Zoektocht naar apen in de Afrikaanse parel

Oog in oog met een gorilla

Observeer gorilla’s in het wild in het Bwindi National Park.

Vrolijke chimpansees

Ga op zoek naar chimpansees in het Kibale Forest National Park.

Ik kijk naar boven en zie…

Leeuwen die hoog in de bomen uitrusten.

Tijdens deze afwisselende rondreis maak je o.a. een boottocht op het Kanzinga kanaal.

Voel de kracht van het water van de Murchison Falls.

Onderweg zie je het dagelijkse leven.

In het Queen Elizabeth NP ga je op zoek naar allerlei dieren.

Geniet van de couleur locale!

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht van Brussel naar Entebbe

We vliegen via een overstap in Kigali naar Entebbe. Na aankomst worden we naar de hoofdstad Kampala gebracht, waar we een nachtje slapen.

Dag 2 Indrukwekkende neushoorns

Na een uitstekende nachtrust begint onze rondreis meteen goed: we gaan naar het Ziwa Rhino Sanctuary. Hier zien we, onder begeleiding van een ervaren gids, neushoorns van dichtbij. Wat zijn dit mooie dieren! Nadien rijden we verder naar het Murchison Falls National Park. De reis had niet beter kunnen starten.

Dag 3 Op safari door Murchison Falls National Park

Tijdens onze safari in het noordelijke deel van Murchison Falls zien we giraffen, leeuwen, olifanten en talrijke vogels. Na een lekkere lunch maken we een ontspannen boottocht op de Nijl. In het riet zien we de boze ogen van enkele krokodillen.

Dag 4 Theeplantages

Wij hadden er op voorhand niet bij stil gestaan, maar in Oeganda wordt ook thee geproduceerd. De weg naar het Kibale Forest NP leidt dwars door talloze theeplantages. Het is een bijzonder zicht, die enorme velden met intens groene theeplanten.

Dag 5 Chimpansees spotten

In het Kibale Forest National Park gaan we op zoek naar chimpansees. Het pad voert ons door een dichtbegroeide jungle en af en toe moeten we goed opletten waar we onze voeten neerzetten. Maar ons harde werk wordt beloond: we zien en horen verschillende chimpansees. Wat zijn ze mooi!

In de namiddag maken we een begeleide wandeling in de Bigodi moerassen. Er leven hier maar liefst 137 verschillende vogelsoorten! We genieten van het gezang wat we af en toe horen.

Dag 6 Via het Rwenzori gebergte naar Queen Elizabeth NP

Tijd om weer op pad te gaan! We rijden langs de uitlopers van het Rwenzori gebergte. Dit gebied staat ook wel bekend als ‘Mountains of the Moon’. De naam alleen al doet vermoeden dat deze bergen bijzonder zijn. Tijdens de rit lijkt het alsof we in een maanlandschap rijden. Onze eindbestemming van vandaag is het Queen Elizabeth park.

Dag 7 Safari door het Queen Elizabeth National Park

Het ontbijt smaakt ons heerlijk en volledig uitgerust gaan we op safari. Met wat geluk zien we leeuwen, olifanten of zelfs luipaarden. Het blijft een indrukwekkend ervaring! Daarna maken we een boottocht over het Kazinga kanaal.

Dag 8 Leeuwen die in bomen klimmen

We gaan al vroeg op pad naar onze volgende bestemming. De route brengt ons naar de Ishasha sector van het nationale park. Hier leven leeuwen die in bomen klimmen! We zitten te popelen om ze met eigen ogen te zien en jawel, we hebben geluk! We zien een leeuw heerlijk ontspannen in een boom hangen. Hoe speciaal is dat? Vervolgens rijden we verder naar onze volgende bestemming: Bwindi National Park.

Dag 9 Gorillatrekking in Bwindi NP

Vandaag beleven we het absolute hoogtepunt van onze reis. We maken een gorillatrekking in het Bwindi National Park! De wandeling door de dichte jungle is best pittig, maar wanneer we eindelijk een groep gorilla’s treffen, zijn we overgelukkig. Wat een ongelooflijk zicht en wat een adembenemend mooie dieren! We hebben een uur de tijd om de dieren te bewonderen en wandelen daarna terug.

Dag 10 Prachtige bergrit

De rit naar Lake Mburo National Park is mooi, heel mooi. Via bergpistes komen we langs afgelegen dorpjes, weelderig groene heuvels en kuddes Ankole Longhorn runderen. Lake Mburo National Park staat bekend om zijn grote populatie nijlpaarden. We kijken al uit naar morgen…

Dag 11 Lake Mburo National Park

’s Ochtends gaan we met een ranger op wandelsafari door het nationale park. We zien allerlei wilde dieren, zoals impala’s, giraffen en buffels van dichtbij. In de middag kiezen we voor een boottocht op het meer om nijlpaarden, krokodillen en vele watervogels te ontdekken.

Dag 12-13 Terug naar Entebbe en vertrek naar Brussel

We hebben een langere rit naar Entebbe voor de boeg, maar we hebben een camera bomvol foto’s die ons een blijvende herinnering aan deze fantastische reis geven. Wat een ervaringen! De laatavondvlucht van Entebbe naar Brussel is ideaal om al na te genieten van onze prachtige reis.

Onze Afrika Experts

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!