Zeilvakantie van Panama naar Costa Rica

Wind in de haren

Geniet van een authentieke zeilvakantie.

Verbluffend Panama

Ga snorkelen in het prachtige Iguana Island.

Avontuur in Costa Rica

Doe een zipline op Isla Tortuga.

Isla Tortuga is één van de mooiste eilanden.

Rondreizen met een zeilschip? Echt de moeite!

Zowel op zee, maar ook aan land zijn de zichten prachtig.

Help mee aan boord, hijs de zeilen en gooi de touwen los.

Wil jij op het strand van Isla Iguana liggen?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Parijs naar Panama

Qua vertrekplaats kiezen we voor Parijs omdat we hierdoor een rechtstreekse vlucht hebben naar Panama City. Na een vlucht van elf uur komen we in de avond aan. We gaan onmiddellijk naar het hotel om uit te rusten zodat we morgen fris en monter zijn.

Dag 2 Verkenning van Panama City

Vandaag gaan we op ons eentje Panama City ontdekken, de hoofdstad van het land (optioneel). De indrukwekkende skyline met wolkenkrabbers valt onmiddellijk op. Dit geeft de stad een moderne look. Wij gaan echter op verkenning in Casco Viejo, de historische binnenstad met vele koloniale panden, een mooie kathedraal en vele leuke straatjes. In een afgesloten park in Panama Viejo, het oudste deel van de stad, komen we tot rust en genieten we van het geluid van de vele vogels. Daarna gaan we kuieren op de Avenida de Balboa.

Dag 3 Inschepen in Balboa (Isla Flamenco)

Het is tijd om aan boord te gaan van onze cruise. De Star Clipper ligt ons op te wachten aan de pier van Balboa, de haven die het einde van het Panamakanaal markeert. Hier zien we jachten van overal ter wereld. De gebouwen geven de Amerikaanse koloniale stijl van de vroege jaren 1900 weer, want Balboa werd gesticht om administratief bedienden te huisvesten die werkten in functie van het Kanaal.

Dag 4 San Jose Island (Pearl Islands)

San Jose Island is het op een na grootste eiland van de Pearl Islands. Het ligt zo’n 90 kilometer verwijderd van Panama City. Het water rondom het eiland wordt beschouwd als één van de beste diepzeevisgronden ter wereld. Hier is veel tonijn, zwarte marlijn, rode snapper alsook kreeften, garnalen en gigantische oesters te vinden. Palmbomen en suikerrietvelden sieren de kustlijn. San Jose Island heeft ook enkele mooie stranden met verschillende kleuren, gaande van koraalwit naar donkerzwart en goud.

Dag 5 Iguana Island

Iguana Island is een belangrijke trekpleister in Azuero Peninsula, want het enige witte zandstrand en kristalhelder water uit de regio hier te vinden is. Het eiland is enkel toegankelijk per boot en wordt bewoond door enkele zeldzame vogels, paarse en rode krabben en natuurlijk ook enkele leguanen. Iguana Island is ook een schitterende plaats om te snorkelen. Hopelijk zien we enkele murenen, manta’s en schildpadden. Er is trouwens ook een wandelpad om nestelende vogels te spotten.

Dag 6 Golfo de Chiriquí (Parida Island)

Golfo de Chiriquí is een maritiem natuurpark dat zich uitstrekt over een gebied van 147 km² dat zo’n 25 eilanden en 19 koraalriffen beschermt. Hier hebben we de kans om brulapen, nestelende zeeschildpadden en zo’n 280 vogelsoorten te spotten. We beleven een dagje in en op het water, want we kunnen kiezen tussen snorkelen, surfen, kajakken of vissen.

Dag 7 Op naar Costa Rica

Golfito is Costa Rica’s meest zuidelijke havendorp. Het dorp werd uitgebouwd door de productie van bananen, want de United Fruit Company verhuisde z’n regionale hoofdkwartier naar hier in de jaren ’30. Tot in de jaren ’80 was het hier een bedrijvige sfeer. De dag van vandaag is het een geliefde plaats om te surfen in Pavones of om aan sportvissen te doen. We kunnen echter ook gaan paardrijden, kajakken of de nabijgelegen mangrovebossen verkennen.

Dag 8 Quepos

Het kleine, maar levendige dorp van Quepos is de toegangspoort tot het Manuel Antonio National Park. Ondanks de snelle opkomst van het ecotoerisme heeft Quepos toch z’n authentieke sfeer kunnen bewaren. Er is een goede lokale gastronomie, de straten zijn makkelijk te doorkruisen en de lokale inwoners zijn heel vriendelijk.

Dag 9 Isla Tortuga

Isla Tortuga wordt door velen beschouwd als het mooiste eiland van Costa Rica. Je waant je in het tropische paradijs door de gigantische palmbomen, het witte zand en het kristalheldere turkooizen water. Ook hier is de keuze reuze. We kunnen beachvolleybal spelen, een kajak huren, zwemmen of genieten van een tocht met een glazenbodemboot. Wij willen het echter wat avontuurlijker en kiezen voor een canopy tour met zipline. Yihaa!

Dag 10 Uitschepen in Puerto Caldera

Puerto Caldera is de belangrijkste toegangspoort tot de Pacifische kust van Costa Rica. Vandaag trekken we echter nog even de natuur in, want we gaan op excursie naar de Arenal vulkaan (optioneel). Daarna is het tijd voor de ontscheping en blijven we nog één nacht ter plaatse.

Dag 11-12 Vlucht huiswaarts

We kunnen nog eventjes genieten van ons hotel en de nabije omgeving, maar daarna zit onze trip in Midden-Amerika erop. In de late namiddag gaan we richting San José luchthaven en nemen we een rechtstreekse vlucht terug naar Parijs. De volgende dag komen we in de namiddag aan.

Onze Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!