Wittebroodsweken in Brazilië

Unieke luxe accommodaties

Geniet tijdens je huwelijksreis van de beste hotels, het neusje van de zalm.

Mix van cultuur, natuur en strand

Ontdek de energie van een wereldstad, geniet van een tof schiereiland, bezoek de breedste waterval ter wereld, beleef het koloniale verleden… De ideale mix!

Speciale verrassingen

Tijdens je huwelijksreis word je verrast op leuke attenties, maar welke blijven nog eventjes geheim.

Verblijf in luxehotels en geniet van de perfecte service!

Flaneren door Búzios is heerlijk...

Ontdek het koloniale Salvador de Bahia.

Een topper die je niet mag missen: de watervallen van Iguaçu.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek naar Rio de Janeiro

We kunnen niet wachten om Brazilië te ontdekken en te genieten van elkaar. We vliegen van Brussel naar Lissabon en daarna naar Rio.

De landing in Rio de Janeiro is een belevenis op zich, alsof je een andere wereld binnenglijdt. We blazen eventjes uit in het hotel en snuiven daarna meteen de sfeer op van deze onvergetelijke wereldstad met meer dan 6 miljoen inwoners! We leren het oude Rio kennen, met zijn nauwe straten en adembenemende architectuur. De stad heeft tal van bezienswaardigheden in petto: van de Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Candelária en de Carioca Aquaduct tot het Theatro Municipal en de Nationale Bibliotheek. Vervolgens zetten we koers naar de beroemde Suikerbroodberg, waar Rio letterlijk aan je voeten ligt.

Dag 3 Ontdekking van Rio de Janeiro

’s Morgens reizen we vanuit het Cosme Velho-district door het Tijuca-woud naar de top van de Corcovadoberg, de ideale kans om het tropische bos van dichtbij te ontdekken. Tegelijk krijgen we een panoramisch zicht op de stad en de stranden. Eenmaal boven klimmen we langs een trap of via een lift door naar (letterlijk) het hoogtepunt van de dag: het standbeeld van Christus de Verlosser, niet toevallig één van de Zeven Wereldwonderen. Van hieruit zien we pas echt waarom Rio de Janeiro de bijnaam ‘Wonderlijke Stad’ draagt. ’s Avonds staat er een bruisende show op het programma die Brazilië in al zijn facetten tot leven wekt. Leuk!

Dag 4 Rio de Janeiro

Slechts 2 dagen Rio zou frustrerend kort zijn. Daarom trekken we nog een dag uit om de stad verder te verkennen, rustig rond te wandelen en onze ogen te laten blinken van geluk. Rio de Janeiro is tenslotte als een doos met verschillende soorten koekjes: je kan ervan blijven snoepen, maar ze smaken het best als je er de tijd voor neemt.

Dag 5-6 Naar Búzios

Op de 5de dag laten we de pracht van Rio achter ons en zetten we koers naar een andere soort schoonheid. Het schiereiland Búzios, gelegen aan de Braziliaanse Costa do Sol, wordt omringd door het regenwoud en oogt als een postkaartje. Het bestaat uit meer dan 20 stranden, het ene al paradijselijker dan het andere. We genieten er van de rust en brengen ook een bezoek aan het gelijknamige stadje. Daar vinden we… een standbeeld van Brigitte Bardot, die er op het hoogtepunt van haar carrière naartoe reisde.

We maken ook een prachtige catamarantocht en bezoeken 12 stranden en 2 eilanden: Aração Beach, Ca-boclo Island, Orla Bardot, Dos Ossos Beach, Azeda en Azedinha Beach, João Fernandes en João Fernardinho Beach, White Island, Tartaruga Beach, Virgin Beach, Amores Beach en Canto Beach. De namen klinken al even exotisch als de prachtige natuur die we er ontdekken!

Dag 7-8 Vlucht naar Foz do Iguaçu

Canada heeft zijn Niagara Falls, maar Brazilië heeft het Parque Nacional do Iguaçu. Hier stort de Iguaçu-rivier zich via de breedste waterval ter wereld in de Paraná-rivier en is daarmee de natuurlijke grens tussen Brazilië en Argentinië. We wandelen langs de paden die helemaal tot boven in de Garganta do Diabo (de Keel van de Duivel) leiden. Indrukwekkend! Wat een kracht!

De volgende dag steken we de grens met Argentinië over en genieten we van de exotisch natuurpracht die daar te vinden is. Zo zien we eens de watervallen van de andere kant.

Dag 9-10 Vlucht naar Salvador

Na de energie van Rio de Janeiro en de natuurpracht van Búzios en Iguaçu laat Salvador de Bahia nog een ander facet van Brazilië zien. Het is één van de grootste en oudste steden van het land en heeft de architectuur van zijn koloniale verleden intact gehouden. Het is alsof we rondwandelen in een sprookje, ook omdat de mensen hier zo welgezind zijn. Geen wonder dat Salvador door de Brazilianen ‘Het Land van het Geluk’ wordt genoemd. Die warme, gelukzalige en sterk Afrikaans getinte ambiance dringt ons lijf binnen en blijft er nog dagen hangen.

Dag 11-14 Relaxen in Praia do Forte

Het is tijd om uit te blazen, en dat doen we in Praia do Forte. Een lang strand met een klein stadje, zo’n 80 km van Salvador. Helder oceaanwater, wit zand, natuurlijke vijvers en overal om ons heen de fauna en flora die Brazilië zo uniek maken: Praia do Forte is één grote uitnodiging om heerlijk te ontspannen. En als we toch uit onze strandstoel komen, gaan we op zoek naar de capoeira: een spectaculaire mix van dans en gevechtskunst die hier zijn oorsprong vond.

Aan het einde van de 14de dag zit onze huwelijksreis erop en worden we naar de luchthaven gebracht. Hier nemen we de vlucht huiswaarts.

Dag 15 Terug naar huis

We vliegen vanuit Lissabon terug naar Brussel. Vol mooie herinneringen is het tijd om thuis aan ons geluk te werken!

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!