Voel de macht van de zee in Noord-Bretagne

De mooiste baaien

Ontdek de grillige kustlijn met prachtige stranden.

Keltische cultuur

Bezoek in Champ-Dolent één van de mooiste menhirs van Bretagne.

Vis bij de vleet

Eet je graag zeevruchten? Dan is dit dé plek.

De kustlijn van Bretagne is werkelijk fascinerend.

In Dinard ontdek je de typisch gekleurde strandtenten.

Wil je de Mont-Saint-Michel bezoeken? Dat kan ook!

Het is leuk vertoeven in kleine haventjes.

Rotsblokken die x-aantal keer groter zijn dan jezelf? Je ziet het in Trégastel.

De Keltische cultuur is sterk voelbaar doorheen het binnenland.

Mmm, smullen maar van lekkere zeevruchten.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Autorit naar Dinard

We staan in de vroege ochtend op om richting ‘la douce France’ te rijden. Vanuit de wagen snuiven we de sfeer op van Normandië, maar we laten ons niet verleiden: ons reisdoel is Noord-Bretagne. In de late namiddag komen we aan in Dinard, een elegante badplaats. En dat merken we meteen, want ons hotel ligt pal aan de kust. Hier slapen we 4 nachten.

Dag 2 Bezoek aan Dinard en de Vallée de la Rance

We trekken eropuit om Dinard te ontdekken. In het centrum ervaren we een echte Belle Epoque-sfeer. Er zijn hier enorm veel villa’s van eind de 19de eeuw te vinden. Prachtig om te zien! Maar gezien de ligging aan zee, kunnen we het echter niet laten om onze voeten verkoeling te bieden in de zee. Het is fantastisch om al die blauwwit gestreepte strandtenten op een rijtje te zien. Nadien rijden we richting Dinan, niet te verwarren met ons Belgische Dinant. In het Franse, ommuurde Dinan is een indrukwekkende burcht te vinden en tal van oude vakwerkhuizen. We rijden terug naar Dinard langs de oevers van de Rance en genieten van de mooie panorama’s en enkele leuke vissersdorpjes zoals St.-Suliac.

Dag 3 Op ontdekking in Dol-de-Bretagne, Cancale en St. Malo

Vandaag hebben we voor onszelf een gevarieerd programma uitgestippeld. We starten met een bezoek aan de oude Bretonse bisschopsstad Dol-de-Bretagne waar we een indrukwekkende kathedraal bezichtigen. Drie kilometer verder gaan we in Champ-Dolent één van de mooiste menhirs van Bretagne bezichtigen. Deze menhir is maar liefst 9,5 meter hoog. Wow! In Cancale krijgen onze smaakpapillen het lastig: de immense oestervelden doen ons enorm watertanden.

We zijn echter ook fan van uitzichtpunten en daarom gaan we richting Pointe du Grouin. Hier genieten we van een weids zicht, van Cap Fréhel tot de Baai van de Mont-Saint-Michel. Een bezoek aan de Mont-Saint-Michel slaan we echter over. Maar wat voor ons echt niet mag ontbreken vandaag, is een bezoek aan St.-Malo. Deze vroegere oorlogshaven ligt achter dikke vestingmuren waardoor het in de ‘ville close’ aangenaam wandelen is. Wist je dat z’n bekendste inwoner Jacques Cartier was?

Dag 4 Genieten langs de Côte d’Emeraude

Oh wat zijn we fan van de Bretonse kustlijn! We rijden langs de ruige kust die ons trakteert op fantastische zichten met dreigende kliffen en enorme zandstranden bij St-Cast-le-Guildo. Hier bewijzen de mooie villa’s van het Quartier des Mielles dat dit gezellige stadje al een hele tijd geleden ontdekt werd als badplaats. Wist je dat ze hier gespecialiseerd zijn in het vissen op Sint-Jakobsschelpen en venusschelpen? Yummy! We sluiten de dag af met een bezoek aan het mooi gelegen Fort La Latte, maar gaan eerst nog even uitwaaien aan de vuurtoren op Cap Fréhel.

Dag 5 Rit naar Perros-Guirec

Via de Baai van Saint-Brieuc, met de Pointe du Roselier als uitkijkpunt, rijden we naar de Pointe de l’Arcouest waar we een schitterend uitzicht hebben op Ile de Bréhat. Onze hongerige magen spijzen we in Paimpol met heerlijke fruits de mer. Een vriendelijke inwoner weet ons te vertellen dat de vissers telkens moeten wedijveren tegen de getijden om hun percelen op tijd te kunnen oogsten. Moet indrukwekkend zijn…

We naderen meer en meer onze volgende verblijfsplaats, gelegen in Perros-Guirec waar we 3 nachten blijven. Maar we stoppen echter eerst nog even voor een wandeling in het natuurgebied Castel-Mur. Hier wandelen we een stuk op de Sentier des Douaniers, een deeltje van de 2000km lange GR34 die van Bretagne via de Loire-Atlantique kust naar Saint-Nazaire loopt. Op het noordelijkste schiereiland van Bretagne staat namelijk het meest gefotografeerde ‘Maison-entre-les-deux-Roches’, beter bekend als ‘Le Gouffre’.

Dag 6 Côte de Granit Rose

Vanuit Perros-Guirec nemen we de schilderachtige kustroute, doorspekt met vissersdorpen en badplaatsen met prachtige zandstranden. In Ploumanach vergapen we ons aan de roze granietrotsen en in Trégastel-Plage zijn we onder de indruk van de bizarre rotsformaties. Via de stranden van Trébeurden en de middeleeuwse stad Lannion, met de imposante Eglise de Brélévenez, keren we met een blij gevoel terug naar het hotel.

Dag 7 De prachtige Baai van Morlaix

We hadden in verschillende reisgidsen gelezen dat de Baai van Morlaix één van de allermooiste baaien van Frankrijk zou zijn. Dit willen we dan ook met eigen ogen zien. We flaneren door de levendige stad, maar we zijn vooral onder de indruk van zijn 58 meter hoog viaduct! Deze is volledig in graniet opgetrokken en heerst als het ware over de oude stad en de haven. Onze dag sluiten we even verderop af in het grootste megalithische stenen mausoleum van Europa: de Cairn de Barnenez.

Dag 8 Terugkeer naar huis

We zijn enorm onder de indruk van Noord-Bretagne, maar het is helaas tijd om huiswaarts te keren. We beginnen vroeg aan de terugrit om in de late avond thuis te zijn. Wat hebben we genoten van deze roadtrip!

Onze Europa Experts

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!