Vulkanische verwennerij in de Eolische Eilanden

Beklim de Stromboli

Wandel bij valavond naar de top van één van de actiefste vulkanen van Europa

Waan je alleen op de wereld

De kleine eilanden Filicudi en Alicudi zijn hier uiterst geschikt voor

La dolce vita in Lipari

Flaneer langs kleurrijke huisjes, restaurants, gezellige winkelstraatjes,…

Ga op de vulkanische eilanden wandelen en geniet van de gevarieerde landschappen.

Tijdens de ferryovertocht naar de Eolische Eilanden zie je prachtige kustlijnen.

Op de eilanden zijn vele kleine, gezellige haventjes te vinden.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht Brussel - Sicilië

We vertrekken vanuit Brussel naar Catania, de 2de grootste stad van Sicilië. We pikken onze huurwagen in de luchthaven op en rijden landinwaarts richting het hotel. Ondertussen genieten we van de prachtige vergezichten en het zicht op de Etna vulkaan. Die lijkt volgens de Sicilaanse schrijver Sciascia op een spinnende kat die af en toe wakker wordt. Vandaag ziet alles er rustig uit.

Dag 2 Milazzo - Panarea - Stromboli

We rijden naar Milazzo, laten onze auto achter op de parking en nemen de boot naar het mondaine Panarea en de Stromboli. De Stromboli is één van de actiefste en spectaculairste vulkanen van Europa: ongeveer elk halfuur vinden kleine uitbarstingen plaats.

Dag 3 Stromboli

De vuurspuwende vulkaan is het best te observeren bij valavond. We trekken onze wandelschoenen aan en beginnen met onze gids aan de klimtocht. 900 meter en 3 uur later zijn we boven. We genieten van het prachtig uitzicht op het dorp, de haven en Strombolicchio, het kleine broertje van de vulkaan in de zee.

Dag 4 Salina

Vandaag trekken we richting Salina, het eiland waar de film Il Postino werd opgenomen. We verkennen het eiland met zijn betoverende dorpjes, wondermooie baaien en traditionele huizen met de scooter.

Dag 5 Alicudi en Filicudi

Vandaag staan de kleinste Eolische eilanden op ons programma: Filicudi met de zeegrot Bue Marino en Alicudi, met zijn ruige wandelpad en prachtige panorama’s. Je vindt hier één restaurant, twee winkels, een krantenwinkel, een souvenirshop e basta! Dit is de perfecte plek om te ontspannen en helemaal tot rust te komen.

Dag 6 Vulcano

Als volleerde island hoppers nemen we de boot naar Vulcano. Dit was volgens een Romeinse legende de woonplaats van Vulcanus, de wapensmid van de goden. We beklimmen de krater en bezoeken ook de jongere kegel Vulcanello. Daarna trekken we naar het strand van Gelso en nemen we een heerlijke duik in het blauwe, transparante water.

Dag 7-8 Lipari

We trekken twee dagen uit voor Lipari, het grootste en drukstbezochte eiland van de Eolische archipel. Dit is het echte dolce vita: kleurrijke huisjes, vissers in de haven, vespa’s alom, restaurants, gezellige winkelstraatjes… We bezoeken de Romeinse thermen van San Calogero en puimsteengroeven, maar nemen vooral de tijd om te genieten op de mooie stranden.

Dag 9 Vulcano - Milazzo - Carruba di Riposto

Tijd om afscheid te nemen van deze goddelijke, vulkanische eilanden. We nemen de boot terug naar Milazzo en nemen onze huurwagen om richting Catania te trekken. Maar eerst overnachten we onderweg in een rustig gelegen hotel.

Dag 10 Catania - Brussel

Eens aangekomen in Catania, leveren we onze wagen in en vertrekken we richting Brussel, met prachtige vakantiefoto’s op zak en mooie herinneringen aan dit stukje ongerept Italië.

Onze Experts

Riet

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds februari 2016
Favoriete Quote:
Rester, c'est exister. Mais voyager, c'est vivre.
Mooiste Reiservaring
Open Ocean Experience temidden de humpbackwhales in de Thonga Beach Lodge, Zuid Afrika.
let’s talk

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!