit wordt genieten!

Dag 4 King Sound - Talbot Bay

In de vroege ochtend bereiken we de King Sound. We maken een tocht door de Buccaneer Archipelago naar Crocodile Creek. Op deze fascinerende plek leren we meer over de geschiedenis van de mijnbouw en krijgen we tijd om heerlijk te ontspannen in een natuurlijk zoetwaterzwembad. We varen verder naar Talbot Bay en wachten het juiste getij af om per motorboot door de indrukwekkende Horizontal Falls te varen, een magnifieke ervaring!

Dag 5 Sale River - Raft Point

In de ochtend ontdekken we de watervallen en zeldzame Aboriginal-rotstekeningen. We hebben ook de tijd om te gaan vissen en maken ons vervolgens klaar voor een tocht door de Kingfisher Islands en Raft Point, een plek die op de ceremoniële route ligt van de plaatselijke Aboriginals. We ontdekken een plaats met rotsschilderingen waar we een fantastisch uitzicht hebben op Doubtful Bay. Bij zonsondergang laten we ons meeslepen door authentieke Aboriginal dreamtime verhalen en slapen we als rozen.

Dag 6 Montgomery Reef

Vandaag cruisen we naar Doubtful Bay. We nemen een verfrissende duik in een natuurlijk zwembad en varen verder naar Montgomery Reef. De rifstructuur zorgt bij verandering van het getij voor spectaculaire watervallen en dat midden in de oceaan! Ongelooflijk. We spotten schildpadden, krokodillen en vele rifvissen.

Dag 7 Van Camden Harbour naar Prince Regent River

Vandaag bezoeken we Camden Harbour, een stad uit de tijd van de eerste Europese kolonisten in 1864. Vervolgens varen we verder naar Langii, een Aboriginal-stad, waar we dreamtime verhalen te horen krijgen. ‘s Nachts vaart het schip door de Prince Regent River.

Dag 8 Kings Cascades - Camp Creek

Na het ontbijt maken we een mooie excursie naar de beroemde Kings Cascades. We kunnen tot achter de watervallen klimmen om daarna te zwemmen in de rotspoelen. Nadien keren we terug naar Camp Creek.

Dag 9 Camp Creek - Careening Bay

Het is een relaxte morgen. We kunnen vissen, krokodillen spotten en rustig de omgeving verkennen. We bezoeken Camp Creek en ontdekken nog een mooie waterval. ’s Middags varen we door Saint George’s Basin naar Careening Bay. We varen ook langs het mooie Mount Trafalgar en Mount Waterloo. Wauw, dit is genieten!

Dag 10 Terug naar Broome via het Mitchell Plateau

We cruisen naar Natural Island, gelegen aan de monding van de Hunter River. Voordat we per helikopter terugvliegen naar het Mitchell Plateau, rest er nog wat tijd om te relaxen aan het strand. Na een prachtige vlucht over het Australische landschap reizen we in de namiddag door naar Broome.

Dag 11 Ontdekking van Broome

Na alle spannende avonturen en excursies van de voorbije dagen beslissen we vandaag om… niets te doen. We ontspannen bij het zwembad van ons hotel met een lekkere cocktail in de hand. ’s Avonds genieten we van een overheerlijk diner om onze schitterende reis te vieren.

Dag 12-13 Terug naar Europa

We vliegen vanuit Broome naar Perth en stappen over richting Londen. Vanuit de internationale luchthaven van London Heathrow vliegen we naar Brussel. The Great Escape is echt een Great ervaring! We hebben zó genoten, precies alsof we alleen op de wereld waren. Zo’n magisch gevoel.

Testimonials

Prachtige stukken van Australië gezien

We zagen de Kimberley via een schitterende cruise met professionele gidsen; Uluru & omgeving met basic camping, typisch voor de outback; Kangaroo eiland, ook met een ervaren gids die ons allerlei fauna & flora toonde. We hebben de Grampians bezocht & genoten van de soms lastige hikes maar steeds weer de moeite waard voor de prachtige natuur & landschappen. De accommodatie? Perfect zoals het hoort

Jean-Pierre Blancquaert

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!