Zeilvakantie van de Caraïben naar het Panamakanaal

Nederlandse Antillen

Ga op verkenning in Aruba, Curaçao en Bonaire.

UNESCO in Colombia

Verken het koloniale erfgoed in Cartagena.

Iconische route

Maak de overgang van het Panamakanaal mee.

Je zal vele leuke havens kunnen ontdekken.

Je vervoer? De majestueuze Royal Clipper.

Instant happiness bij het zien van het kleurrijke Willemstad.

Durf jij in de mast te klimmen?

Snuif de lokale sfeer op in Cartagena.

Of liever relaxen op één van de vele stranden onderweg? Dat kan.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Barbados

Voor ons is een cruise dé beste manier om op ontdekking te gaan: we zien elke dag iets anders terwijl onze bagage honkvast met ons meereist en maar één keer moet in- en uitgepakt worden. Ditmaal brengt het avontuur ons naar de Caraïben. We vliegen vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Barbados en gaan eerst nog één nachtje op hotel vooraleer te starten met de cruise.

Dag 2 Verkenning van Bridgetown (Barbados)

Vandaag mogen we inschepen aan boord van de Royal Clipper, maar de afvaart zal pas voor vanavond zijn. We kunnen eerst Bridgetown verkennen, een interessante stad vol contrasten. George Washington heeft hier zelfs nog geslapen! Trafalgar Square herinnert ons aan de Britse invloeden door de high tea en cricket, maar de relaxte sfeer en geur van rum geven het een exotische toets.

Dag 3 Soufrière Bay (St. Lucia)

Marigot Bay, één van de mooiste stops in de Caraïben, is omgeven door groene heuvels met palmbomen. Een alternatieve ankerplaats is het kleine havenstadje van Soufrière, genoemd naar een nabijgelegen vulkaan. De beste zichten hebben we vanaf de Diamond Falls en de Mineral Baths. Na een korte wandeling door de tuinen kunnen we relaxen in het water van de waterval.

Dag 4 Tobago Cays (Grenadines)

Vier kleine eilandjes, vrijwel verlaten maar enorm aantrekkelijk voor waterratten. Zo kunnen we het beste de Grenadines eilanden omschrijven. Wij hebben het geluk om te gaan snorkelen in het Tobago Cays National Park.

Dag 5 Saint George’s (Grenada)

De geuren van nootmuskaat, kaneel en vanille slaan in onze neus terwijl we Saint George’s, de hoofdstad van Grenada, bezoeken. We gaan eerst richting de Carenage wijk, precies gebouwd in de vorm van een hoefijzer. Daarna bezoeken we de Sendall tunnel, uit 1895, en de Esplanade. Vanaf het oude Fort George hebben we een spectaculair zicht op Grenada.

Dag 6 Dag op zee

Vandaag hebben we een langer traject voor de boeg waardoor we een dagje aan boord van de Royal Clipper blijven. We kunnen relaxen op het zonnedek en afkoelen in één van de zwembaden op het bovendek. We zijn echter ook fan van avontuur en nemen dan ook graag het roer in eigen handen om het zeilschip te besturen.

Dag 7 Kralendijk (Bonaire)

Flamingo’s, divi-divi bomen en de beste duikmogelijkheden van de Caraïben? Dat is Bonaire. De parelwitte zoutpannen waren ooit omgeven door obelisken met de Nederlandse kleuren, maar de dag van vandaag zijn er vooral vele flamingo’s te vinden die de garnalen oppeuzelen.

Dag 8 Willemstad (Curaçao)

De kleurrijke huizen van het Nederlandse koloniale Willemstad prijken fier langs de St. Anna Bay. Je waant je precies in Amsterdam, maar met een drijvende markt waar mango’s en papaja’s verkocht worden in plaats van tulpen.

Dag 9 Oranjestad (Aruba)

‘Bon bini’ in Aruba! In het lokale dialect Papiamento betekent dit ‘welkom’. Deze, bijna volledig onafhankelijke, natie ligt op een kleine 25 kilometer van Venezuela en heeft nog steeds een ceremoniële Nederlandse vertegenwoordiging. Ooit was olie de belangrijkste inkomstbron, maar momenteel is dat het toerisme. We kunnen dat prefect begrijpen bij het zien van de eindeloze stranden en spectaculaire duiksites.

Dag 10 Een dag op zee

Vandaag doen we het rustiger aan en genieten we van een heerlijke massage aan boord (optioneel). We lezen ook verder in ons boek in de aanwezige bibliotheek.

Dag 11 Cartagena de Indias (Colombia)

Cartagena is gelegen aan de noordkust van Colombia en opgenomen in de lijst van het Unesco Werelderfgoed. De stad herbergt namelijk een spectaculaire collectie van koloniale gebouwen en gigantische vestingwerken die dateren uit de vroege jaren 1600. Zo werd het fort gebouwd om Cartagena te beschermen tegen piraten. Wij bezoek er het Ferdinand fort en het San Felipe kasteel.

Dag 12 Islas de San Bernardo (Colombia)

De San Bernardo eilanden zijn gelegen tussen Capurgana en Cartagena en bestaan vooral uit witte zandstranden, palmbomen en kristalhelder water. Er zijn verschillende mangroves en vele exotische vogels te spotten. Hier is nog geen massatoerisme te zien, want de Colombianen hebben deze parels langs verborgen kunnen houden.

Dag 13 San Blas eilanden (Panama)

De levendige kleuren van de San Blas eilanden zijn zonder twijfel de inspiratiebron voor de kunstwerken van de lokale Kuna vrouwen. Vogels, vissen en andere dieren in rood, oranje, blauw en groen prijken fier op de eilanden. We wandelen een stuk langs de wondermooie Kuna Yala kust en kunnen de authentieke levensstijl van de Kuna bewonderen.

Dag 14 Relaxen op het strand van Isla Mamey

Isla Mamey is een onderdeel van het Portobelo district, een historische haven dat opgenomen werd in de Werelderfgoedlijst van Unesco. De ongerepte stranden zijn omzoomd door palmbomen en turkooizen water. We genieten van een barbecue op het strand (optioneel) en proberen enkele apen te spotten.

Verder naar Portobelo (Panama)

De sfeer in Portobelo is zo relaxt dat we ons moeilijk kunnen inbeelden dat dit ooit de grootste Spaanse haven in Centraal-Amerika was. Hier brachten ezels ooit goud uit Peru naar Panama-stad via het fort van Portobelo. Er zijn ook enkele mooie stranden te vinden waar we kunnen duiken of snorkelen.

Dag 15 Panamakanaal

Vandaag maken we de iconische overgang van het Panamakanaal mee, ook wel het ‘kruispunt van de wereld’ genoemd. Hier maken we de oversteek van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan.

Dag 16 Aankomst in Balboa (Isla Flamenco)

Bij aankomst in de haven van Balboa, het Pacifische eindpunt van het Panamakanaal, zien we jachten van overal ter wereld. Balboa werd ooit gebouwd om de Amerikaanse administratie van het Panamakanaal te vergemakkelijken waardoor we vele koloniale gebouwen uit de vroege jaren 1900 kunnen bewonderen. Daarna is het tijd voor de ontscheping en onze laatste nacht op Caraïbische bodem.

Dag 17-18 Vlucht naar Amsterdam

Ons avontuur in de Caraïben is ten einde. We nemen uit Panama City een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam, waar we de volgende dag aankomen.

Onze Zuid-Amerika en Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!