Zorgeloos genieten van de Omaanse luxe

Design en verwennerij

Geniet in Muscat van een deugddoende massage in een vijfsterrenhotel.

De stilte van de woestijn

Slaap onder de sterrenhemel in een luxueus tentenkamp.

Couleur locale in de bergen

Ontdek authentieke forten, verlaten dorpen en lokale inwoners.

In Wadi Shab ga je te voet op verkenning.

Het fort van Nizwa is absoluut een bezoekje waard!

Het charmante dorpje van Bilad Sayt zal je weten te bekoren.

De ongereptheid en stilte van de woestijn zijn perfect voor een detox.

Van de kust naar de woestijn en naar de bergen... Het landschap is heel divers.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek naar Oman

Allons-y! In de late avond vliegen we van Parijs naar Muscat, de hoofdstad van Oman. De volgende dag komen we in de vroege ochtend aan en worden we onmiddellijk in de watten gelegd. We mogen in een premium lounge bekomen van onze vlucht terwijl de nodige administratie voor ons geregeld wordt. Daarna brengt een privéchauffeur ons naar The Chedi Muscat, een stijlvol vijfsterrenhotel dat onmiddellijk aan het strand gelegen is. Gedurende anderhalf uur genieten we hier van een deugddoende massage. Zalig! In de late namiddag worden we naar de oude haven gebracht voor een sunset cruise in een typische dhow.

Dag 3 De magie van Muscat

Deze voormiddag gaan we op ontdekking in het centrum van Muscat. We beginnen met een indrukwekkend bezoek aan de Grote Moskee van sultan Qaboos. Vervolgens neemt de gids ons mee langs het koninklijke operahuis naar de oudste markt van het land. Wat een gezellige drukte hier. In het Al Alam paleis krijgen we de nodige tijd om voldoende foto’s te nemen. Maar ook het Nationale Museum is de moeite waard. Onze boeiende ontdekking van de stad sluiten we af met een heerlijk 4-gangen lunch in een typisch Omani restaurant aan de Corniche boulevard.

Dag 4 Van de kust naar de woestijn

De gids rijdt ons langs de spectaculaire kustlijn verder het land in. De eerste stop van vandaag is Wadi Shab waar we een korte wandeling maken in een rotsachtige kloof. Onze beloning wacht ons wat verderop: prachtige waterpoelen die uitnodigen om verfrissing te zoeken! In het schilderachtige vissersdorp van Sur bezoeken we het maritieme museum waar we de nodige uitleg krijgen over de typische dhow boten. Daarna laten we de zee achter ons en dompelen we ons onder in de wondere woestijnwereld. De kers op de taart is onze glamping in de woestijn.

Dag 5 Eeuwig groene Wadi

We ontwaken met de heerlijke stilte in een verlaten landschap. We gaan op ons eentje te voet op ontdekking in de woestijn terwijl de gastvrije bedoeïenen alvast de lunch voorbereiden. In de namiddag worden we naar Wadi Bani Khalid gebracht, waar we tussen de rotsen mogen zwemmen in het heldere, turquoise water. Zalig! Nadien keren we terug naar het kamp waar we genieten van onze laatste zonsondergang over de gouden zandduinen.

Dag 6 Van de woestijn naar de bergen

Vandaag gaan we opnieuw een ander gezicht van Oman ontdekken. We worden naar Mudayrib gebracht, een goed bewaard gebleven vestiging die al honderden jaren oud is. Hier bezoeken we het Al Kanajirah fort met z’n mooi uitgehouwen toegangspoort, de levendige marktplaats en vele traditionele huizen. Dit is een grote tegenstelling met Birkat Al Mauz, een verladen dorp aan de voet van een berg. Maar we genieten hier wel van een verrukkelijke lunch tussen de dadelplantages en het oude irrigatiesysteem dat opgenomen werd in de lijst van UNESCO. Overnachten doen we in de Alila Jabal Akhdar met een prachtig zicht op de vallei van het Saiq-plateau.

Dag 7 De mooiste forten van het land

’s Morgens worden we naar de culturele hoofdstad van het land gebracht. Nizwa weet ons te verrassen met z’n traditionele soek waar veel zilverwerk en aardewerk uit Bahla te vinden is. Het fort van Nizwa is heel aangenaam om in rond te wandelen, maar ook het fort van Bahla is bijzonder fotogeniek. In het heropgebouwde dorp van Al Hamra, maar ook in Bait Al Safah krijgen we een beeld van hoe de Omani vroeger leefden. De dag sluiten we af met een wandeling door het pittoreske bergdorp van Misfat Al Abriyeen. De wirwar van steile steegjes vinden we fantastisch.

Dag 8 Door de canyons terug naar Muscat

Vandaag worden we allereerst naar het oude dorpje Tanuf gebracht. Het Britse leger verwoestte een gedeelte van het dorp tijdens de burgeroorlog in Oman van 1957 tot 1959. Tot op de dag van vandaag is het dorp niet heropgebouwd, dus we wandelen tussen de ruïnes en nabijgelegen oases.

Nadien verkennen we het charmante Bilad Sayt en genieten we van een spannend off-road avontuur door Wadi Bani Awf. Na onze picknick keren we terug naar Muscat, maar met een laatste stop aan de warmwaterbronnen van Nakhl en z’n 350 jaar oude fort.

Dag 9 Vlucht van Muscat naar Parijs

Na onze laatste overnachting in het zalige hotel The Chedi moeten we helaas afscheid nemen van Oman. We worden naar de luchthaven gebracht en vliegen vervolgens van Muscat terug naar Parijs.

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!