Verrassend Mallorca

Valldemossa

Ontdek één van de mooiste dorpjes van het eiland.

Cap de Formentor

Geniet van het uitzicht vanop het meest noordelijke punt van Mallorca.

Alcúdia

Het decor van Alcúdia is gewoonweg prachtig.

Het binnenland is bezaaid met schilderachtige dorpjes.

Zwemmen in de vele baaien is zalig!

Vele nauwe straatjes en kleine restaurants maken het extra gezellig.

Ook de hoofdstad Palma de Mallorca heeft veel te bieden.

Wie wil nu niet genieten van zo'n uitzicht?

Zie je jezelf hier al rondwandelen?

Of ontspannen op één van de stranden?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Palma de Mallorca

Vamos! We vliegen vanuit Brussel naar het Spaanse eiland Mallorca. Bij aankomst pikken we onze huurwagen op en rijden we naar onze accommodatie die in de omgeving van Palma de Mallorca ligt. De komende 4 nachten logeren we aan zee.

Dag 2 Op verkenning in de hoofdstad

Vandaag verkennen we de hoofdstad van het eiland: Palma de Mallorca. Het historische centrum is een wirwar van gezellige straatjes en toffe winkels. Maar vooral de indrukwekkende La Seu kathedraal is een bezoekje waard alsook de joodse wijk en het fort van Almudaina, een versterkt kasteel dat in de 13de eeuw opgetrokken werd door de Moren. In het Museo de Arte Moderno y Contemporáneo Es Baluard werpen we een blik op de kunstwerken van Cézanne, Gauguin, Picasso, Miró en Magritte. De dag sluiten we af op zo’n 3km buiten het centrum in het Castillo de Bellver, een oude koninklijke residentie die ons een onvergetelijk uitzicht geeft over de stad en de baai van Palma.

Dag 3 Rit naar Port d’Andratx

Via de amandelplantages van het mondaine Port d’Andratx rijden we naar de mirador van Ricardo Roca: een 16de-eeuwse wachttoren die een uitstekend uitzicht biedt over de zee en de verre omgeving. Even verder, bij de Mirador de Ses Ánimes, genieten we van het zicht over de westkust, helemaal tot in Puerto Soller.

Bezoek aan Deià

Op weg naar de havenstad Puerto Soller houden we halt in Deià, een paradijs voor wandelaars. Van hieruit loopt de prachtige ‘Wandelroute van de Olijfbomen’ tot in Valldemossa. Maar wij zoeken liever wat verkoeling in Cala Deià, een schitterend strand in een paradijselijke baai met een paar visrestaurantjes.

Op verkenning in Valldemossa

Onze laatste stop van vandaag is Valldemossa, één van de mooiste dorpjes op Mallorca. Valldemossa is prachtig gelegen op de flanken van het Tramuntanagebergte, met nauwe straatjes vol kleurrijke keramiektegeltjes en bebloemde huizen. Ook het kartuizerklooster is mooi om te zien.

Dag 4 Puerto de Soller – Sa Calobra – Puig Major – Inca

Ook vandaag gaan we opnieuw op verkenning in het verrassende Mallorca. We rijden naar Puerto Soller, één van de mooiste badplaatsen aan de westkust van het eiland. Hier kunnen we vanaf de Mirador de Ses Barques de volledige haven bekijken. Vlakbij ligt Puig Major, de hoogste berg van Mallorca. Van hieruit volgen we een panoramische route naar het geïsoleerde Sa Calobra en de Torrent de Pareís: een indrukwekkende bergkloof. Op de terugweg stoppen we even in Inca waar een serieuze lederindustrie te vinden is.

Dag 5 Rit via Alcúdia naar Pollença

Alleen al voor de ligging hebben ze ons aangeraden om naar Alcúdia te gaan. Dit ommuurde havenstadje ligt op een schiereiland tussen de prachtige Baai van Pollença en de Baai van Alcúdia. Kilometers strand volgen elkaar op, omzoomd door de Paseo Maritimo boulevard die gaat van Platja d’Alcúdia tot in Platja de Muro. De duinen lopen zelfs over in het Parque Natural de s’Albufera.

Het trefpunt der winden

Via Alcúdia en het pittoreske Pollença bereiken we het meest noordelijke punt van het eiland: Cap de Formentor, het uiteinde van het gelijknamige schiereiland dat door de locals ‘het trefpunt der winden’ genoemd wordt. Hier komen we terecht in een decor van rotsen en bergflanken, door de millennia heen gevormd door wind en water. De wandeling naar de vuurtoren is werkelijk fantastisch.

Dag 6 Arta - Capdepera – Llevant

Vandaag ontdekken we het oosten van het eiland. In Arta bezichtigen we eerst de imposante grotten. Hier is een 22m hoge stalagmiet, Salon de la Reina de las Columnas, de topattractie. In het vlakbij gelegen Capdepera vinden we het fort dan weer een absolute aanrader. En we hebben geluk met het heldere weer vandaag, want we kunnen het buureiland Menorca zien. Een ritje door het natuurgebied Llevant en een bezoek aan een paradijselijk strand maken onze dagplanning compleet.

Dag 7 Bezoek aan Manacor

We zijn altijd te vinden voor wat celebrity news! Daarom gaan we naar Manacor, de geboorteplaats van toptennisser Rafael Nadal. Naast gezellige pleintjes met palmbomen en terrasjes vernemen we hier ook alles over de beroemde Majoricaparels. Meerdere huizen in Manacor zijn namelijk gespecialiseerd in de productie van deze kunstmatige parels.

De natuur van Drach

Langs de kust rijden we naar de grotten en ondergrondse meren van Drach. Deze indrukwekkende krijtsteengrotten met een lengte van ongeveer 2.400m en hoogtes tot 25m zijn echt een must. Onder begeleiding van een gids ontdekken we de meest bizarre stalactieten en rotsformaties in een sprookjesachtig decor. Wat een mooie afsluiter van onze reis!

Dag 8 Vlucht huiswaarts

Vooraleer we de terugvlucht nemen, blazen we nog even uit op één van de schitterende stranden van het eiland. Daarna rijden we naar de luchthaven, geven we onze huurwagen af en vliegen we terug naar Brussel. Adiós Mallorca!

Onze Europa Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!