Expeditiecruise langs de Galapagoseilanden

Unieke onderwaterwereld

Verken al snorkelend of duikend de Galapagoseilanden en maak kennis met zeeleguanen, schildpadden, mantaroggen…

Vogelparadijs

Neem je verrekijker bij de hand en spot vogelsoorten die je nog nooit eerder in je leven zag!

Droomstranden

Kom helemaal tot rust op de paradijselijke stranden van de Galapagoseilanden.

Spot de meest uiteenlopende vogelsoorten zoals de Fregatvogel.

Het eerste bestemmingsspecifieke schip gebouwd door Silversea, Silver Origin, is het toppunt van ervaringsreizen in de Galapagos.

Met een zodiac kom je dichter bij de eilanden en de unieke natuur.

Het eerste bestemmingsspecifieke schip gebouwd door Silversea, Silver Origin, is het toppunt van ervaringsreizen in de Galapagos.

Je kan er ook de reuzenschildpadden in actie spotten!

Het eerste bestemmingsspecifieke schip gebouwd door Silversea, Silver Origin, is het toppunt van ervaringsreizen in de Galapagos.

Deel het strand met de schattige zeeleeuwen die van een dutje in de zon genieten.

Het eerste bestemmingsspecifieke schip gebouwd door Silversea, Silver Origin, is het toppunt van ervaringsreizen in de Galapagos.

Al snorkelend gaan we op verkenning tussen de kleurrijkste vissoorten.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek naar Ecuador

Vanuit Europa reizen we richting Latijns Amerika. Onze eerste vlucht brengt ons naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Hier logeren we 2 nachten en genieten we van een gezellige avondexcursie in de stad, alvorens we verder reizen richting Galapagos.

Dag 3 San Cristóbal & Kicker Rock

Vandaag reizen we verder naar de Galapagos-eilanden, waar we aan boord gaan van het gloednieuwe expeditieschip in de vloot van Silversea, de Silver Origin. We varen langs San Cristóbal. Het eiland wordt gevormd door slapende vulkanen. We bezoeken Puerto Baquerizo Moreno, de hoofdstad van de Galapagos-eilanden, gelegen op de zuidwestelijke punt van het eiland. We poseren voor de foto bij het standbeeld van Charles Darwin in de haven.

We ontdekken ook Kicker Rock, het verticale overblijfsel van een voormalige tufsteenkegel. Bij het naderen spotten we blauwvoetgenten, nazca-boobies en fregatvogels in de lucht, terwijl we langs de kust zeeleeuwen kunnen zien. Al snorkelend hebben we misschien het geluk om mantaroggen, hamerhaaien en schildpadden te zien.

Dag 4 Isla Bartolome & Buccaneer Cove, Santiago

Ons schip gaat voor anker in het zicht van het vulkanische maanlandschap van Isla Bartolomé, in Sullivan Bay. De zodiacs brengen ons aan land om aan een beklimming van 388 treden te beginnen. In het dorre vulkanische landschap, zien we lavahagedissen, Galapagos-haviken en blauwvoetgenten. Maar onze ultieme beloning is een van de mooiste panorama’s op de Galapagos-eilanden, namelijk het uitzicht op Pinnacle Rock met zwarte, vulkanische kegels van Baltra, Daphne Major en Daphne Minor in de verte. Onderweg kijken we naar beneden en zien we hoe het zonlicht het groen van baanbrekende plantensoorten vangt in schril contrast met donker vulkanisch gesteente.

We reizen verder naar Buccaneer Cove, een kleurrijke inham op Santiago of James Island. De erosie heeft grotten uitgehouwen en sommige rotsen in unieke vormen gevormd, zoals de Bishop’s Rock. Palo Santo-bomen en enkele gigantische cactusvijgcactussen bedekken het gebied. We verkennen het gebied vanuit onze Zodiacs, op zoek naar zeevogels zoals nazca-boobies, blauwvoetgenten en swallow-tailed gulls. We spotten hier ook zeeschildpadden en zelfs rifhaaien. Ook kunnen we in Buccaneer Cove de twee soorten zeeleeuwen observeren: de Galapagos-zeeleeuwen die zonnebaden op de stranden en de pelsrob die schaduw zoekt op de ingestorte rotsen langs de kust.

Dag 5 Punta Vicente Roca & Punta Espinoza

Punta Vicente Roca is een van de zeegebieden die Isabela Island te bieden heeft. De geologische formaties, de onderwatergrotten en lavabuizen bieden een fascinerend uitzicht op de kustlijn. We zien er groene schildpadden, haaien, roggen, walvissen en dolfijnen. Blue-footed Boobies, Nazca Boobies, Brown Noddies en andere zeevogels nestelen in de kliffen en zowel de endemische Galapagos Penguins en Flightless Cormorants hebben kleine kolonies in de buurt gevestigd. Zeeleguanen houden ook van dit gebied vanwege de rijke verscheidenheid aan zeewieren die onder water groeien. We kunnen onze ogen amper geloven!

Met de glooiende hellingen van de vulkaan La Cumbre in de verte, is de lage, door lava gesmede kust van Punta Espinoza op het eiland Fernandina een spectaculair gezicht. Honderden zeeleguanen rusten op de zwarte rots van recente lavastromen die de warmte van de steen absorberen en hun territoria tegen elkaar verdedigen. We wandelen langs hoge zandgebieden waar zeeleguanen hun eieren leggen en langs lage, ondiepe mangrovevijvers omringd door felrode Sally Lightfoot-krabben en vliegende aalscholvers die hun stompe vleugels drogen in de zon.

Dag 6 Tagus Cove & Elizabeth Bay

Bij het naderen van Tagus Cove spotten we enkele Galapagos-pinguïns en aalscholvers. Vanaf de overloop leidt een pad ons door een wierookboombos langs Darwin Lake naar een uitkijkpunt bovenop een spatkegel. Tijdens de wandeling zien we verschillende landvogels waaronder Middelgrote Grondvinken, Galapagos Haviken, Gele Zangers en Grootsnavelvliegenvangers.

Daarna trekken we verder richting Elizabeth Bay. De baai wordt gebruikt door schildpadden, roggen en zelfs haaien om te eten of uit te rusten.

Dag 7 Post Office Bay, Champion Islet & Punta Cormorant

We gaan vandaag zwemmen en snorkelen bij Post Office Bay. De site werd gebruikt om post achter te laten om op te halen door anderen waarvan werd gedacht dat ze stopten bij de Galapagos-eilanden.

Champion Islet is een van de vier mariene locaties die Floreana omringen en biedt uitstekende mogelijkheden om in diep water te snorkelen. Tijdens het snorkelen naderen nieuwsgierige zeeleeuwen ons terwijl schildpadden langzaam voorbij zwemmen. We spotten ook haaien, roggen en een grote diversiteit aan kleurrijke vissen. Tijdens een Zodiac cruise kijken we extra goed uit om de zeldzame Floreana Mockingbird te spotten.

Het noordelijkste punt van Floreana Island heet Punta Cormorant en staat bekend om de ondiepe lagune vol flamingo’s. De schitterend roze vogels schuimen het zoute water af op zoek naar garnalen. De gidsen tonen ons witwangpijlstaarten, blauwvoetgenten, gele grasmussen en middelgrote en kleine grondvinken.

Dag 8 Santa Cruz Highlands, Fausto Llerena Breeding Center & Puerto Ayora

Op het eiland Santa Cruz ontstaan er microklimaten door de weersveranderingen op verschillende hoogten. De lokale bevolking profiteert van dit klimaat om een groot aantal gewassen te verbouwen. Ook reuzenschildpadden houden van dit ideale weer om te paren, te eten en te rusten voor hun volgende lange trek naar de kust. Laten we hopen dat we er enkele spotten!

Ons ship Silver Origin gaat voor anker voor Puerto Ayora, waar het prestigieuze Charles Darwin Research Station is gevestigd. Het station herbergt ook het Fausto Llerena Breeding Centre voor reuzenschildpadden en landleguanen, waar gidsen de fok- en herintroductieprogramma’s van het centrum aan ons uitleggen. Daarnaast zijn er door het hele gebied enorme cactusvijgcactussen die worden gevoed door de mooie Galapagos Cactus Finch. Ons verblijf in Puerto Ayora ronden we af met een wandelingetje in het stadje, waar lokale kunstenaars charmante kunstgalerijen en hoekcafés hebben geopend.

Dag 9 Cerro Dragon, Isla Guy Fawkes & Bahía Borrero

We gaan vandaag aan wal bij Cerro Dragon, waar we verwelkomd worden door krabben op het vulkanisch gesteente. Tijdens het bezoek aan de lagune zien we kustvogels, flamingo’s en Galapagos-landleguanen.

De “satellietkegels” Guy Fawkes stijgen uit het diepe water op en onderscheppen de sterke zeestromingen, waardoor het gebied een plek vol leven is. Deze kleine eilandjes hebben prachtige onderwaterkliffen bedekt met allerlei soorten ongewervelde zeedieren zoals sponzen, koralen, zeesterren, egels - waardoor het de ideale plek is om in diep water te snorkelen. Vissen en mantaroggen zwemmen zomaar voor onze neus voorbij!

Om af te sluiten gaan we naar het noordelijke deel van het eiland Santa Cruz: Bahía Borrero, een prachtig wit koraalstrand én broedplaats voor groene zeeschildpadden. Achter de duinen bereiken we een bos met typische vegetatie uit de droge zone: Palo Santo, leerblad en zoute struiken. Hier spotten we gele grasmussen en darwinvinken. Het is een indrukwekkend landschap om van te genieten terwijl we in het turquoise water van de baai zwemmen.

Dag 10 Terug aan wal in San Cristóbal

Onze cruise langs de Galapagoseilanden zit er helaas op. We nemen vandaag afscheid van de Silver Origin. Daarna vliegen we terug naar Quito.

Dag 11-12 Terug huiswaarts

We keren terug vanuit de hoofdstad van Ecuador, Quito, naar Europa. Vanaf de luchthaven worden we keurig naar huis gebracht met een privé transfer. Van zodra we thuis zijn halen we ons fototoestel boven en beginnen we met fantastische herinneringen ophalen!

Onze Zuid-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!