Voel de adrenaline door je lijf gieren in Oman

Canyoning

Wandel, klim, spring, zwem en abseil door Snake Canyon.

Ongekende hoogtes

Abseil van de hoogte berg van het land: Jebel Shams.

Hobbelen door het zand

Geniet van dune bashing in de Wahiba Sands woestijn.

Ooit al eens aan canyoning gedaan?

De bergen bieden vele mogelijkheden. Wat dacht je van abseilen?

Overnacht in het midden van de Wahiba Sands woestijn.

Breng een bezoek aan de authentieke havenstad Sur.

Zwemmen in de Bimmah Sinkhole? Dat kan zeker!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Parijs naar Muscat

We hebben lang uitgekeken naar deze reis en zijn dan ook door het dolle heen dat het eindelijk zover is. We vliegen uit Parijs rechtstreeks naar Oman. De volgende ochtend komen we aan op de luchthaven van Muscat en worden we naar ons hotel brengt. De rest van de dag hebben we eigenlijk vrije tijd, maar wij kiezen ervoor om te gaan quad rijden in de nabijgelegen duinen (optioneel).

Dag 3 Verkenning van Snake Canyon

In de vroege ochtend verlaten we Muscat en rijden we met onze 4x4 huurwagen richting de bergen. Na een tweetal uurtjes rijden, bereiken we één van de bekendste kloven van het land: Snake Canyon. Deze nauwe trail en de omliggende, steile heuvels maken het landschap adembenemend.

De gids neemt ons mee langs verschillende obstakels die we door te abseilen, glijden en klimmen moeten overwinnen. Wat verder in de kloof springen we in het frisse water en wandelen we een door de indrukwekkende grotten. Nadien zetten we onze tent op en slapen we onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 4 De bergen van Jebel Shams

Het programma van vandaag is niet voor watjes! In de namiddag beklimmen we namelijk de 2000 meter hoge kliffen van de hoogste berg van het land: Jebel Shams. Ons avontuur start met de befaamde Balcony Walk; een begeleide wandeling langs de rand van de canyon. We wandelen verder naar het recente verlaten dorp Sap Bani Khamis waar we vele foto’s kunnen nemen. Vervolgens gaan we naar het startpunt van de via ferrata, waar we via touwen en steile hellingen afdalen. Hier mag je zeker geen hoogtevrees hebben… Overnachten doen we opnieuw in een tent, met zicht op het prachtige berglandschap.

Dag 5 Culturele fietstocht

In Al Hamra staan onze fietsen ons op te wachten. De gids leidt ons eerst naar Bahla waar we het fort en de soek met veel pottenwerk bezichtigen. Het fort van Bahla behoort trouwens tot het UNESCO Werelderfgoed. Vervolgens fietsen we naar het kasteel van Jabreen dat gebouwd werd in de 17de eeuw. Nadien springen we opnieuw in onze wagen en rijden we naar onze volgende slaapplaats: een authentieke accommodatie in Misfah, gelegen te midden van mooie tuinen.

Dag 6 Ontdekking in de Wahiba woestijn

Onderweg naar de woestijn passeren we Nizwa. Hier bezoeken we het mooie fort en slenteren we door de soek. We merken ook de toren op, waar we een schitterend uitzicht hebben over de stad en de omliggende bergen.

In de namiddag rijden we verder naar de Wahiba Sands woestijn waar de Nazari en Jenebha bedoeïenen leven, bekend voor hun gastvrijheid. Eenmaal in het kamp wacht ons een nieuwe beleving: dune bashing. Onze ervaren chauffeur navigeert ons door de hobbelige zandduinen. We sluiten de dag af met een overnachting in een tentenkamp te midden in de woestijn.

Dag 7 Stand-up paddling

Na een hartig ontbijt verlaten we de woestijn en rijden we richting de kust. We houden halt in Sur om er een typische dhow scheepswerf te bezoeken. In het verleden was Sur namelijk een belangrijke handelspost voor Afrika, India en Azië.

Vervolgens rijden we iets verder langs de kust tot we onze gidsen breed glimlachend zien staan. We gaan namelijk aan stand-up paddling doen. Wat een ontspannende activiteit! Nadien zetten we onze tent een laatste keer op.

Dag 8 Lekker chillen

Onderweg naar Muscat stoppen we even voor een duik in het turquoise blauwe water van het Bimmah Sinkhole. Deze kalkstenen krater ontstond toen het plafond van een ondergrondse rivier instortte. Het spel met het zeewater is een leuk schouwspel. De rest van de namiddag rusten we uit aan het zwembad van ons hotel dat onmiddellijk aan zee ligt.

Dag 9 Tot ziens

We genieten van een relaxte ochtend in het hotel, maar onze tijd in Oman zit er helaas op. We worden naar de luchthaven gebracht en vliegen vervolgens terug naar Parijs. Bedankt Oman, je was geweldig!

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!