Wildside Botswana

Met de mokoro door de Okavango

Vaar met een typische kano door de lagunes van de Okavango-delta.

Wildlife observeren

Ga op safari in het Moremi-wildreservaat en spot tal van dieren.

Kamperen

Trek op 14-daagse kampeersafari en reis in kleine groep.

Geniet van heerlijke boottochten in een typische mokoro.

Botswana is dé bestemming om wildlife te spotten!

Door een kampeersafari sta je nog dichter bij de natuur en de dieren.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek richting Johannesburg

We staan vroeg op voor onze vlucht naar Johannesburg (via Frankfurt).

Dag 2 Aankomst

Vandaag hebben we de hele dag vrij in Johannesburg. Het is een stad met vele gezichten. Deze metropool heeft niet alleen dure kantoren, chique restaurants, universiteiten en hippe uitgaansgelegenheden, maar ook de meest armoedige sloppenwijken van het land. Het is zeker de moeite waard om het Apartheid Museum te bezichtigen. Dit is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van Zuid-Afrika.

Dag 3 Johannesburg - Khama

We zijn vroeg uit de veren en rijden vanuit Johannesburg naar Khama in de Kalahari. Hier bezoeken we de Khama Rhino Sanctuary, een beschermd gebied voor de witte neushoorn.

Dag 4 Khama - Maun

Vandaag reizen we door de uitgestrekte Kalahari naar Maun.

Dag 5 Maun - Okavango

We varen met een lokale gids in een mokoro, een traditionele kano, over de rivierarmen en lagunes van de wondere wereld van de Okavango-delta. Zalig! Kamperen doen we op een eiland. Het geluid van de wilde dieren laat ons heerlijk in slaap vallen.

Dag 6 Okavango Delta

Vandaag maken we vanuit het kamp op wandelsafari, maken we tochten met de mokoro en proberen we wilde dieren en vogels te spotten.

Dag 7 Okavango Delta - Maun

’s Middags keren we terug naar Maun en genieten we van een rondvlucht over de Okavango-delta die we vooraf als extraatje geboekt hebben. ’s Avonds genieten we de lokale keuken in een gezellig restaurantje.

Dag 8 Maun - Moremi

We breken ons kamp af en rijden met een safariwagen naar het Moremi-wildreservaat. Het reservaat heeft prachtige landschappen en is één van de wildrijkste gebieden van Botswana. ’s Middags vertrekken we op safari door de veelzijdige natuur. Zo rijden we door grassteppes, overstromingsgebieden, bossen, lagunes en heel wat waterpartijen. En we hebben geluk! We spotten al snel de koedoe, impala, zebra en het wrattenzwijn. Vanop afstand zien we later ook een troep leeuwen en een nijlpaard.

Dag 9 Moremi-wildreservaat

We beginnen aan onze 2de safaridag in Moremi. Wij rijden dieper het reservaat in, op zoek naar tal van dieren. Deze keer spotten we de wilde hond, buffels en olifanten. Schattig, die kleine olifantjes!

Dag 10 Moremi - Savuti

Vandaag gaan we op safari naar de savannes van het uitgedroogde Savute-kanaal. Het gebied staat bekend om de grote populaties leeuwen en hyena’s. En dat merken we meteen. We zetten ons kamp op bij een drukbezochte drinkplaats voor wilde dieren. Zo zien we al snel een groep olifanten.

Dag 11 Savuti

In de voor- en namiddag gaan we opnieuw op safari. We krijgen er maar niet genoeg van!

Dag 12 Savuti - Chobe-rivier

We reizen gedeeltelijk op zandwegen door het nationaal park van Chobe richting de Chobe-rivier. Aan de oever van het overstromingsgebied worden regelmatig wilde dieren gesignaleerd. Zo zien we bij zonsondergang een kudde olifanten en buffels naar de rivier trekken.

Dag 13 Chobe-rivier - Kasane

’s Morgens trekken we op safari in het Chobe NP. Vervolgens maken we in de late namiddag een boottocht en zien we heel wat nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten. Aan de oever zien we ook een paar olifanten, waterbokken en Iechwe-antilopen. We sluiten onze boottocht af met een mooie zonsondergang.

Dag 14 Kasane - Livingstone

We varen met de ferry bij Kazungula over de Zambezi-rivier naar Zambia. We maken van de gelegenheid gebruik om de Victoria Falls langs de Zambiaanse kant te bezoeken. Je hele lichaam gaat tintelen door de kracht van het water!

Dag 15 Livingstone

Vandaag hebben we de hele dag vrij, maar we kunnen kiezen uit tal van activiteiten: whitewater rafting, een rondvlucht boven de Victoria Falls en een boottocht bij zonsondergang. Wij kiezen voor een avontuurlijke rafting!

Dag 16 Vertrek uit Livingstone

Na het ontbijt zit onze avontuurlijke kampeersafari er jammer genoeg op en vertrekken we richting de luchthaven.

Dag 17 Aankomst Brussel

Eenmaal terug thuis gaan we meteen door onze foto’s en komen wetot het besluit dat we Botswana verschrikkelijk gaan missen.

Onze Afrika Experts

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!