Vliegsafari naar Antarctica

Spectaculaire natuur

Walvissen, vogels, pinguïns, landschappen met ijsschotsen, fjorden, gletsjers en ijsbergen: om nooit meer te vergeten!

Ontdek Antarctica vanop het water

Bewonder het zevende continent vanop je cruiseschip.

Avontuur troef

Maak excursies naar de eilanden met een zodiac.

In de zuidelijke Shetlandeilanden kan je naast zeevogels, pinguïns en zeeleeuwen ook walvissen spotten!

Tijdens de excursies per zodiac kom je heel dicht bij grote ijsschotsen.

Gek op wildlife? Ontmoet hier tal van fotogenieke dieren.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Van Brussel naar Santiago de Chile

Het is zover: we vertrekken voor de reis van ons leven. We vliegen van Brussel naar Madrid om van daaruit een vlucht te nemen naar Santiago de Chile.

Dag 2 Op naar Punta Arenas

Vanuit de hoofdstad van Chili vliegen we naar Punta Arenas, de meest zuidelijke stad van het vasteland. Eenmaal in het hotel maken we kennis met onze reisleider. Hij geeft ons de nodige tekst en uitleg over de komende dagen. Eén ding is duidelijk: het wordt een avontuur om nooit meer te vergeten. ‘s Avonds eten we in het hotel.

Dag 3 Bezoek aan een onderzoeksstation

We zijn vroeg uit de veren, want we vliegen vandaag naar King George Island. Dat doen we met een viermotorige BAE 146 die plaats biedt aan 70 passagiers. Zo moeten we niet door de stormachtige Drake Passage: die staat bekend om zijn golven die tot wel 15 meter hoog kunnen zijn en heel wat mensen zeeziek maken.

Anderhalf uur later landen we op de South Shetland Islands. We bezoeken de omgeving van het Chileense en Russische onderzoeksstation: indrukwekkend!

Daarna schepen we in op de Ocean Nova, onze thuis voor de komende dagen. Ons schip is 73 meter lang, 11 meter breed en biedt plaats aan 72 passagiers en 38 crewleden. We slapen in een buitenhut met douche en wc.

Dag 4-7 Cruise door de zuidelijke Shetlandeilanden

Drie dagen lang genieten we van de rustige wateren van de zuidelijke Shetlandeilanden. Die liggen aan de westkust van het Antarctische schiereiland. We kunnen onze ogen soms bijna niet geloven: spectaculaire ijsbergen, met ijs gevulde fjorden … En de dieren! We zien zeevogels, pinguïns, zeeleeuwen en zelfs walvissen.

We varen zuidwaarts en bezoeken Livingstone Island, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Cuverville en Deception Island die we met de zodiac bezoeken. Onze eindbestemming? De 65ste zuidelijke breedtegraad en de oversteek van het Lemaire-kanaal, dat 11 kilometer lang is en tussen Booth Eiland en het vasteland ligt.

Dag 8 Terug naar het vasteland

We varen met ons cruiseschip terug naar King George Island en nemen het vliegtuig richting vasteland. In Punta Arenas laten we onze bagage in het hotel en trekken we het stadje in.

Dag 9-10 Van Punta Arenas naar Santiago, Madrid en Brussel

Vandaag wordt een dagje vliegen. Eerst vliegen we naar Santiago de Chile, waar we richting Europa trekken. Vanuit Madrid vliegen we terug naar België. Wat een belevenis was dit!

Onze Antarctica Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!